COMUNICACIÓ 2018-02-21T10:58:29+00:00

Comunicació

El Departament de Comunicació és el responsable de gestionar la comunicació externa de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, així com tots els temes relacionats amb la comunicació interna i les publicacions.

Millores per reduir el soroll i potenciar el descans, de la mà de Sueñon

Millores per reduir el soroll i potenciar el descans, de la mà de Sueñon

El son i el descans són uns elements bàsics per a la recuperació i la millora de la qualitat de vida dels pacients. Amb aquest objectiu, la Unitat d’Investigació en Cures de Salut de l’Instituto de Salud Carlos III de Madrid va iniciar un projecte d’investigació el 2015 i va posar en marxa Sueñon, una campanya de sensibilització entre professionals de la salut que vol fer extensiva a pacients i usuaris.

Sueñon proposa als professionals d’infermeria comprometre’s a aplicar certes mesures durant les “hores màgiques” (de les 12h de la nit a les 6h del matí) a les unitats d’hospitalització, com evitar la il·luminació innecessària a les habitacions i zones comunes, reduir-hi el soroll ambiental o programar l’administració de la medicació i les cures tenint en compte els períodes i les preferències de descans dels pacients.

En aquesta línia, i mitjançant la nova estructura de què disposa l’Hospital d’Olot des de finals del 2014, l’equip d’infermeria del torn de nit ja segueix una sèrie de pautes per millorar el descans i el son dels pacients hospitalitzats i els usuaris dels boxs del Servei d’Urgències: no encendre llums a l’entrar a les habitacions, mantenir els llums apagats al passadís principal (sistema automàtic), baixar el volum del timbre i el to de veu, utilitzar calçat que no faci soroll, tancar les portes de les habitacions sempre que es pugui o realitzar totes les activitats d’infermeria en una única ronda (constants, medicació, canvis posturals, ressopó…).

Aquest 2018 s’està implementant durant el torn de nit la substitució dels timbres per avisos o notificacions a un telèfon mòbil, habilitar tots els carros de medicació i material d’incontinència perquè no facin soroll i es pretén treballar sobre si cal repassar les pautes de medicació a les 4h de la matinada o les constants de tots els pacients hospitalitzats a les 6h del matí. Durant aquest any també es preveu fer una enquesta als pacients hospitalitzats per valorar els canvis i obtenir dades empíriques de l’aplicació d’aquestes mesures.

Aquestes mesures aconsegueixen un impacte positiu en la qualitat de vida dels pacients hospitalitzats, es minimitzen els efectes secundaris de la falta de descans i es col·labora perquè es produeixin canvis més duradors a les institucions sanitàries.

Unitat d'hospitalització 2

Guerau Pallàs, nova conversa de “Els nostres grans petits mestres”

Guerau Pallàs, nova conversa de “Els nostres grans petits mestres”

Per segon divendres consecutiu, la sala d’actes de l’Hospital d’Olot s’omplia de vitalitat, d’optimisme, de valor, de sinceritat i, sobretot, es donava una lliçó de vida a tots els assistents.

En Guerau va estar acompanyat pels seus pares, en Xevi Pallàs i la Sara Sànchez, i de la cardiòloga pediàtrica Mariàngels Puigdevall. Amb un gran sentit de l’humor i sense manies, en Guerau va explicar que havia entrat fins a “nou vegades a quiròfan” i que de l’última, el mes de maig passat, del que se’n recorda més és de quan li van treure els 30 punts que duia i que li van fer “un mal horrorós”.

Els pares van puntualitzar que sense parlar-ne, i al dir-nos en el moment de l’embaràs que alguna cosa no anava bé, van decidir tirar endavant. “El primer any de vida va ser complicadíssim, amb pocs mesos havia entrat moltes vegades a quiròfan”, explicava la Sara. “Però llavors, en Guerau treia aquella força i aquella vitalitat que t’aportava felicitat en aquells moments tan durs, i ja havia valgut la pena”, afirmava el pare.

En Guerau porta uns mesos estable, i malgrat no poder fer activitat física com la resta dels seus companys de classe, porta una vida molt més tranquil·la que fa uns anys. La cardiòloga pediàtrica, Mariàngels Puigdevall, va explicar que “un 90% dels casos com el d’en Guerau se’n surten” i que “aquests nens amb una cardiopatia congènita tenen, cada vegada més, una bona qualitat de vida”.   

Unes 120 persones, entre els quals molts nens i nenes, van omplir la sala d’actes per escoltar un exemple de vida i valentia. L’última gran conversa serà aquest divendres amb en Tasio Raviña, els seus pares, els seus quatre germans i la neuròloga pediàtrica de l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona, Mireia del Toro, també a les 20h a la sala d’actes de l’hospital.

