5 de maig, Dia Mundial de la Higiene de Mans

La Fundació prepara diverses accions per conscienciar sobre la importància d’una correcta higiene de mans.

El 5 de maig és el Dia Mundial de la Higiene de Mans, una jornada impulsada per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) des de l’any 2009 i que té la finalitat de conscienciar i implicar els professionals sanitaris en la prevenció de les infeccions relacionades amb l’assistència sanitària mitjançant la mesura senzilla i eficaç de la higiene de mans.

Enguany, des de la Fundació s’han organitzat una sèrie d’accions per fomentar aquestes pràctiques òptimes d’higiene de mans:

  • Del 2 al 8 de maig, compartir a les xarxes socials una imatge (en vertical) fent aquesta acció etiquetant el compte de la Fundació (@hospiolot), utilitzant l’etiqueta #HandHygiene i evitant l’aparició de pacients que puguin ser identificats.
  • Durant aquesta setmana també es farà l’activitat amb llum ultraviolada per sensibilitzar sobre la importància de la higiene de mans, passant per les diferents unitats, serveis i torns.

La pandèmia de la Covid-19 ha posat en valor la importància de fer sempre una correcta higiene de mans, un aprenentatge de la societat que cal continuar recordant i posant en valor.