COMUNICACIÓ2018-07-09T16:24:18+00:00

Comunicació

El Departament de Comunicació és el responsable de gestionar la comunicació externa de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, així com tots els temes relacionats amb la comunicació interna i les publicacions.

La Carbonera torna a ser el punt d’assistència sanitària durant les Festes del Tura

La Carbonera torna a ser el punt d’assistència sanitària durant les Festes del Tura

 • Per segon any consecutiu, el Servei d’Urgències de l’Hospital d’Olot serà qui es farà càrrec del Punt d’Atenció Sanitària durant les Festes del Tura al centre de la ciutat (La Carbonera)

La sala La Carbonera al centre d’Olot tornarà a ser el punt d’assistència sanitària de referència durant aquestes Festes del Tura, del 7 a l’11 de setembre, i estarà gestionat pel Servei d’Urgències de l’Hospital d’Olot.

Com ja va passar el 2017, el PAS (Punt d’Atenció Sanitària) serà un punt de triatge i assistencial avançat que dependrà del Servei d’Urgències i des d’on es realitzaran les assistències considerades banals (primers auxilis, cura de ferides…). Jeràrquicament, aquest “hospital de campanya” dependrà del Servei d’Urgències de l’Hospital d’Olot i, per tant, si el pacient necessita proves complementàries, visites mèdiques i/o hores d’observació, se’l derivarà al centre hospitalari.

El PAS està integrat per dos infermers/eres propis del Servei d’Urgències en tot el seu horari d’activitat (20h a 6h) i, a més, disposarà d’una ambulància del TSC (Transport Sanitari de Catalunya) que farà d’enllaç entre el PAS i l’hospital.

La Carbonera donarà assistència a totes les persones que de 20h a 6h dels dies 7, 8, 9 i 10 de setembre ho requereixin. Per al bon funcionament, el PAS tindrà dues àrees clarament definides:

 • Àrea de recepció, admissió i classificació
 • Àrea assistencial

D’aquesta manera, es garanteix l’atenció en les primeres cures immediates i d’emergència.

Menys assistències el 2017

El 2017 es van fer un 29% menys d’assistències respecte l’any anterior, tot i que van augmentar els ferits per baralles. Dels 3 de l’any 2016, el 2017 n’hi va haver 15, però cap de greu. Tampoc hi va haver cap cas de coma etílic, però sí intoxicacions etíliques, amb un total de 18, la majoria d’adults.

Millores en l’equipament informàtic de les àrees bàsiques de la Vall d’en Bas i St. Joan les Fonts

Millores en l’equipament informàtic de les àrees bàsiques de la Vall d’en Bas i St. Joan les Fonts

 • Aquests canvis han permès integrar els centres d’atenció primària de la Fundació i augmentar la velocitat dels seus dispositius

La Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa ha millorat l’equipament informàtic dels centres d’atenció primària: Sant Joan les Fonts i la Vall d’en Bas-Hostoles.

L’acció que es va iniciar el 2017 i ha finalitzat aquest juliol ha comptat amb diferents actuacions amb l’objectiu d’integrar tots els centres de primària de la Fundació i augmentar la velocitat dels seus dispositius.

Des del Departament de Sistemes d’Informació destaquen el pas de Wi-fi d’alta potència a enllaços per fibra òptica, que garanteix una millora de les comunicacions i més rapidesa en el trànsit d’informació; també valoren positivament la creació d’una centraleta comuna al núvol que permet la integració entre tots els consultoris i que ha substituït les antigues centraletes analògiques que no es comunicaven entre sí.

La seguretat és un dels altres aspectes que ha tingut en compte el servei, àmbit important que gestiona la informació dels pacients i els documents que generen. Per protegir-los, s’ha actualitzat la manera de treballar i s’ha instal·lat un sistema de còpies automàtiques que permet recuperar la informació en cas de pèrdua.

