Responsabilitat Social2019-03-19T09:01:21+00:00

Responsabilitat social

La responsabilitat social de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa es basa en el codi ètic i la declaració d’intencions “missió, visió i valors”; per tal de vetllar per una bona gestió en matèria econòmica, mèdica i mediambiental.

Gestió responsable

· Associació de Donants de Sang i Banc de Teixits, col·laboració per la campanya de la Marató de sang.

·  Col·laboració amb l’Associació Catalana d’Afectats de Fibromiàlgia fent-ne difusió i donant a conèixer a la població la tasca que realitzen.

· Lliga catalana d’ajuda al malalt de càncer, col·laboració mitjançant la difusió de la cartera de serveis que ofereixen.

· Fundació d’Esclerosi Múltiple, acció puntual anual.

· Associació ASIA (Associació per a la Incontinència Anal), col·laboració mitjançant la Unitat de Cirurgia Colorectal i de sòl pèlvic del nostre centre.

·Aldees infantils SOS, col·laboració mitjançant campanyes de sensibilització i captació de socis.

· Càritas Garrotxa, campanyes de sensibilització.

· Creu Roja Garrotxa, col·laboració mitjançant campanyes de sensibilització i captació de socis.

· Col·laboració amb la FES (Fundació d’Estudis Superiors d’Olot) mitjançant els tallers de salut d’hàbits saludables, estratègies dietètiques i gastronòmiques en celiaquia.

·Ajuntament d’Olot – Cooperació

· Ajuntament de Sant Joan les Fonts – Cooperació

· Ajuntament de Castellfollit de la Roca – Cooperació

· Ajuntament de La Canya – Vall de Bianya – Cooperació

· Ajuntament de Sant Esteve d’en Bas – Cooperació

· Ajuntament de Les Planes d’Hostoles – Cooperació

· Ajuntament de Sant Feliu de Pallerols – Cooperació

· Ajuntament de Riudaura – Cooperació

· Col·laboració Premis Jordi Pujiula – PEHOC(Patronat d’Estudis Històrics d’Olot i Comarca). L’HOCG és patrocinador d’un dels premis partícip de l’entrega i difusió del treball guanyador de cada curs.

· Col·laboració Olot Acull, sessions itinerants d’acollida.

· Col·laboració Consorci d’Acció Social de la Garrotxa: membre de la Taula d’Acollida.

· Col·laboració per la captació de Socis i sensibilització de la Fundació Josep Carreras contra la leucèmia.

· Col·laboració Marató TV3 amb els “Playbacks de l’Hospital”; des de ja fa 5 anys el centre organitza aquest espectacle amb l’objectiu de recollir diners per una malalta en concret.

Promoció de la Salut

L’Hospital d’Olot va renovar la certificació AMED el 2018 atorgada per l’Agència de Salut Pública, com a centre hospitalari que promou i garanteix la dieta mediterrània.

El menjador de l’HOCG és l’establiment número 281 acreditat a Catalunya, el 27è a la demarcació de Girona i el primer d’Olot. Per aconseguir i mantenir aquesta acreditació els establiments han de seguir una sèrie de requisits:

–    Garantir que un 25% de l’oferta de primers plats siguin a base de verdures, hortalisses o llegums.

–    Oferir algun producte integral a la carta.

–    Incloure a l’oferta de segons plats un 50% de peix o carn magra.

–    Disposar, entre els postres làctics, de l’opció de baix contingut en greix.

–    Utilitzar oli d’oliva per amanir i preparar els plats

–    Tenir fruita fresca com a postres en l’oferta diària

–    També es demana que els establiments acreditats ofereixin als seus clients opcions d’oci actiu a les zones pròximes al local.

L’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa és membre de la Xarxa Catalana d’Hospitals sense Fum des del 2004, quan encara era l’Hospital Sant Jaume d’Olot. Un programa que inclou l’establiment d’unes normes i la senyalització dels espais on no es pot fumar. A més, potencia els hàbits saludables.

El 2004 es va realitzar la primera enquesta de consum de tabac entre els treballadors del centre i es va detectar un 32,3% de fumadors. Amb el pas dels anys i la implementació de diverses activitats de control de tabaquisme, aquesta xifra va anar baixant progressivament fins l’any 2012 que va resultar en un 26,7%.

L’Hospital compta amb personal format en tabaquisme i una Unitat de Deshabilitació Tabàquia ha ajudat a deixar de fumar a més d’una desena de treballadors i una vintena de pacients ingressats.

Seguint el que marca la Llei 42/2010 de control de tabaquisme tot el recinte és lliure de fum i així està senyalitzat.

El 31 de maig de 2016, com cada any, el centre celebra el Dia Mundial Sense Tabac que proposa l’Organització Mundial de la Salut.

Canal Salut és un projecte liderat pel Departament de Salut que implica tot un programa d’actuacions transversals per afavorir que la ciutadania s’impliqui i coresponsabilitzi en la seva salut.

És un portal de salut amb continguts basats en l’evidència científica i avalats pel Departament de Salut. Incorpora el coneixement i l’expertesa del sistema de salut català i és obert a la participació de totes les persones i col·lectius que l’integren     i no té finançament provinent de publicitat.

Els continguts s’adrecen, d’una banda, a la ciutadania, perquè tingui una millor cura de la seva salut i pugui prevenir la malaltia; i, de l’altra, als professionals de la    salut,     que hi trobaran el seu marc de referència.

Al voltant del Canal Salut s’articulen tot un seguit de webs temàtics, amb continguts adequats al públic al qual s’adrecen, i també al web del Departament de Salut, on hi ha recollida la informació de caràcter corporatiu, estratègic i relacionada amb empreses i entitats.

CatSalut