Acord entre la Fundació i INTEGRA per l’ús de la sala de teràpia immersiva
Per una banda, els usuaris d’INTEGRA poden utilitzar cada quinze dies la sala de teràpia immersiva i, per l’altra, la Fundació compta amb l’Associació per a projectes comuns de recerca, coneixement i innovació.
El passat mes de juny la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa i l’Associació per la Inclusió de col·lectius en risc (INTEGRA) van signar un conveni de col·laboració per a la utilització de recursos en matèria de desenvolupament, coneixement, docència i innovació. A la pràctica, es basa en l’ús de la sala de teràpia immersiva per part dels usuaris de l’Associació i, a canvi, la realització d’activitats i projectes comuns que tinguin a veure amb la promoció de la recerca i el coneixement compartit.
Cada quinze dies aproximadament els usuaris d’INTEGRA fan ús durant uns 90 minuts d’aquesta sala.
Per INTEGRA representa poder gaudir d’una eina tecnològica terapèutica que contribueix a un dels objectius principals dirigits a potenciar el benestar psicoemocional de les persones que atenen. La sala de teràpia immersiva es basa en la transformació de l’espai en una experiència multisensorial, fet que permet treballar aspectes com l’estimulació de les funcions cognitives, les alteracions conductuals, les alteracions del son i els estats d’ansietat. Esdevé una gran oportunitat per reforçar aliances amb sectors que també vetllen pel benestar integral de la persona, i per comptar amb un suport terapèutic que impacta positivament en la qualitat de vida de les persones i, paral·lelament, es contribueix a la recerca per la millora de la vida de les persones amb discapacitat.
La sala de teràpia immersiva actualment s’utilitza com a espai de l’Àrea de Benestar per als professionals i com a eina en la pràctica clínica i assistència directa en processos de neuro rehabilitació cognitiva en pacients amb dany cerebral, malaltia degenerativa i deteriorament cognitiu; així com per a intervencions dins el marc de la psicologia clínica, principalment en l’abordatge de l’estrès post traumàtic, cirurgia complexa, trastorns de la conducta i en pacients pal·liatius. Té l’objectiu de beneficiar processos cognitius, anímics i de la conducta associats al problema de salut.