Equip Pediàtric Territorial de la Garrotxa2019-01-14T12:09:38+00:00

Equip Pediàtric Territorial de la Garrotxa

NOTÍCIES

Formació pediatria: trastorn del desenvolupament de la coordinació (TDC)

Formació pediatria: trastorn del desenvolupament de la coordinació (TDC)  

El dijous 28 de març tindrà lloc una nova sessió d’aquest 2019 de Formació Continuada en Pediatria. Serà a 2/4 de 2h del migdia a la sala d’actes (planta 2).

La neuropediatra de la Unitat de Trastorns de l’Aprenentatge Escolar (UTAE) i de l’Hospital Dr. Josep Trueta de Girona, Cristina Serra, ens parlarà d’un Trastorn poc conegut però freqüent: la dispràxia o trastorn del desenvolupament de la coordinació. Alguns nens i nenes tenen problemes en el desenvolupament de la motricitat i en la seva seqüenciació i això els afecta entre altres coses el seu aprenentatge.

I Jornada de Salut Mediambiental Pediàtrica a Olot

I Jornada de Salut Mediambiental Pediàtrica a Olot

El 15 de març tindrà lloc la I Jornada de Salut Mediambiental Pediàtrica a l’Hospital d’Olot, per a professionals de la salut maternoinfantil, de medi ambient i  que serà oberta, també, a tota la societat civil en general.

La contaminació dels ecosistemes, l’exposició durant l’embaràs a alcohol, tabac i altres drogues, el contacte amb la natura o l’impacte del medi ambient sobre el càncer pediàtric són alguns dels temes que s’abordaran.

El deteriorament que pateixen els ecosistemes on neixen i viuen els infants impacta de manera directa en la seva salut i qualitat de vida. Aspectes com la pobresa, el canvi climàtic, la desertificació, la contaminació atmosfèrica o l’exposició a drogues legals o il·legals constitueixen autèntics reptes no només socials i mediambientals, sinó també sanitaris. Alerten d’això els pediatres de la Unitat de Salut Mediambiental Pediàtrica a la Garrotxa (PEHSU Garrotxa) a la Revista Pediatria Catalana.

La Unitat de Salut Mediambiental Pediàtrica treballa en diferents àrees per millorar la salut i el medi ambient dels infants. Entre les activitats que duen a terme han preparat la I Jornada de Salut Mediambiental Pediàtrica, que tindrà lloc el 15 de març a l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa. La jornada abordarà diferents aspectes relacionats amb la salut i el medi ambient de la infància, i pretén formar els professionals sanitaris involucrats a la salut maternoinfantil i també en medi ambient, a més de voler informar i conscienciar la població en general de l’impacte que té l’entorn en la salut dels nens i nenes.

La Jornada acollirà ponents d’altres unitats de Salut Mediambiental Pediàtrica, així com d’altres institucions com l’Agència de Salut Pública de Catalunya, la Universitat Autònoma de Barcelona o l’Institut de Salut Carlos III de Madrid, entre d’altres. Es tractaran temes com els beneficis per a la salut del contacte amb la natura, l’impacte de la contaminació dels ecosistemes en la salut humana, els factors ambientals de risc del càncer pediàtric o l’exposició prenatal a drogues legals i il·legals.

Cribratge mediambiental a parelles embarassades

En relació amb l’exposició prenatal a drogues legals i l·legals, destaca la tasca de la PEHSU Garrotxa per prevenir i detectar aquests tòxics. Des del 2016 es realitza un cribratge mediambiental a totes les parelles embarassades de la Garrotxa, on s’aconsella, tant a les dones com a les seves parelles, un consum zero d’alcohol des d’abans fins i tot de quedar embarassades fins al final de l’alletament. “Calculem que la meitat de les criatures de la nostra comarca estan exposades a l’alcohol durant l’embaràs, sobretot durant el primer trimestre de gestació, quan encara moltes parelles no saben que estan embarassades”, afirma el pediatre de la PEHSU Garrotxa i membre del Comitè de Salut Mediambiental de l’Associació Espanyola de Pediatria, Ferran Campillo.

“Aquestes dades són similars a altres llocs on s’ha aplicat aquest cribratge mediambiental que anomenem Full verd, de manera que és possible que aquesta dada sigui extrapolable a la resta de població catalana”, destaquen des de la Unitat.

