COMUNICACIÓ2019-03-19T08:58:30+00:00

Comunicació

El Departament de Comunicació és el responsable de gestionar la comunicació externa de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, així com tots els temes relacionats amb la comunicació interna i les publicacions.

VÍDEO Dia Internacional de les Dones: 9 de cada 10 professionals de la Fundació som dones

9 de cada 10 professionals de la Fundació som dones

A la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa 9 de cada 10 professionals que hi treballen són dones. Un percentatge que es manté en el col·lectiu d’infermeria i en el personal no assistencial. Pel que fa al personal mèdic, 5 de cada 10 són metgesses.

Pels comandaments intermitjos, no només es manté l’estadística, sinó que millora pel personal d’infermeria: totes les caps d’unitat són dones. En la part mèdica, només 3 de cada 10 caps de serveis són dones i en l’àmbit no assistencial, 7 de cada 10.

La direcció de la Fundació actualment està formada per 4 dones i 2 homes.

Una vintena d’afectats de càncer participen al grup de suport d’Oncolliga durant aquest semestre a l’Hospital d’Olot

Una vintena d’afectats de càncer participen al grup de suport d’Oncolliga durant aquest semestre a l’Hospital d’Olot

La programació inclou, com a novetat, diverses sessions de pilates

Una vintena d’afectats de càncer de la comarca de la Garrotxa assisteixen des de principi d’any a les sessions del grup de suport que la Fundació Oncolliga Girona ofereix a l’Hospital d’Olot i que aquest semestre, com a novetat, inclou sessions dirigides de pilates.

El grup, que es va crear a principis del 2018 inicialment només per a afectades de càncer de mama, es va ampliar al setembre a tota classe de càncer. En aquests moments, un total de 22 pacients assisteixen de manera assídua a les sessions, dirigides per la psicooncòloga de l’Oncolliga Teresa Feliu. El grup continua, però, està obert a noves incorporacions. L’únic requisit és assistir a una entrevista amb la psicòloga per fer una valoració prèvia.

L’objectiu del grup de suport és empoderar els malalts a través de l’intercanvi d’experiències pròpies, així com ajudar-los a guanyar confiança, seguretat, força i autonomia. En aquest nou semestre s’han programat onze sessions durant les quals, amb l’ajuda de diversos professionals, es tracten temes tan diversos com habilitats d’afrontament del càncer, la marxa nòrdica terapèutica, l’activitat física durant el procés de càncer, la immunoteràpia o els hàbits d’alimentació saludable. La programació també inclou un taller de maquillatge que tindrà lloc aquest divendres, 8 de març, i que anirà a càrrec de Núria Izquierdo, especialista en estètica oncològica.

Com a novetat, després d’algunes activitats es fa una sessió de pilates rehabilitadora, dirigida per Toni Binefa, del gimnàs ESPAI Olot.

Les sessions es porten a terme a la Sala d’Educació Maternal i a l’Aula de Docència de l’Hospital d’Olot amb una periodicitat quinzenal i tenen una durada de dues hores. Les persones interessades a formar part d’aquest grup de suport poden contactar amb l’Hospital d’Olot per rebre tota la informació.

Més serveis, més a prop

El grup de suport és només un dels múltiples serveis que l’Oncolliga ofereix actualment als malalts de càncer de la Garrotxa i a les seves famílies i que són possibles gràcies a les aportacions dels socis i de les persones que col·laboren en les diferents activitats benèfiques que l’entitat organitza al cap de l’any.

L’entitat compta amb un magatzem a Olot amb material destinat a proporcionar comoditat al malalt i a la seva família en la vida diària fora de l’hospital: cadires de rodes, caminadors, crosses, llits articulats, cadires de dutxa, grua… Tot aquest material s’ofereix en préstec de manera temporal, en funció de les necessitats de cada malalt.

A més, l’Oncolliga utilitza espais cedits per l’Hospital d’Olot per oferir els serveis d’atenció psicològica, drenatge limfàtic, estètica oncològica integral, grup de gimnàstica per a afectades de càncer de mama, marxa nòrdica terapèutica i banc de perruques, tots ells de manera gratuïta. En els casos en què el malalt ho necessita, les visites dels psicooncòlegs i fisioterapeutes es fan a domicili.

Grups de suport Oncolliga

Febrer-juny 2019

L’Hospital d’Olot assumeix totes les proves radiològiques de la Garrotxa

L’Hospital d’Olot assumeix totes les proves radiològiques de la Garrotxa

El Servei de Diagnòstic per la Imatge de l’Hospital d’Olot assumeix des de fa uns mesos les radiografies i els TAC de les ABS d’Olot i Besalú. 

A partir de l’1 de març, també s’incorpora una nova tècnica a l’Hospital: l’ortopantomografia, una radiografia bucodental.

El Servei de Diagnòstic per la Imatge de la F. Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa assumirà a partir de l’1 de març tota la radiologia simple i els TAC de les ABS d’Olot i Besalú; a més d’incorporar una nova tècnica a l’Hospital, l’ortopantomografia, una radiografia bucodental, que fins ara es feia al CAP d’Olot.

