COMUNICACIÓ2018-11-15T16:43:45+00:00

Comunicació

El Departament de Comunicació és el responsable de gestionar la comunicació externa de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, així com tots els temes relacionats amb la comunicació interna i les publicacions.

Formació a la Residència del Tura: úlceres i ferides

Formació a la Residència del Tura: úlceres i ferides

Les úlceres per pressió són lesions que afecten a la pell, però que poden arribar a afectar al múscul o l’os. S’originen per mecanismes de pressió, de fricció o de cisalla provocant la mort dels teixits.

Els pacients que més acostumen a patir aquest tipus de ferides són els malalts crònics i enllitats perquè, en la majoria d’aquests casos, no es poden  mobilitzar  tot sols si hi ha una pressió d’aquest tipus. La problemàtica és especialment vigent a les residències de gent gran, on hi conviuen malalts crònics i amb poca mobilitat.

El passat dimarts 6 de novembre alguns membres de la Comissió d’Úlceres i Ferides de la Fundació van visitar la Residència del Tura d’Olot per formar les infermeres en aquest àmbit fent èmfasi en les mesures de prevenció i explicant els diferents tipus d’apòsits que existeixen actualment pel tractament.

Quines accions tenim al nostre abast per prevenir el càncer de mama?

Quines accions tenim al nostre abast per prevenir el càncer de mama?

  • Ser dona, tenir més de 50 anys o tenir antecedents familiars o personals són alguns riscos que no podem canviar
  • Està a les nostres mans realitzar-nos una autoexploració cada mes, assistir a les cites radiològiques, realitzar una bona dieta i fer activitat física constant

La taula rodona d’aquest dimecres 7 de novembre: “Parlem de la prevenció en el càncer de mama” organitzada per la Unitat de Patologia Mamària de l’Hospital d’Olot va servir per explicar les principals accions diàries que podem fer per prevenir aquesta patologia. El centenar de persones que van assistir a la xerrada van adquirir coneixements per, de forma autònoma i a casa seva, poder prevenir aquesta malaltia.

Seguir una bona dieta, realitzar activitat física diària i constant, fer una autoexploració un cop al mes davant el mirall i assistir al radiòleg per fer-nos una mamografia quan el programa de detecció precoç del càncer del mama ens cita, són els quatre factors fonamentals per prevenir aquesta malaltia.

Hi ha alguns riscos, com ser dona, tenir més de 50 anys o tenir antecedents familiars o personals que no podem canviar i que comporten més possibilitats de patir aquest tipus de càncer. Tot i això, hi ha una sèrie d’accions que sí depenen de nosaltres: tant homes com dones. Pels que no vau poder assistir a la taula rodona, us deixem amb les conclusions de cada àmbit a tenir en compte.

notícies
TV
Radio
Premsa

COM FHOCG

SERVEI DE CATALÀ I SALUT

Fruït d’un conveni des del març del 2009 amb el Consorci de la Normalització Lingüística, l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa ha potenciat un projecte conjunt que té com a objectiu reflexionar la diversitat i els hàbits lingüístics i la importància de fer del català una llengua comuna.
L’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa és el primer centre hospitalari en adherir-se al voluntariat per la llengua. El projecte no és només innovador, sinó que pot ser un bon model per a la resta del territori.
El Departament de Cultura, als Premis Pompeu Fabra 2012, va premiar l’Hospital d’Olot a la categoria de Voluntariat Lingüístic que s’atorga a una iniciativa que hagi afavorit l’extensió de l’ús del català.
A més, cada any s’intenta potenciar i millorar l’ús del català en aquest àmbit professional mitjançant activitats de tota mena. El 2016, s’ha presentat un material elaborat pel Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental. Les tècniques Neus Farré, Rosa Maria Llunell i Núria Rossell van elaborar-lo per a la Fundació Hospital de Sant Celoni. D’aquesta Guia, el Servei de Català d’Olot-La Garrotxa ha seleccionat una part d’informació de l’apartat imatge i comunicació i la de l’apartat de Convencions gràfiques. Aquest material, sense alteracions, es pot consultar a continuació.

Guia lingüística de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa

– Enquestes d’opinió

El Pla d’enquestes de satisfacció (PLAENSA) és un projecte impulsat pel Departament de Salut que avalua la qualitat de servei i el grau de satisfacció de les persones usuàries amb els diferents serveis sanitaris públics.

PLAENSA

– Videos

Video La Marató de TV3

Video corporatiu

Blíster salut: Com em preparo per una colonoscòpia?