Administrades les primeres vacunes contra la Covid-19
a la Garrotxa

Un equip d’infermeres ha administrat les primeres vacunes contra la Covid-19 a la Residència Edat3 
Josep Estudis, de 75 anys, ha estat el primer vacunat garrotxí

La primera persona de la Garrotxa en rebre la injecció de Pfizer ha sigut l’usuari de la Residència Edat 3 d’Olot, Josep Estudis Jordà, 75 anys. S’ha mostrat molt satisfet de rebre la dosi i confia que es vacuni el major nombre de gent possible per recuperar la normalitat i “poder tornar a sortir”. Poc després l’ha seguit Astrid Garcia Batlle, de 33 anys, infermera i responsable higienicosanitària d’aquest mateix centre. En el seu cas, explica que ha pres la decisió de vacunar-se per responsabilitat, donat el tracte proper que manté a diari amb els usuaris del centre, i avançar així en la pandèmia.  

Les vacunes han arribat cap a dos quarts de quatre de la tarda a la residència i s’han administrat en 27 residents i 18 treballadors. El centre té actualment 29 residents i 31 treballadors. La previsió és que en els propers dies es continuarà amb la vacunació en altres residències del territori. Aquesta setmana es disposen de 440 dosis i un equip format per sis infermeres ha sigut l’encarregat d’administrar-ne 45 a la a la Residència Edat 3 d’Olot. El desplegament d’avui és excepcional, en tractar-se de les primeres vacunacions, i habitualment es desplaçaran als centres en grups de dues infermeres. 

Per a la priorització de les residències on s’ha començat a vacunar se segueix  un criteri principal: són centres verds, és a dir, no tenen cap cas actiu de coronavirus. En el cas del geriàtric Edat 3 d’Olot es tracta a més d’un centre “blanc”, és a dir, que no ha registrat cap contagi de COVID. “Hem estat molt angoixats però no tenir cap usuari positiu  ens ha fet una mica més fàcil la nostra feina”, ha explicat la directora de la residència, Esther Arbusà.  

La Garrotxa és la tercera comarca on s’ha administrat la vacuna a la Regió Sanitària de Girona. Aquest matí un equip de vacunació també s’ha desplaçat al Ripollès a la Residència Assistida Comarcal de Campdevànol. La primera dosi a la regió es va administrar al Gironès aquest diumenge, a la residència Creu de Palau, i progressivament arribarà a la resta de comarques que formen part de la regió sanitària.