COMUNICACIÓ 2018-02-21T10:58:29+00:00

Comunicació

El Departament de Comunicació és el responsable de gestionar la comunicació externa de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, així com tots els temes relacionats amb la comunicació interna i les publicacions.

Donació de l’Oncolliga per millorar la comoditat dels malalts de càncer

L’Oncolliga dona a l’Hospital d’Olot 16.000€ per millorar la comoditat dels malalts de càncer i els seus familiars 

La Fundació Oncolliga Girona i l’Hospital d’Olot han presentat avui el nou material adquirit amb el donatiu de 16.020 euros de l’Oncotrail 2017, una cursa solidària de 100km que té com a finalitat recaptar fons per millorar les condicions de vida dels malalts de càncer i els seus familiars. En la darrera edició d’aquesta cursa es van recaptar un total de 234.000 euros que s’han destinat a cobrir necessitats dels diferents hospitals gironins, a finançar una beca d’investigació sobre dieta i càncer i a necessitats pròpies de l’entitat.

A l’acte de presentació hi ha assistit el director d’Oncotrail, Lluís Comet; la delegada d’Oncolliga a Olot, Roser Grabulosa, i el director-gerent de l’hospital, Josep Mª Padrosa, qui ha explicat que gràcies al donatiu el centre hospitalari ha pogut adquirir 5 matalassos d’aire valorats en 13.310 euros, 5 taules (1.560 euros) i un silló (1.149 euros). El nou material està repartit entre la unitat 2 d’hospitalització, on reben atenció els malalts de cures pal·liatives, i l’Hospital de Dia Mèdic-Oncològic i Quirúrgic, on es realitzen els tractaments de quimioteràpia.

Sumar-se al repte

L’Oncotrail és un repte esportiu i solidari que va néixer l’any 2013, per tant el pròxim mes d’octubre se’n celebrarà la sisena edició. La prova es disputa per equips i consisteix a recórrer 100km per corriols de la Costa Brava i les Gavarres, amb sortida i arribada a Palafrugell. Cada equip ha de fer un donatiu mínim de 1.000 euros per poder participar a la prova i gràcies a la participació de voluntaris i patrocinadors, tot el que es recapta es destina íntegrament a l’objectiu solidari del repte: millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer i els seus familiars. Des de la primera edició fins ara s’han recollit més de 600.000 euros, uns fons que s’han anat repartint en funció de les necessitats de cada centre hospitalari. En el cas de l’Hospital d’Olot, el donatiu del 2017 se suma als que va rebre els anys 2016 (19.971,88€) i 2015 (6.000€). 

Serveis d’Oncolliga vinculats a l’hospital 

Més enllà de l’aportació puntual de diners provinents dels donatius de l’Oncotrail, l’Oncolliga col·labora des de fa anys amb l’Hospital d’Olot per oferir dins de les seves instal·lacions diversos serveis d’ajuda i suport als malalts de càncer, com per exemple l’atenció psicològica i el grup de suport per a afectades de càncer de mama, el banc de les perruques solidàries, el drenatge limfàtic, els grups de gimnàstica i marxa nòrdica, el servei de fisioteràpia a domicili o el nou servei d’estètica oncològica, que s’engegarà el pròxim 30 de maig.

L’oncologia a l’Hospital d’Olot

L’Hospital de Dia Oncològic es va posar en marxa a la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa a finals de desembre del 2015, començant amb tractaments d’hematologia i algun cas d’oncologia. Durant el 2017 es van realitzar 541 sessions a l’hospital de dia oncològic, de les quals més d’un 50% (271 sessions) van ser de quimioteràpia. A consultes externes es van realitzar 93 primeres visites d’oncologia que van suposar un total de 758 visites al llarg de l’any en aquesta especialitat.

El Laboratori Clínic de l’Hospital d’Olot assoleix la certificació per l’Entitat Nacional d’Acreditació i Certificació

El Laboratori Clínic de l’Hospital d’Olot assoleix la certificació per l’Entitat Nacional d’Acreditació i Certificació 

El passat mes d’abril, el Laboratori Clínic de la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa es va sotmetre a una auditoria de valoració, per tal d’aconseguir la seva condició de laboratori certificat segons la norma UNE-EN ISO 9001:2015. En aquest procés es comprova i s’assegura que es compleixi la complerta traçabilitat d’un resultat analític, la correcta relació amb els clients, els proveïdors, la gestió i el control de la formació dels professionals.

Aquesta és la primera vegada que el Laboratori Clínic de la Fundació se sotmet a una avaluació d’aquestes característiques, una certificació que no és obligatòria a Catalunya, però sí que és necessària a altres països com França.

