COMUNICACIÓ2020-05-19T15:05:03+00:00

Comunicació

14 de juliol, Dia Internacional de la TCAI

14 de juliol, Dia Internacional de la TCAI

Aquest 2020 commemorem el Dia Internacional de la TCAI que se celebra cada any el 14 de juliol. Les tècniques de cures auxiliars d’infermeria són, juntament amb infermeria, les mans, els ulls i el suport del pacient per desenvolupar les activitats de la vida diària quan aquestes es veuen disminuïdes o reduïdes a causa de la malaltia o l’edat.

Actualment a la Fundació un de cada cinc professionals són TCAI i representen un 20,7% de la plantilla.

Amb aquesta galeria d’imatges volem posar cara i ulls a aquestes professionals, així com mostrar la seva tasca diària a l’Hospital d’Olot.

L’atenció pediàtrica d’Olot s’atendrà al consultori local Olot Nord, al barri de Sant Miquel, a partir del 13 de juliol

L’atenció pediàtrica d’Olot s’atendrà al consultori local Olot Nord, al barri de Sant Miquel, a partir del 13 de juliol

Aquesta reorganització serà provisional durant l’estiu i es revalorarà la seva continuïtat al setembre segons la situació de la COVID19

A partir de dilluns que ve, 13 de juliol, tota l’assistència a la població pediàtrica que es realitza des de l’atenció primària a la ciutat d’Olot es concentrarà al Consultori Local Olot Nord, situat a l’Avinguda Girona, 53, al barri de Sant Miquel. Pel seu costat, el Centre d’Atenció Primària Garrotxa, situat al Passeig de Barcelona, concentrarà tota l’atenció sanitària a l’adult. Aquesta reorganització serà provisional durant l’estiu i es revalorarà la recuperació de la dinàmica habitual passat aquest període.

La reorganització de l’atenció sanitària d’atenció primària del municipi d’Olot respon, d’una banda, a la decisió de posar en marxa el consultori de Sant Miquel i de l’altra a garantir els requeriments de seguretat que dicten les autoritats sanitàries en relació a la COVID19. Entre aquests, el principal és mantenir un circuit diferenciat per als pacients que acudeixen al centre amb patologia respiratòria compatible amb el Coronavirus. Aquest tipus de pacients han d’estar en una zona diferenciada de la resta per evitar contagis, i han de ser atesos per un equip específic de professionals que han d’anar protegits amb els equips de protecció individual (EPI). Les petites dimensions del Consultori Olot Nord i les característiques de l’equip assistencial fan impossible poder mantenir circuits diferenciats per als pacients sospitosos de tenir COVID19. És per aquest motiu, que s’ha decidit organitzar l’assistència en funció de l’edat dels pacients i concentrar a Olot Nord l’atenció als nens i nenes de 0 a 14 anys, una població que, a més, no està tant afectada pel Coronavirus.

Per la seva banda, aquest canvi permet alliberar quatre consultes al CAP Garrotxa a la planta baixa on s’ubicarà el circuit de respiratori diferenciat i així es podrà recuperar el sector que fins ara estava aïllat per aquesta funció i que ocupa cinc despatxos, que es destinaran a l’atenció sanitària. Així, el circuit de respiratori o de pacients amb sospita de COVID se situarà a la planta baixa i, les plantes 1era i 2ona quedaran lliures de patologia respiratòria. Aquesta sectorització ens permet garantir millor la seguretat dels usuaris i professionals.

Aquesta mesura s’adopta de manera provisional fins al 30 setembre, moment en que es revalorarà la situació. En funció de l’evolució de la COVID19 es decidirà si cal allargar més aquesta reorganització o si ja es pot reprendre activitat d’adults al Consultori Local Olot Nord.

El Consultori Local Olot Nord va ser un dels dispensaris que es va tancar coincidint amb la pandèmia, i es van concentrar els professionals al CAP Garrotxa. Habitualment hi ha tres equips de metge + infermer d’adults i un d’específic de pediatria, i atén una població de 5.800 persones. La població pediàtrica de referència de la ciutat és de 5.500 usuaris.

