8.327 € en la desena edició dels playbacks de l’Hospital
per la Marató de TV3

Per commemorar els 10 anys de l’activitat vam comptar amb l’actuació en directe del grup Les Anxovetes.
Unes 600 persones han omplert aquest diumenge el Teatre Principal d’Olot.

Aquest diumenge a la tarda el Teatre Principal d’Olot va tornar a omplir-se per celebrar la desena edició dels playbacks de l’Hospital per a la Marató de TV3, aquest 2023 dedicada a la investigació i la recerca de les malalties sexuals i reproductives.

Una tretzena d’actuacions van omplir en dues sessions el Teatre Principal d’Olot, en una tarda on vam comptar també amb una actuació especial per commemorar aquests deu anys de l’activitat. El grup d’havaneres, Les Anxovetes, van participar a les dues sessions cantant en directe les cançons El canó de Palamós i Plora guitarra. Aquesta primera s’havia interpretat en una edició anterior dels playbacks de l’Hospital.

Una hora i mitja de ball, música i salut que van permetre recollir 8.327 €, que s’ingressaran íntegrament a la Marató de TV3. A banda dels playbacks i l’actuació en directe del grup gironí, durant l’acte es van projectar tres vídeos per contextualitzar les malalties de salut sexual i reproductiva. Cada audiovisual explicava una patologia (el vaginisme, les malalties de transmissió sexual i l’endometriosi) amb dos continguts diferents: per una banda amb un fragment de pel·lícula, sèrie o curtmetratge i, per l’altra, l’explicació d’un professional del centre. En aquesta edició hi van participar activament l’equip de ginecologia i obstetrícia: Anna Lillo, ginecòloga, i Marta Figueras, llevadora.

L’espectacle va comptar amb un repertori musical variat, des de cançons contemporànies com Mamá, de Rigoberta Bandini, i La Platja, dels Stay Homas, fins a clàssics de la música com La Macarena, de Los del Rio, o Hay que venir al sur, de Raffaella Carrá. Una cinquantena de professionals van col·laborar en la desena edició dels playbacks.

Els playbacks de l’Hospital s’han celebrat quinze dies abans del programa de 3cat, que serà el proper diumenge 17 de desembre i arribarà la 32a edició. La campanya de sensibilització i difusió sobre les malalties de salut sexual i reproductiva ja fa setmanes que ha començat i es pot seguir a les xarxes socials amb l’etiqueta #LaMarató3Cat.