Podreu seguir l’última xerrada amb el hashtag #PetitsMestres al Twitter de @hospiolot.

Els nostres grans petits mestres Guerau Pallàs 4

Exposició “Mà d’infermera” del Col·legi d’Infermeria de Girona a l’Hospital d’Olot

Exposició “Mà d’infermera” del Col·legi d’Infermeria de Girona a l’Hospital d’Olot

El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Girona (CODIGI) ha posat en marxa la mostra itinerant “Mà d’infermera”. A través del testimoni de 15 professionals de la infermeria, l’exposició destaca els valors d’aquesta professió i la seva aportació a la societat, expressats en vuit grans panells amb fotografies i entrevistes personals a les infermeres.

La mostra es va estrenar a principis de març a l’Hospital de Figueres i des d’aquest dilluns 19 de març i fins el pròxim 9 d’abril estarà al hall principal de l’Hospital d’Olot. Seguidament, l’exposició seguirà amb la ruta pels hospitals gironins i s’instal·larà a Palamós i Blanes.

“Mà d’infermera” és un homenatge a totes aquelles infermeres de Girona que en el passat van contribuir a posar la llavor d’aquesta professió, a les que amb el seu dia a dia continuen treballant per fer-la gran i als futurs professionals que es preparen per seguir-la transformant. La mostra està dirigida a ciutadans i professionals de la salut interessats en conèixer què fan, què pensen i què ofereixen les infermeres. Està inspirada en el llibre “Mà d’infermera” que el col·legi professional va editar l’any passat i que presenta un recorregut per una part de la història de la infermeria a les comarques de Girona explicada en primera persona a través de les vivències de quinze professionals que aporten la seva mirada particular sobre la professió.

Aquesta exposició és un viatge pel passat, el present, però també el futur de la infermeria gironina i una contribució per ajudar a fer més visible la professió i a explicar l’aportació del CODIGI als ciutadans.

El tret de sortida de l’exposició es va fer el dilluns 19 de març amb la conferència de l’autora del llibre Gemma Bruna, periodista especialitzada en salut.

Tríptic Mà d’infermera

notícies
TV
Radio
Premsa

COM FHOCG

SERVEI DE CATALÀ I SALUT

Fruït d’un conveni des del març del 2009 amb el Consorci de la Normalització Lingüística, l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa ha potenciat un projecte conjunt que té com a objectiu reflexionar la diversitat i els hàbits lingüístics i la importància de fer del català una llengua comuna.
L’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa és el primer centre hospitalari en adherir-se al voluntariat per la llengua. El projecte no és només innovador, sinó que pot ser un bon model per a la resta del territori.
El Departament de Cultura, als Premis Pompeu Fabra 2012, va premiar l’Hospital d’Olot a la categoria de Voluntariat Lingüístic que s’atorga a una iniciativa que hagi afavorit l’extensió de l’ús del català.
A més, cada any s’intenta potenciar i millorar l’ús del català en aquest àmbit professional mitjançant activitats de tota mena. El 2016, s’ha presentat un material elaborat pel Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental. Les tècniques Neus Farré, Rosa Maria Llunell i Núria Rossell van elaborar-lo per a la Fundació Hospital de Sant Celoni. D’aquesta Guia, el Servei de Català d’Olot-La Garrotxa ha seleccionat una part d’informació de l’apartat imatge i comunicació i la de l’apartat de Convencions gràfiques. Aquest material, sense alteracions, es pot consultar a continuació.

Guia lingüística de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa

– Enquestes d’opinió

El Pla d’enquestes de satisfacció (PLAENSA) és un projecte impulsat pel Departament de Salut que avalua la qualitat de servei i el grau de satisfacció de les persones usuàries amb els diferents serveis sanitaris públics.

PLAENSA

– Videos

Video La Marató de TV3

Video corporatiu


Notice: Undefined index: tips in /home/h50422569/public_html/wp-content/plugins/accessibility-widget/accessibility-widget.php on line 24
 • TamanyText90%  
  Notice: Undefined offset: 1 in /home/h50422569/public_html/wp-content/plugins/accessibility-widget/accessibility-widget.php on line 55
  TamanyText100%  
  Notice: Undefined offset: 2 in /home/h50422569/public_html/wp-content/plugins/accessibility-widget/accessibility-widget.php on line 55
  TamanyText110%  
  Notice: Undefined offset: 3 in /home/h50422569/public_html/wp-content/plugins/accessibility-widget/accessibility-widget.php on line 55
  TamanyText120%  
  Notice: Undefined offset: 4 in /home/h50422569/public_html/wp-content/plugins/accessibility-widget/accessibility-widget.php on line 55
  TamanyText150%