COMUNICACIÓ2019-11-07T15:28:50+00:00

Comunicació

Afectacions pel temporal

Afectacions pel temporal

Degut al temporal Glòria la majoria de l’activitat programada a la Fundació s’ha desenvolupat sense incidències. Només un 10% de les visites i proves a consultes externes previstes per aquest dimecres el matí s’han hagut d’anular. Durant aquesta setmana es tornaran a programar. Tots els usuaris han rebut un avís via SMS o trucada telefònica.

A primera hora del matí la carretera d’accés a urgències ha quedat inundada per la pluja. A hores d’ara, el pas és obert i no hi ha inconvenient per accedir al pàrquing d’urgències.

L’atenció primària de la Fundació s’ha desenvolupat amb normalitat a tots els centres. Per precaució, el consultori local de Sant Privat d’en Bas es tancarà aquesta tarda -de 14h a 17h- i l’atenció es farà al CAP de Sant Esteve d’en Bas.

La resta de serveis de l’Hospital funcionen amb normalitat.

Ampliació de l’Hospital de Dia Mèdic-Quirúrgic i Oncològic

Ampliació de l’Hospital de Dia Mèdic-Quirúrgic i Oncològic

Es passa dels 21 boxs que hi havia fins ara als 28

Aquest dilluns 20 de gener s’han obert els set boxs pendents d’equipar a l’Hospital de Dia Mèdic-Quirúrgic i Oncològic, passant dels 21 als 28. Amb aquests quedarà obert tot l’espai reservat per aquesta àrea ambulatòria. L’equipament i obertura d’aquests boxs no representa un augment de l’activitat, sinó una millora per la intimitat i privacitat dels usuaris i les seves famílies. En aquest espai s’hi realitzen tractaments mèdics i oncològics, a més de fer el preoperatori i postoperatori de les cirurgies sense ingrés.

Aquesta inversió s’emmarca dins el Pla d’Inversions aprovat pel Servei Català de la Salut el 2019 i que té per objectiu equipar tots aquells espais que van quedar pendents amb l’obertura del nou centre, el novembre del 2014. En aquest pla d’inversions també hi havia prevista l’obertura de sis noves consultes externes -es van equipar l’abril del 2019- i el quart quiròfan -en fase de concurs públic per l’equipament-.

Els Hospital d’Olot i Campdevànol posen en marxa l’Equip Pediàtric Territorial de la Garrotxa i el Ripollès (EPTGiR)

Els Hospitals d’Olot i Campdevànol posen en marxa l’Equip Pediàtric Territorial de la Garrotxa i el Ripollès (EPTGiR)

La creació de l’EPTGiR permet continuar garantint l’atenció pediàtrica a primària del Ripollès.
La unió dels dos serveis territorials permet millorar el treball en xarxa en pediatria i pal·liar la dificultat de cobertura d’aquesta especialitat. 

Aquest mes de gener s’ha posat en funcionament el nou Equip Pediàtric Territorial de la Garrotxa i el Ripollès (EPTGiR), integrat per professionals de pediatria de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, l’Hospital de Campdevànol i l’Institut Català de la Salut (ICS). Aquesta nova organització permet continuar garantint que tots els infants i adolescents de 0 a 14 anys d’aquesta àrea tinguin la possibilitat de ser atesos per un especialista pediàtric al seu centre d’atenció primària de referència.

L’EPTGiR neix de la fusió dels equips pediàtrics ja existents a Garrotxa i al Ripollès, creats al 2012 i al 2014 respectivament, i permet donar resposta a les necessitats assistencials de la població pediàtrica de les dues comarques, superant així la manca d’especialistes al Ripollès. La creació de l’EPTGiR, no només es garanteix l’assistència pediàtrica a l’atenció primària del Ripollès, sinó que s’incrementen les hores d’aquests especialistes a consulta. Així, inicialment es passa de les 77 hores setmanals que es feia a finals d’any a les 130 h, malgrat que l’organització de l’equip s’anirà adaptant en funció de les necessitats assistencials. Aquest increment de l’atenció repercuteix tant els CAP de Campdevànol i Ribes de Freser gestionats per l’Hospital de Campdevànol, com els de Ripoll, Camprodon i Sant Joan les Abadesses que depenen de l’ICS. A més, al CAP de Ripoll garanteix l’assistència sanitària de 8h a 20h els dies laborables, cosa que fins ara només es donava cobertura una part de la jornada.