L’alcohol és la primera causa de retard mental prevenible a la infància, amb una repercussió important en el desenvolupament, el rendiment escolar, el creixement normal i la qualitat de vida de les famílies i dels nens amb els anomenats trastorns de l’espectre alcohòlic fetal.

La Fundació té l’objectiu de millorar la salut i la qualitat de vida de les persones, potenciant la prevenció dels problemes de salut i la promoció dels hàbits saludables entre la població garrotxina. La Unitat de Salut Mediambiental Pediàtrica és una aposta clara per consolidar aquesta nova visió de la medicina, enfocant-la també com una acció preventiva.

Salut mediambiental pediàtrica

La salut mediambiental pediàtrica o pediatria ambiental (SMAP) és una subespecialitat pediàtrica que aborda la prevenció, la detecció, l’avaluació i el maneig de malalties i riscos mediambientals relacionats amb la salut dels infants.

Inscripcions

La jornada tindrà lloc el divendres 15 de març, a la sala d’actes de l’Hospital d’Olot. El preu és de 25€ i per assistir cal fer una inscripció prèvia.

Consulteu el programa

L’Hospital d’Olot s’adhereix per segon any consecutiu al Dia Mundial dels Defectes Congènits

L’Hospital d’Olot s’adhereix per segon any consecutiu al Dia Mundial dels Defectes Congènits

La Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa s’adhereix com a hospital organitzador participant del Dia Mundial dels Defectes Congènits (3 de març) amb la voluntat de continuar donant visibilitat als defectes congènits.

Un defecte congènit és una condició existent en el naixement i, sovint abans del naixement, o que es desenvolupa durant el primer mes de vida (malaltia neonatal). En el diagnòstic prenatal dels defectes congènits hi participen diferents professionals: obstetres i ginecòlegs, pediatres, psicòlegs i especialistes en bioètica.

Els objectius d’establir el 3 de març com a Dia Mundial i referent al calendari sanitari són:

  • Proveir d’una plataforma per aconseguir més recolzament econòmic, polític i intel·lectual per millorar la vigilància, prevenció, atenció i investigació dels defectes congènits a diferents comunitats i països d’arreu del món.
  • Augmentar la conscienciació sobre l’impacte dels defectes congènits arreu del món.
  • Augmentar la conscienciació sobre la capacitat de les persones amb defectes congènits de participar a la societat.
  • Augmentar la conscienciació sobre les xifres de mort i discapacitat relacionades amb els defectes congènits

Els defectes congènits són comuns, costosos i crítics. Per augmentar el coneixement d’aquestes infeccions i la seva importància a la salut pública s’ha marcat el 3 de març com el Dia Mundial dels Defectes Congènits (WBDD). Una xarxa de 12 organtizacions internacionals que treballen amb defectes congènits van instituir el 2015 el primer Dia Mundial dels Defectes Congènits.

Podeu recuperar l’entrevista al programa “5 minuts +” de Ràdio Olot del director assistencial de l’Equip Pediàtric Territorial de la Garrotxa, Anton Foguet, parlant d’aquestes patologies.

notícies pediatria

QUI SOM?

L’Equip Pediàtric Territorial de la Garrotxa (EPTG) és el responsable de la salut, entesa en la seva màxima expressió, de tots els infants i adolescents de 0 a 15 anys (en alguns casos d’especialitat fins els 18) de la comarca. Inclou l’assistència hospitalària i l’atenció primària. L’actuació avarca el període prenatal, neonatal, de lactant, la infància, el nen, l’adolescent i fins i tot el jove, en alguns casos.
Està format per vuit pediatres i nou infermeres pediàtriques a primària i dos pediatres a l’Hospital amb el suport d’infermeria hospitalària. La majoria dels pediatres fan guàrdies localitzables a l’HOCG. El personal de l’Equip procedeix tant de l’HOCG com de l’ICS.
Hi ha 4 Àrees Bàsiques de Salut (ABS): ABS Olot amb un consultori afegit (Olot Nord), ABS Besalú, ABS Vall d’en Bas (St. Esteve de Bas, Les Planes i St. Feliu) i ABS Vall de Bianya (St. Joan les Fonts).

