COMUNICACIÓ2018-11-15T16:43:45+00:00

Comunicació

El Departament de Comunicació és el responsable de gestionar la comunicació externa de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, així com tots els temes relacionats amb la comunicació interna i les publicacions.

Rècord de recaptació a la setena edició dels playbacks de l’Hospital per la Marató de TV3, amb 9.014€

Rècord de recaptació a la setena edició dels playbacks de l’Hospital per la Marató de TV3, amb 9.014€

Més de 700 persones van omplir diumenge el Teatre Principal d’Olot
Fins el 31 de març encara es poden fer donacions a la Marató de TV3

Després d’un any sabàtic els professionals de la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa van tornar a organitzar els playbacks de l’Hospital per la Marató de TV3, enguany dedicada al càncer.

Una quinzena d’actuacions i quatre vídeos amb recomanacions i consells dels professionals de l’Hospital com a mesura preventiva sobre la malaltia van omplir en dues sessions el Teatre Principal d’Olot. Una hora i mitja de ball, música i salut que van permetre recollir 9.014€, la xifra més alta recaptada fins ara, i que s’ingressaran íntegrament a la Marató de TV3. Aquests diners se sumaran als fins ara aconseguits per l’organització: 10.715.430€, una xifra que fins el 31 de març pot créixer.

L’espectacle va comptar amb un repertori muscial variat, des de cançons contemporànies com La lluna a l’aigua de Txarango o Lo malo d’Ana Guerra i Aitana d’Operación Triunfo, fins a clàssics de la música com Illes dins un riu de Tomeu Penya i Marga Pocoví o Something’s got a hold on me d’Etta James. Les actuacions musicals van anar acompanyades de vídeos amb consells de salut sobre el càncer a càrrec de professionals de l’Hospital: l’uròleg Quim Agustí ens va parlar del càncer de pròstata, la cirurgiana Clara Ramos del de còlon, el de mama va anar a càrrec del cirurgià Vasile Veste i la infermera Irene Roura, i la metgessa Sandra Ostolaza també va explicar el Servei de PADES, on un alt percentatge dels pacients que s’hi tracten són oncològics.

En set edicions, més de 40.000€

La Comissió de Playbacks de l’Hospital d’Olot ha organitzat, amb la de diumenge, set edicions aquest certamen per recollir fons per la Marató. Des de la primera edició el 2011 fins a la d’aquest 2018 s’han aconseguit un total de 43.693€.

Properament penjarem fotografies d’aquesta setena edició.

Visita la nostra sala de parts!

Calendari de visites a sala de parts

Si heu de ser pares i mares aquest 2019 i voleu tenir el vostre fill/a a l’Hospital d’Olot, ja podeu consultar el calendari de visites a sala de parts.

L’equip de llevadores és l’encarregat d’oferir-vos aquesta visita, a més d’una xerrada informativa sobre els parts a l’hospital. En funció de cada mes, les visites són de matins o tardes, per així adaptar-se als diferents horaris laborals.

En aquesta sessió podreu resoldre els principals dubtes que teniu abans del naixement del vostre fill/a, a més de veure les tres sales de parts que actualment té l’Hospital d’Olot.

Per assistir-hi cal inscriure’s prèviament al Punt d’Informació, presencialment o telefònicament (972261800) a partir de les 15h.

També podeu veure un tour virtual de la sala de parts de l’Hospital en 360º.

Visita sala de parts, calendari 2019

Premi a la integració dels serveis socials i sanitaris de la Garrotxa, el PIAISS

Premi a la integració dels serveis socials i sanitaris de la Garrotxa, el PIAISS

Aquest dimecres el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, l’atenció primària de l’ICS de la Garrotxa, l’Institut d’Assistència Sanitària i la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa van recollir el premi Aliança Hospitals Els Quatre Gats de la Fundació Avedis Donabedian pel treball d’integració social i sanitària a la Garrotxa, el PIAISS. El regidor de Benestar Social de l’Ajuntament d’Olot, Pep Berga, va recollir el premi al Palau de la Música Catalana.

El PIAISS, Pla Interdepartamental d’Atenció i Interacció Social i Sanitària, és un model d’atenció domiciliària que integra els diferents agents de salut i socials que treballen per atendre les persones al seu domicili de manera coordinada. L’objectiu és que la persona sigui el centre de l’assistència social i sanitària, tenint en compte les seves preferències, necessitats i percepcions.

La Fundació Avedis Donabedian, amb un alt reconeixement estatal i mundial i organitzadora d’aquests guardons que premien diferents entitats per la qualitat dels seus serveis, va valorar la capacitat d’integració i coordinació de les diferents àrees socials i sanitàries en l’atenció domiciliària i les necessitats de les persones. El projecte, impulsat per les Conselleries de Salut i Treball, Afers Socials i Família, es va iniciar a la Garrotxa ara fa tres anys i es preveu anar-lo treballant per implantar-lo a tot el territori.  

notícies
TV
Radio
Premsa

COM FHOCG

SERVEI DE CATALÀ I SALUT

Fruït d’un conveni des del març del 2009 amb el Consorci de la Normalització Lingüística, l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa ha potenciat un projecte conjunt que té com a objectiu reflexionar la diversitat i els hàbits lingüístics i la importància de fer del català una llengua comuna.
L’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa és el primer centre hospitalari en adherir-se al voluntariat per la llengua. El projecte no és només innovador, sinó que pot ser un bon model per a la resta del territori.
El Departament de Cultura, als Premis Pompeu Fabra 2012, va premiar l’Hospital d’Olot a la categoria de Voluntariat Lingüístic que s’atorga a una iniciativa que hagi afavorit l’extensió de l’ús del català.
A més, cada any s’intenta potenciar i millorar l’ús del català en aquest àmbit professional mitjançant activitats de tota mena. El 2016, s’ha presentat un material elaborat pel Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental. Les tècniques Neus Farré, Rosa Maria Llunell i Núria Rossell van elaborar-lo per a la Fundació Hospital de Sant Celoni. D’aquesta Guia, el Servei de Català d’Olot-La Garrotxa ha seleccionat una part d’informació de l’apartat imatge i comunicació i la de l’apartat de Convencions gràfiques. Aquest material, sense alteracions, es pot consultar a continuació.

Guia lingüística de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa

– Enquestes d’opinió

El Pla d’enquestes de satisfacció (PLAENSA) és un projecte impulsat pel Departament de Salut que avalua la qualitat de servei i el grau de satisfacció de les persones usuàries amb els diferents serveis sanitaris públics.

PLAENSA

– Videos

Video La Marató de TV3

Video corporatiu

Blíster salut: Com em preparo per una colonoscòpia?