Publicació a la International Journal of Environmental Research and Public Health

Es tracta d’un estudi impulsat per les àrees d’innovació, coneixement i recerca i psicologia clínica de la Fundació

La revista International Journal of Environmental Research and Public Health va publicar fa uns dies l’estudi pilot sobre la teràpia immersiva per millorar l’ansietat en professionals de la salut d’un hospital regional durant la pandèmia de la Covid-19. Un treball que es va fer conjuntament amb els professionals de la Fundació després de la segona onada de la pandèmia de la Covid-19 i que pretenia avaluar la millora dels seus nivells d’ansietat. 

L’estudi es va començar el març del 2021 i es va allargar durant 8 setmanes. Durant aquest període, els professionals interessats es van sotmetre a dos tests, un relacionat amb l’ansietat i un altre amb el benestar, sota la supervisió de la psicòloga clínica de la Fundació. La referent va planificar dues sessions setmanals per a cada participant a la sala de realitat virtual immersiva i, passades les quatre setmanes, es va fer una primera avaluació dels beneficis d’aquesta teràpia. Al finalitzar l’estudi hi va haver una nova visita en què es repetien els dos tests. 

El treball ha estat conjunt entre les àres de coneixement i recerca, amb Joel Piqué, d’innovació, Neus Domènech, i de psicologia clínica, Marta Linares; per altra banda, també hi ha col·laborat Javier Jerez, coordinador del grup de recerca methodology, methods, models and health and social outcomes del Centre d’Estudis Sanitaris i Socials de la Universitat de Vic-Central de Catalunya.