Dades dels centres:

POBLACIÓ ADULTA:

Centre d’Atenció Primària Olot

Passeig de Barcelona, 42
Tel: 972 261 916
De dilluns a divendres de 8h 20h

POBLACIÓ PEDIÀTRICA (DE 0 A 14 ANYS):

Consultori Local Olot Nord

Avinguda Girona, 53
Tel: 972 273 816
De dilluns a divendres de 8h 20h

8 de juliol de 2020

“Bestiari ocult. Jo he somiat que pintava”, exposició de Joan Vila Marco al vestíbul de l’Hospital d’Olot

“Bestiari ocult. Jo he somiat que pintava”, exposició de Joan Vila Marco al vestíbul de l’Hospital d’Olot

L’exposició es podrà veure durant el mes de juliol al vestíbul de l’Hospital.
Una vintena d’obres amb pintura acrílica fetes durant aquestes setmanes de confinament representen expressions de l’estat d’ànim i mental de l’artista, amb una malaltia psíquica com és l’esquizofrènia paranoide.

Joan Vila Marco (Sant Jaume de Llierca, 1962) és un artista garrotxí que ha exposat les seves pintures acríliques a ambients molt diferents, des de l’Arts Santa Mònica a Barcelona fins a l’empresa on treballa, La Fageda. L’activitat artística és per ell una teràpia per combatre l’esquizofrènia paranoide que li van diagnosticar de jove

Les pintures exposades al vestíbul de l’Hospital d’Olot les ha fetes durant aquestes setmanes de confinament i es podran veure durant aquest estiu

Tot sovint vinc de visita a veure el Dr. Torrell, psiquiatre, i veig al vestíbul de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa exposicions de quadres. I penso: jo també podria exposar-hi el meu art. 

Tinc una malaltia mental, l’esquizofrènia paranoide, que amb el temps se m’ha anat cronificant i actualment estic en una fase residual i estable. 

La pintura acrílica em serveix per expressar-me i explicar com em sento, també amb el meu psiquiatre. En aquestes pintures podran veure expressions fortes del meu estat d’ànim i mental: el “sismògraf” del meu estat. Faig un oda a la sàtira, creant un món fantàstic, irreal i imaginari.

M’agradaria que m’entenguessin com m’entén el doctor. Amb ironia i divertiment presento els meus personatges imaginaris i fantàstics, sense dramatismes ni polèmiques. Així doncs, completo el meu desig i il·lusió d’exposar a l’Hospital i els presento l’exposició “Bestiari ocult. Jo he somiat que pintava”

Joan Vila Marco explica així la seva obra. 

notícies
agenda
TV
Ràdio
Premsa

SERVEI DE CATALÀ I SALUT

Fruït d’un conveni des del març del 2009 amb el Consorci de la Normalització Lingüística, l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa ha potenciat un projecte conjunt que té com a objectiu reflexionar la diversitat i els hàbits lingüístics i la importància de fer del català una llengua comuna.
L’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa és el primer centre hospitalari en adherir-se al voluntariat per la llengua. El projecte no és només innovador, sinó que pot ser un bon model per a la resta del territori.
El Departament de Cultura, als Premis Pompeu Fabra 2012, va premiar l’Hospital d’Olot a la categoria de Voluntariat Lingüístic que s’atorga a una iniciativa que hagi afavorit l’extensió de l’ús del català.
A més, cada any s’intenta potenciar i millorar l’ús del català en aquest àmbit professional mitjançant activitats de tota mena. El 2016, s’ha presentat un material elaborat pel Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental. Les tècniques Neus Farré, Rosa Maria Llunell i Núria Rossell van elaborar-lo per a la Fundació Hospital de Sant Celoni. D’aquesta Guia, el Servei de Català d’Olot-La Garrotxa ha seleccionat una part d’informació de l’apartat imatge i comunicació i la de l’apartat de Convencions gràfiques. Aquest material, sense alteracions, es pot consultar a continuació.

Guia lingüística de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa

– Vídeos

Video corporatiu

Podeu veure tots els vídeos de la Fundació al compte de Youtube

VEURE TOTS ELS VÍDEOS