La Carbonera, Punt d’Assistència Sanitària durant les Festes del Tura

  • Aquest és el tercer any que el Servei d’Urgències de l’Hospital d’Olot es fa càrrec del Punt d’Atenció Sanitària durant les Festes del Tura
  • El dispositiu sanitari s’ubica a La Carbonera, un punt que es gestiona juntament amb els tècnics del Transport Sanitari de Catalunya (TSC)

La sala La Carbonera al centre d’Olot torna a ser el Punt d’Assistència Sanitària de referència durant aquestes Festes del Tura, del 6 al 10 de setembre, i està gestionat un any més pel Servei d’Urgències de l’Hospital d’Olot.

Com ja va passar el 2017 i 2018, el PAS (Punt d’Atenció Sanitària) és un punt de triatge i assistencial avançat que depèn del Servei d’Urgències i des d’on es fan les actuacions considerades banals (primers auxilis, cura de ferides…). Aquest dispositiu sanitari treballa conjuntament amb els professionals d’urgències i, per tant, si el pacient necessita proves complementàries, valoració mèdica i/o hores d’observació, se’l deriva al centre hospitalari.

L’horari d’activitat del PAS és de 20 h a 6 h durant les quatre nits de Festes del Tura -6, 7, 8 i 9 de setembre-, i està integrat per dues infermeres i el suport d’una ambulància del TSC que fa d’enllaç entre La Carbonera i l’Hospital.

El circuit establert és el mateix que se segueix a urgències, és a dir, una primera àrea de recepció, admissió i triatge, i una segona d’atenció directa i assistencial. Amb aquest punt es garanteixen les assistències en les primeres cures immediates i d’emergència.

Les assistències el 2018

El 2018 el PAS va atendre 61 persones durant les quatre nits de Festes del Tura. 33 assistències van ser per intoxicació etílica i 21 per agressió física. La resta van ser lesions de menor importància o cremades. Els tècnics del TSC van fer 54 actuacions.

Per la seva banda, el Servei d’Urgències de l’Hospital va incrementar la seva activitat diària, i durant aquests dies 518 persones van acudir al centre hospitalari.