19 de maig, Dia Mundial de la Donació de Llet Materna

Aquest dijous 19 de maig s’ha fet una trobada a l’Hospital d’Olot amb les donants per agrair el seu esforç i altruisme. 

El 19 de maig se celebra el Dia Mundial de la Donació de Llet Materna, un dia en què es pretén agrair a totes les mares que donen o han donat llet durant la lactància. També ha de servir per promocionar i explicar els beneficis que aquesta donació té pels nounats prematurs o amb alguna patologia. 

És per això que l’Hospital d’Olot ha celebrat per primera vegada una trobada amb les donants que aquest darrer any han tingut aquest gest. Una diada que s’ha convertit en un punt de trobada per totes aquestes dones, així com els professionals de les maternitats i els tècnics del Banc de Llet. S’ha fet durant aquest matí al vestíbul de l’Hospital d’Olot amb la participació del Banc de Llet i una desena de donants. 

Banc de llet materna

L’objectiu del banc de llet és assegurar l’alimentació amb llet materna de tots els prematurs o nounats de Catalunya que ho necessitin per prescripció mèdica i que, per causes majors, no puguin ser alletats per la pròpia mare. 

Per ser donant de llet ha de fer menys d’un any del part, s’ha d’estar en bon estat de salut, seguir uns bons hàbits saludables i no ser fumadora. 

L’Hospital d’Olot és un punt de donació de banc de llet materna.