Aquestes accions, centrades en la millora de l’accessibilitat i la reducció dels temps d’espera, són fruit de l’Aliança Estratègica establerta entre la F. Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa i l’Institut de Diagnòstic per la Imatge (IDI), empresa pública del CatSalut, que té com a finalitat la prestació dels serveis sanitaris diagnòstics i terapèutics en la forma més beneficiosa per a la ciutadania tant en termes assistencials com de qualitat, d’entorn, de confort i d’optimització dels dispositius a l’abast.

Fins fa uns mesos els usuaris de les ABS d’Olot i Besalú havien de desplaçar-se a l’Hospital Santa Caterina de Salt per fer-se un TAC. Des de l’agost, fruit d’un conveni amb l’IDI (Institut de Diagnòstic per la Imatge), podran fer-ho a l’Hospital d’Olot. Aquest també és el cas de les radiografies, que fins al mes d’octubre es feien al CAP d’Olot i que ja es fan a l’Hospital. Els usuaris de les altres ABS de la Garrotxa, Sant Joan les Fonts i la Vall d’en Bas, ja es dirigien a l’Hospital d’Olot per fer-se la prova.

Increment d’activitat 

A partir de l’1 de març, l’ampliació d’activitat a Diagnòstic per la Imatge també es veu incrementada per una nova tècnica radiològica a l’Hospital: l’ortopantomografia. Es tracta d’una radiografia panoràmica que mostra en una sola placa totes les dents i l’os que les envolta, la qual cosa aporta informació addicional sobre les dents i els teixits, i les estructures que les suporten. L’aparell per realitzar-les s’han instal·lat aquest 2019.

Aquesta activitat suposa per a l’Hospital d’Olot un increment d’unes 4.000 radiografies, uns 240 TACs i unes 2.000 ortopantomografies anuals.

Amb aquests canvis s’unifiquen els serveis públics de radiologia de la Garrotxa en un únic centre: l’Hospital d’Olot.

Segon conveni amb l’IDI en 5 anys

En el marc de l’Aliança Estratègica, el centre ja va arribar a un acord amb l’IDI que permetia realitzar TACs urgents les 24 hores del dia i els 365 dies l’any a l’Hospital d’Olot. És a dir, el TAC es fa a Olot, s’envia telemàticament al radiòleg de guàrdia de l’IDI i aquest comunica ràpidament el diagnòstic al metge de l’Hospital d’Olot.

Abans d’aquest acord, quan es feia una exploració urgent els caps de setmana o a les nits, el pacient s’havia de desplaçar fins a l’Hospital Dr. Josep Trueta de Girona. Durant el 2018 s’han fet 575 proves de telediagnòstic, que han evitat desplaçaments a usuaris i pacients d’urgències.

L’aliança també contempla facilitar la transmissió de coneixements i potenciar la millora professional en el diagnòstic per la imatge i la medicina nuclear. En aquest sentit, professionals de l’Hospital d’Olot i l’IDI-Girona ja han iniciat activitats de formació, sessions clíniques i discussió de casos clínics, com també la realització de tècniques conjuntes segons nivells de complexitat.

notícies
TV
Radio
Premsa

COM FHOCG

SERVEI DE CATALÀ I SALUT

Fruït d’un conveni des del març del 2009 amb el Consorci de la Normalització Lingüística, l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa ha potenciat un projecte conjunt que té com a objectiu reflexionar la diversitat i els hàbits lingüístics i la importància de fer del català una llengua comuna.
L’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa és el primer centre hospitalari en adherir-se al voluntariat per la llengua. El projecte no és només innovador, sinó que pot ser un bon model per a la resta del territori.
El Departament de Cultura, als Premis Pompeu Fabra 2012, va premiar l’Hospital d’Olot a la categoria de Voluntariat Lingüístic que s’atorga a una iniciativa que hagi afavorit l’extensió de l’ús del català.
A més, cada any s’intenta potenciar i millorar l’ús del català en aquest àmbit professional mitjançant activitats de tota mena. El 2016, s’ha presentat un material elaborat pel Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental. Les tècniques Neus Farré, Rosa Maria Llunell i Núria Rossell van elaborar-lo per a la Fundació Hospital de Sant Celoni. D’aquesta Guia, el Servei de Català d’Olot-La Garrotxa ha seleccionat una part d’informació de l’apartat imatge i comunicació i la de l’apartat de Convencions gràfiques. Aquest material, sense alteracions, es pot consultar a continuació.

Guia lingüística de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa

– Enquestes d’opinió

El Pla d’enquestes de satisfacció (PLAENSA) és un projecte impulsat pel Departament de Salut que avalua la qualitat de servei i el grau de satisfacció de les persones usuàries amb els diferents serveis sanitaris públics.

PLAENSA

– Videos

Video La Marató de TV3

Video corporatiu

Blíster salut: Com em preparo per una colonoscòpia?

Blíster salut: Recollida de sang oculta en femta

Blíster salut: Detecció de paràsits en femta

Blíster salut: Recollida de femta fresca

Blíster salut: Recollida d’orina d’una micció

Blíster salut: Recollida d’orina en 24h amb conservant (pot marró)

Blíster salut: Recollida d’orina en 24h sense conservant (pot marró)

Blíster salut: Recollida d’orina en 24h amb conservant (pot blanc)