Ferran Campillo López
Laia Ferré Moragues
Anton Foguet Vidal (Director assistencial de l’EPTG)
Anna Habimana Jordana
Adriana Ortega Trangoni
Marlene Rojas de Mills
Eduardo Sacristán Vázquez
Stephan Schneider
Ernesto Segarra García
Roser Teixidor Feliu

Elisabet Alberni Soler
Anna Bosacoma Planas
Carme Bosch Capdevila
Nuri Coderch Sacrest (Referent d’infermeres)
Janina Coromina Massó
Joana Fornés Pol
Imma Pagès Viñals
Montse Mora Brugués
Susanna Serrano Pagès
Grup d’infermeria pediàtrica de l’HOCG

L’objectiu general és proporcionar una atenció pediàtrica eficient i de qualitat, tot apropant-la a l’entorn natural del nen i l’adolescent, és a dir, acostant-la a la comunitat. Aquest objectiu s’alinea amb el Pla Estratègic d’Ordenació de l’Atenció de Pediatria del Departament de Salut (2007).

– Participar de forma multidisciplinària i transversal amb els altres serveis dedicats a la infància per abastar tots els aspectes d’una salut integral mitjançant un estil de vida saludable.
– Donar assistència homogènia i equitativa en el territori.
– Potenciar la gestió del coneixement entre professionals i nivells.
– Potenciar el contínuum assistencial (atenció primària/atenció hospitalària).
– Garantir la cartera de serveis.
– Millorar la resolució i eficiència en la provisió de serveis.

QUÈ FEM I ON SOM

ATENCIÓ PRIMÀRIA:

Tota l’atenció pediàtrica en l’atenció primària de la Garrotxa està gestionada per l’Equip Pediàtric Territorial. Dona servei als nadons, infants i adolescents (fins a 14 anys) amb una cura integral de la seva salut, i als pares, amb ajuda i consell per un bon manteniment de la salut dels seus fills.
Se segueix el “Programa del nen sa” marcat pel Departament de Salut i en ell s’emmarquen tot un seguit de visites, bàsicament de promoció d’hàbits saludables i de comprovació que l’exploració de l’infant està dins la normalitat.
S’atenen també visites demanades pels pares per dubtes o sospites de patologies no urgents; a més de les urgències pròpiament dites.
En tots els casos, el treball en equip permet un “contínuum” assistencial entre els diferents equips de primària i entre l’assistència hospitalària i/o especialitzada.

Pediatres:
Emilià Heras Martín
Adriana Ortega Trangoni
Diego Rincón Díaz
Ernesto Segarra Garcia

Infermeres:
Imma Pagès Viñals
Carme Bosch
Janina Coromina Massó
Nuri Coderch Sacrest

On som:
Horari: de 8h a 20h
Tel. 972.26.19.16
Passeig de Barcelona, 22
17.800 Olot, Girona

Pediatra:
Marlene Rojas De Nills

Infermera:
Anna Bosacoma Planas

On som:
Tel. 972.27.38.16
Avinguda de Girona, 53
17.800 Olot, Girona

Pediatre:
Ferran Campillo López

Infermera:
Joana Fornés Pol

On som:
Tel. 972.59.05.73
Carrer Prat de la Riba, 9
17.850 Besalú

Pediatre:
Eduardo Sacristán Vázquez

Infermera:
Elisabet Alberni Soler

On som:
Tel. 972.29.08.36
Carrer de Jaume Balmes, 1
17.857 Sant Joan les Fonts, Girona

Pediatra:
Roser Teixidor Feliu

Infermera:
Montse Mora Brugués

On som:
Tel. Sant Esteve d’en Bas
: 972.69.03.02
Tel. Sant Feliu de Pallerols: 972.44.42.98
Tel. Les Planes d’Hostoles: 972.44.81.12
Carrer Dr. Turró, 2 (Pla de la Senyora)
17179 La Vall d’en Bas

ATENCIÓ HOSPITALÀRIA I ESPECIALITZADA:

Pediatres:
Anton Foguet i Stephan Schneider

Pediatres:
Anton Foguet i Stephan Schneider

Pediatres:
Anton Foguet i Stephan Schneider

Pediatres:
Anton Foguet i Stephan Schneider

Pediatres:
Anton Foguet i Stephan Schneider

Pediatres:
Ferran Campillo
Anton Foguet
Adriana Ortega
Diego Rincón
Marlen Rojas
Eduardo Sacristán
Ernesto Segarra

La consulta de cirurgia pediàtrica és el resultat d’un acord de treball entre l’Hospital Parc Taulí de Sabadell i l’HOCG. Es visita tot tipus de problema que necessiti l’enfoc quirúrgic. Un cop valorat cada cas, tota la cirurgia que per la seva logística no es pot fer a l’Hospital d’Olot es deriva a l’Hospital Parc Taulí. La resta es realitza a l’Hospital d’Olot.
Hi ha molta sensibilitat en minimitzar el dolor dels infants i per això no es analítica preoperatòria (demostrat que no és necessari en aquest tipus de cirurgia). També es procura posar l’accés endovenós un cop els infants ja estan adormits.