La certificació dels laboratoris clínics és l’eina que, a més de la idoneïtat del sistema implantat per a la gestió qualitològica, garanteix que aquest laboratori és competent per a la realització de les anàlisis i assegura la qualitat dels resultats emesos. Així es controlen tots els procediments que estan inclosos en un procés analític:

 • Processos pre-analítics: preparació, identificació i transport de mostres, estabilitat de components…
 • Processos analítics: controls de qualitat i anàlisis a les àrees d’hematologia, bioquímica, immunologia, microbiologia i hemoteràpia, és a dir, totes les analítiques de sang.
 • Processos post-analítics: validació, informació, interpretació i assessorament de resultats.

Al Laboratori Clínic de l’Hospital d’Olot es porten a terme diferents proves i anàlisi d’àrees com la bioquímica i la immunologia (anàlisis referents a la funció renal, hepàtica, serologies, marcadors tumorals o hormones), l’hematologia (anèmia, leucèmia, coagulació o Sintrom) i la microbiologia (estudis de paràsits i cultius bacteriològics i de fongs).

El reconeixement obtingut és el fruit d’un esforç col·lectiu de llarga trajectòria, que requereix la coordinació i cooperació continuada entre els professionals del servei.

La millora del Laboratori Clínic amb el canvi d’hospital

El canvi d’instal·lacions a finals del 2014 i l’augment en metres quadrats del laboratori ha permès incorporar una tècnica nova: la biologia molecular. La millora d’espais i la simplificació dels equips ha permès la realització in situ de les càrregues virals d’HIV i HCV, la detecció de mutacions relacionades amb la trombofília (anomalies de la coagulació sanguínia) o la detecció de microorganismes de difícil cultiu.

La incorporació de noves tècniques i proves no és actualment una prioritat pel servei. L’activitat ha augmentat en els darrers anys tant per l’increment de les urgències com per la feina associada a la implantació i manteniment de la ISO 9001 i això, afegit a la rapidesa amb la qual moltes vegades ha de treballar el servei, actualment no es planteja l’adquisició de noves proves o tècniques.

A hores d’ara, el Laboratori Clínic de la F. Hospital d’Olot dona un servei de 24 hores al dia, i inclou tota l’atenció especialitzada de la Garrotxa, a més de l’atenció primària de les ABS de St. Joan les Fonts i la Vall d’en Bas-Hostoles. I, en alguns casos, també donen suport a l’ABS d’Olot per evitar desplaçaments innecessaris de la població de la Garrotxa al Parc Martí Julià de Salt.

notícies
TV
Radio
Premsa

COM FHOCG

SERVEI DE CATALÀ I SALUT

Fruït d’un conveni des del març del 2009 amb el Consorci de la Normalització Lingüística, l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa ha potenciat un projecte conjunt que té com a objectiu reflexionar la diversitat i els hàbits lingüístics i la importància de fer del català una llengua comuna.
L’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa és el primer centre hospitalari en adherir-se al voluntariat per la llengua. El projecte no és només innovador, sinó que pot ser un bon model per a la resta del territori.
El Departament de Cultura, als Premis Pompeu Fabra 2012, va premiar l’Hospital d’Olot a la categoria de Voluntariat Lingüístic que s’atorga a una iniciativa que hagi afavorit l’extensió de l’ús del català.
A més, cada any s’intenta potenciar i millorar l’ús del català en aquest àmbit professional mitjançant activitats de tota mena. El 2016, s’ha presentat un material elaborat pel Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental. Les tècniques Neus Farré, Rosa Maria Llunell i Núria Rossell van elaborar-lo per a la Fundació Hospital de Sant Celoni. D’aquesta Guia, el Servei de Català d’Olot-La Garrotxa ha seleccionat una part d’informació de l’apartat imatge i comunicació i la de l’apartat de Convencions gràfiques. Aquest material, sense alteracions, es pot consultar a continuació.

Guia lingüística de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa

– Enquestes d’opinió

El Pla d’enquestes de satisfacció (PLAENSA) és un projecte impulsat pel Departament de Salut que avalua la qualitat de servei i el grau de satisfacció de les persones usuàries amb els diferents serveis sanitaris públics.

PLAENSA

– Videos

Video La Marató de TV3

Video corporatiu


Notice: Undefined index: tips in /home/h50422569/public_html/wp-content/plugins/accessibility-widget/accessibility-widget.php on line 24
 • TamanyText90%  
  Notice: Undefined offset: 1 in /home/h50422569/public_html/wp-content/plugins/accessibility-widget/accessibility-widget.php on line 55
  TamanyText100%  
  Notice: Undefined offset: 2 in /home/h50422569/public_html/wp-content/plugins/accessibility-widget/accessibility-widget.php on line 55
  TamanyText110%  
  Notice: Undefined offset: 3 in /home/h50422569/public_html/wp-content/plugins/accessibility-widget/accessibility-widget.php on line 55
  TamanyText120%  
  Notice: Undefined offset: 4 in /home/h50422569/public_html/wp-content/plugins/accessibility-widget/accessibility-widget.php on line 55
  TamanyText150%