Arrel del trasllat del nou hospital el 2014, que va suposar un increment de superfície i per tant de sistemes informàtics; els dispositius i programes de les àrees bàsiques havien anat quedant obsolets. Durant els darrers anys l’aposta informàtica per aquests centres va ser clara: potenciar la velocitat dels dispositius i integrar tots els consultoris locals i CAPs que depenen de la Fundació, un total de vuit.

L’atenció primària de la Fundació

La Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa gestiona actualment dues Àrees Bàsiques de Salut: la Vall d’en Bas-Hostoles i Sant Joan les Fonts. L’ABS de la Vall d’en Bas compta amb el CAP de Sant Esteve i els consultoris locals de Les Planes d’Hostoles, Sant Feliu de Pallerols, Sant Privat d’en Bas i Riudaura. L’ABS de St. Joan les Fonts compta amb els consultoris de Castellfollit de la Roca i la Vall de Bianya, i el CAP de Sant Joan. Tots ells també han canviat la majoria d’aparells informàtics, com els ordinadors, les impressores o la telefonia.

Busquem metges/esses pel Servei d’Urgències

Busquem metges/esses pel Servei d’Urgències

Busquem metges i metgesses pel Servei d’Urgències de l’Hospital, per donar cobertura a les urgències i l’atenció continuada.

REQUISITS:

 • Llicenciatura en Medicina
 • Preferiblement, amb experiència prèvia
 • Carnet de conduir

CARACTERÍSTIQUES DEL LLOC:

 • Relació contractual: contracte laboral a jornada completa
 • Incorporació immediata
 • Període de 6 mesos de prova
 • Programa actiu de formació continua i reciclatge

ES VALORARÀ:

 • Capacitat de treball en equip i de comunicació assertiva

CANDIDATS/ES INTERESSATS/ADES:

 • Enviar CV actualitzat amb fotografia a direccio@hospiolot.cat 

Per a més informació:

972.26.18.00 | direccio@hospiolot.cat (Dr. Joaquim Danés)

notícies

Visita guiada a sala de parts

octubre 16 @ 18:00 - 20:00

Visita guiada a sala de parts

novembre 13 @ 9:30 - 11:30

agenda
TV
Radio
Premsa

COM FHOCG

SERVEI DE CATALÀ I SALUT

Fruït d’un conveni des del març del 2009 amb el Consorci de la Normalització Lingüística, l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa ha potenciat un projecte conjunt que té com a objectiu reflexionar la diversitat i els hàbits lingüístics i la importància de fer del català una llengua comuna.
L’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa és el primer centre hospitalari en adherir-se al voluntariat per la llengua. El projecte no és només innovador, sinó que pot ser un bon model per a la resta del territori.
El Departament de Cultura, als Premis Pompeu Fabra 2012, va premiar l’Hospital d’Olot a la categoria de Voluntariat Lingüístic que s’atorga a una iniciativa que hagi afavorit l’extensió de l’ús del català.
A més, cada any s’intenta potenciar i millorar l’ús del català en aquest àmbit professional mitjançant activitats de tota mena. El 2016, s’ha presentat un material elaborat pel Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental. Les tècniques Neus Farré, Rosa Maria Llunell i Núria Rossell van elaborar-lo per a la Fundació Hospital de Sant Celoni. D’aquesta Guia, el Servei de Català d’Olot-La Garrotxa ha seleccionat una part d’informació de l’apartat imatge i comunicació i la de l’apartat de Convencions gràfiques. Aquest material, sense alteracions, es pot consultar a continuació.

Guia lingüística de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa

– Enquestes d’opinió

El Pla d’enquestes de satisfacció (PLAENSA) és un projecte impulsat pel Departament de Salut que avalua la qualitat de servei i el grau de satisfacció de les persones usuàries amb els diferents serveis sanitaris públics.

PLAENSA

– Videos

Video La Marató de TV3

Video corporatiu

Blíster salut: Com em preparo per una colonoscòpia?