A la consulta d’ecografia pediàtrica es realitzen tot tipus d’ecografies a nens/es, derivades pe la seu pediatre o altres serveis de l’Hospital d’Olot.
Entre altres, es fan ecografies del maluc neonatal, del cervell del nadó, de tumefaccions que han observat els pediatres, del pulmó, de l’aparell locomotor i de tots els òrgans interns de la panxa.
És una tècnica innòcua i ben tolerada pels infants. S’utilitza el gel –prèviament escalfat- perquè no estigui tan fred i sigui més agradable per l’infant.
El fet que qui realitza l’ecografia també sigui pediatre/a experimentat/da en ambdues arts fa que es pugui donar el resultat en el mateix moment, acompanyat d’una interpretació clínica inicial que serà completada pel metge prescriptor de la prova.

A l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa es realitzen els Potencial Evocats Auditus de Tronc (PEATs) a tots els infants que hi neixen. Tot i així, com que no tothom utilitza els serveis sanitaris de la xarxa en el moment del part, es té una consulta oberta per a fer els PEATs als nadons que ho necessitin. En aquestes circumstàncies, no és una prestació gratuïta.

Infermera:  Glòria Noguer

Pediatre: Anton Foguet

TCAI: Carme Roura

La Unitat de Maltractament Prenatal (UMP) sorgeix del treball en xarxa de diferents professionals que treballen en l’etapa perinatal (dones embarassades i nadons de fins a 3 anys),  i de la necessitat de poder treballar preventivament en la salut física i emocional de l’infant, la dona embarassada i la parella; tot iniciant el més aviat possible, ja des de l’embaràs, una tasca de detecció i posterior intervenció en les situacions de risc.
Entre els seus objectius destaquen: aconseguir detectar de manera precoç les situacions de risc; realitzar valoració interdisciplinària de les situacions de risc,; donar suport i atenció a la dona embarassada, a la seva parella i a l’entorn; informar i sensibilitzar a la dona embarassada i a la seva parella dels efectes dels tòxics sobre el fetus; facilitar i garantir la continuïtat assistencial de la dona embarassada de risc i el nadó durant l’embaràs, el part i postpart; fomentar l’establiment del vincle efectiu de base segura mare/nadó; realitzar la intervenció necessària, eficient i coordinada entre tots els professionals implicats en el protocol; i realitzar un registre de casos detectats.

maltractamentprenatal@hospiolot.cat

L’equip de la Unitat de maltractament prenatal el formen la llevadora Montse Junquera, la ginecòloga Sandra Tudela i la treballadora social Ester Barris.

Consulta de mediació i consum (Eduardo Sacristán): La consulta de mediació i consum és una consulta pensada per adolescents i pre-adolescents. Els pediatres i les infermeres de Salut i Escola són les que hi deriven els casos. Si en algun cas és necessari també es pot demanar l’accés mitjançant l’e-mail de l’EPTG:

pediatria.garrotxa@gencat.cat

És una consulta per atendre problemes d’actituds i relacions entre pares i fills quan no es poden atendre a la consulta de primària i mirar d’intervenir amb uns i altres per millorar la situació. En els casos que es precisa d’atenció més psicològica o d’un altre tipus, es realitza la derivació cap al servei corresponent.
Pel que fa a la part de consum, s’atenen els/les nois/es que han començat a tenir algun contacte amb el món de les substàncies d’abús i si cal, també als pares per donar-los orientacions de què fer i com. L’objectiu és donar una informació de qualitat i oferir alternatives.
Consulta de pediatria ambiental (Ferran Campillo): www.pehsu.cat / pehsu@hospiolot.cat

La pediatria ambiental és una especialitat pediàtrica orientada a la prevenció, detecció i maneig de les malalties o estat de salut dels nens/es, des de la concepció fins a l’adolescència, relacionades amb el nostre entorn.
Actualment la consulta està orientada a tres àmbits d’actuació:

1. Cribratge de factors de risc ambiental (“Full Verd”) com les radiacions ionitzants de proves mèdiques, fàrmacs i productes naturals, substàncies químiques de risc de la feina o aficions, pesticides, tabac, alcohol, altres drogues, entre d’altres; a totes les embarassades de la comarca, i a aquelles parelles que estiguin planificant un embaràs o mares que estiguin alletant que ho desitgin.