L’objectiu d’aquesta aliança és proporcionar i garantir la màxima qualitat en l’atenció dels infants i adolescents en el seu territori de referència, superant la manca de pediatres del Ripollès –situació que és generalitzada arreu de Catalunya-  i potenciar un únic model assistencial territorial, utilitzant els mateixos circuits i protocols. El fet de treballar en xarxa també permet apropar l’assistència a l’entorn natural de l’infant i a la seva comunitat, per garantir en tot moment una atenció pediàtrica eficient i de qualitat. Aquests objectius s’alineen amb el Pla Estratègic d’Ordenació de l’Atenció de Pediatria del Departament de Salut, amb el què es vol potenciar l’Atenció Primària i construir-la com l’eix central en la planificació i l’ordenació dels serveis de salut de Catalunya.

A efectes pràctics, els infants i adolescents del Ripollès continuaran tenint un pediatre i una infermera pediàtrica al seu CAP de referència. El nou equip està format per 14 pediatres i 15 infermeres pediàtriques de l’atenció primària a més del grup d’infermeria pediàtrica de l’Hospital d’Olot.

Actualment, segons dades del Registre Central de persones Assegurades (RCA), el març del 2019 el nombre d’infants i adolescents de 0 a 14 anys a la Garrotxa i el Ripollès és d’11.654, 8.493 a la Garrotxa i 3.161 al Ripollès. L’EPTGiR assumeix l’atenció pediàtrica hospitalària i de primària de la Garrotxa i la de primària del Ripollès.

D’esquerra a dreta: Joan Grané, gerent de l’Hospital de Campdevànol, Josep Carreras, director del sector sanitari de Girona, i Anton Foguet, director assistencial de l’Equip Pediàtric Territorial de la Garrotxa.
notícies
TV
Ràdio
Premsa

COM FHOCG

SERVEI DE CATALÀ I SALUT

Fruït d’un conveni des del març del 2009 amb el Consorci de la Normalització Lingüística, l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa ha potenciat un projecte conjunt que té com a objectiu reflexionar la diversitat i els hàbits lingüístics i la importància de fer del català una llengua comuna.
L’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa és el primer centre hospitalari en adherir-se al voluntariat per la llengua. El projecte no és només innovador, sinó que pot ser un bon model per a la resta del territori.
El Departament de Cultura, als Premis Pompeu Fabra 2012, va premiar l’Hospital d’Olot a la categoria de Voluntariat Lingüístic que s’atorga a una iniciativa que hagi afavorit l’extensió de l’ús del català.
A més, cada any s’intenta potenciar i millorar l’ús del català en aquest àmbit professional mitjançant activitats de tota mena. El 2016, s’ha presentat un material elaborat pel Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental. Les tècniques Neus Farré, Rosa Maria Llunell i Núria Rossell van elaborar-lo per a la Fundació Hospital de Sant Celoni. D’aquesta Guia, el Servei de Català d’Olot-La Garrotxa ha seleccionat una part d’informació de l’apartat imatge i comunicació i la de l’apartat de Convencions gràfiques. Aquest material, sense alteracions, es pot consultar a continuació.

Guia lingüística de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa

– Enquestes d’opinió

El Pla d’enquestes de satisfacció (PLAENSA) és un projecte impulsat pel Departament de Salut que avalua la qualitat de servei i el grau de satisfacció de les persones usuàries amb els diferents serveis sanitaris públics.

PLAENSA

– Vídeos

Video corporatiu

Podeu veure tots els vídeos de la Fundació al compte de Youtube

VEURE TOTS ELS VÍDEOS