2. Seguiment dels nens exposats a alcohol o altres drogues.

3. Valoració i maneig de patologies que puguin estar relacionades amb el medi ambient (malformacions, exposicions ocupacionals, contaminants ambientals, pesticides, disruptors endocrins, fàrmacs, etc.).

– Tríptic informatiu PEHSU

Programa de deshabituació tabàquica

Equip unitat 4:

Infermeres: Glòria Noguer i Rut Coromina

TCAI: Carme Roura i Magda Marçal

A la consulta de gastroenterologia pediàtrica s’atenen els infants i adolescents que pateixen algun problema o malaltia del sistema digestiu.
Entre altres, hi ha nens/es amb reflux, dolor abdominal crònic, restrenyiment o diarrees de llarga durada. Les intoleràncies alimentàries són consultes freqüents avui en dia. També s’atenen les malalties del fetge o pàncrees, molt menys habituals en infància.
Si es precisa, es pot realitzar una ecografia en el mateix moment de la visita per comentar l’estudi.

En aquesta consulta es realitza l’estudi d’al·lèrgia respiratòria en pacients que presenten quadres bronquials repetits i/o rinoconjuntivitis (conjunt de símptomes de vies respiratòries altes i/o ulls: esternuts, picors a nas i/o ulls, regera de nas, llagrimeig, ulls vermells..)
També l’estudi de sospites d’al·lèrgia alimentària (urticàries, inflor de llavis, gola, parpelles, diarrees o vòmits, símptomes generals: baixada de pressió sang, pèrdua coneixement…) poden estar relacionats amb algun aliment.
Els casos de sospita d’al·lèrgia medicamentosa també es realitzen a la consulta, però les de vacunes es deriven al centre de referència per aquest tipus de reaccions.
També es fa el seguiment dels nens afectes de drepanocitosi (nens amb hemoglobina S).

A la consulta de neurologia és on es valoren, diagnostiquen i tracten els problemes de salut relacionats amb el sistema nerviós, tant central (del cap) com perifèric (mèdul.la, nervis i músculs).
El tipus de patologia pot ser tant orgànica (d’afectació física d’alguna de les parts esmentades) com funcional (funcionament de l’òrgan). D’aquí que les alteracions com els trastorns de l’aprenentatge (per exemple, el trastorn per dèficit d’atenció i/o la hiperactivitat) també es puguin tractar.
Se segueixen totes aquestes patologies amb contacte quan és necessari amb neuropediatres d’altres centres més especialitzats, excepte algunes malalties o afectacions minoritàries que es controlen directament des d’aquests hospitals amb un acompanyament des de l’Hospital d’Olot.

L’augment de la prevalença d’obesitat infantil constitueix un problema important de salut i és considerada com l’epidèmia del segle XXI. La consulta d’obesitat intenta un abordatge apropiat i individualitzat a les necessitats de cada infant d’aquesta patologia.
La importància del seu seguiment contribueix a prevenir la cronicitat del procés en l’edat adulta. Aconseguir un pes adequat no tan sols actua a la salut present del nen/a, sinó també contribueix a prevenir futures malalties com: la hipertensió, les afeccions cardiovasculars o la diabetis.
A la consulta es valora el perfil fisiològic de cada pacient, la seva condició metabòlica, les seves activitats, perfil de sedentarisme, coordinació d’hàbits familiars i la seva alimentació, i es promou l’actitud de canvi per triar una alimentació saludable i activitats adequades al seu entorn social.

Pediatres:
Anton Foguet
Stpehan Schneider

La consulta de pediatria prenatal té la finalitat d’informar i valorar patologies fetals diagnosticades durant l’embaràs, crear un pla de treball amb els diferents professionals de l’atenció perinatològica que s’anticipi als problemes derivats d’aquestes patologies i orientar els pares en el maneig i la presa de decisions.

A la consulta de pneumologia pediàtrica es tracten i diagnostiquen totes les malalties de l’aparell respiratori que afecten infants i adolescents.
Es realitza l’estudi, prevenció, diagnòstic i control de malalties respiratòries freqüents en pediatria que per la seva complexitat o gravetat no es puguin controlar primària: asma bronquial, asma amb exercici i sibilàncies recurrents del lactant; malformacions de l’aparell respiratori, displàsia broncopulmonar, rinitis, laringitis… Posteriorment s’instaura el tractament adequat d’acord a la gravetat de la malaltia i a les característiques individuals del pacient.
En l’abordatge diagnòstic s’inclou l’enfoc al·lergològic, radiològic, l’espirometria basal i post-broncodilatador en infants i adolescents, la funció pulmonar en preescolars i el test d’exercici.

A la consulta de trastorns alimentaris i nutrició s’atenen els infants i adolescents que tenen un problema amb la conducta al voltant del menjar. En el cas de sospitar un problema psicològic, es fa una derivació personalitzada per iniciar sense demora un tractament amb psicòlegs especialitzats.
Es realitza una primera valoració en nois/es amb una pèrdua de pes significativa per descartar que no hi hagi alguna malaltia que provoqui aquesta situació.
El professional que atén les consultes és pediatre i està format en teràpia sistèmica familiar (Màster Hospital St. Pau Barcelona, UAB).

ATENCIÓ COMUNITÀRIA:

– Comissió de maltractament infantil: Anton Foguet

– Comissió de mutilació genital i matrimonis forçats: Marlene Rojas

– Curs de Formació Continuada en pediatria de la Garrotxa: Stephan Schneider

– Espai mare-nadó:
Infermeres: Nuri Coderch i Joana Fornés

– Programa Salut i Escola: Infermeres: Carme Bosch i Montse Mora

– Taula d’infància: Anton Foguet (pediatre)

– Unitat funcional del “Pla Inter departamental d’atenció i interacció social i sanitària” (PIAIIS): Eduardo Sacristán

ON SOM

Anton Foguet i Vidal
(Director Assistencial)
Equip Pediàtric Territorial de la Garrotxa
afoguet@hospiolot.cat
pediatria.garrotxa@gencat.cat
Tel. 637.369.611 (matins)
972.26.18.00 | Ext.6061
Av. Dels Països Catalans, 86
17.800 Olot, Girona
Tels. 972.26.18.00 i 972.27.52.00
Horaris: de 8h del matí a 20h del vespre. Tel. 972.26.19.16
Passeig de Barcelona, 22
17.800 Olot, Girona
Tel. 972.26.19.16
Tel. 972.27.38.16
Avinguda de Girona, 53
17.800 Olot, Girona
Tel. 972.27.38.16
Tel. 972.59.05.73
Carrer Prat de la Riba, 9
17.850 Besalú
Tel. 972.59.05.73
Tel. 972.29.08.36
Carrer de Jaume Balmes, 1
17.857 Sant Joan les Fonts, Girona
Tel. 972.29.08.36
Tel. Sant Esteve d’en Bas: 972.69.03.02
Tel. Sant Feliu de Pallerols: 972.44.42.98
Tel. Les Planes d’Hostoles: 972.44.81.12
Carrer Dr. Turró, 2 (Pla de la Senyora)
17.179 La Vall d’en Bas

VULL VISITAR-ME

Consulta de REVISIÓ (9R): són les pautades per l’EPTG per fer el seguiment segons el “Programa del nen sa” del Departament de Salut. Només es poden demanar per telèfon o de presència al taulell. NO ES PODEN DEMANAR VIA INTERNET. Consultar el calendari de revisions previstes.

Cita prèvia (9c): són les adequades per comentar o visitar problemes de salut no urgents. Es poden demanar per internet

Consulta Urgent: són les adequades per problemes de salut que s’han de visitar en les primeres 24-48 hores. Es poden demanar per internet

Visites especialitzades: derivació des del/la pediatre de capçalera.

Visites de mútues: els infants que disposen de mútues amb concert amb l’HOCG poden demanar hora a consultes directament per urgències i visites de revisió als matins.

APLICACIONS D’INTERÈS

RECOMANACIONS DE L’EPTG