Avancen les obres de la residència Sant Jaume
“No és estar, sinó viure en una residència”, aquest és el concepte que es vol transmetre amb les obres de millora de la residència de l’antic Hospital Sant Juame d’Olot. Segons la directora tècnica de la residència, Mar Roca, les obres han de servir per potenciar “un model d’atenció centrat en la persona” i “una manera de treballar diferent”.
La reforma de les instal·lacions, iniciada aquesta primavera, ha de convertir l’actual residència en un dels primers centres de tot Catalunya que es projecta per a la implantació d’un nou sistema que fomentarà la qualitat de vida de la gent gran i la seva convivència.
Aquesta primera fase ja iniciada, d’un total de sis, es concentra a la primera planta i s’hi renova la cuina i es comença a crear la primera unitat de convivència amb capacitat per a 17 residents. Al costat, s’hi està habilitant una sala polivalent perquè els residents puguin realitzar les seves activitats diàries. Els 64 usuaris del centre també podran gaudir de la terrassa que s’està acabant de construir a la part inferior de les instal·lacions més properes a l’accés a urgències de l’antic hospital (sobre l’actual botiga Mango).
El finançament d’aquesta primera fase de la reforma, amb un import de 441.000 euros, prové de l’aportació de la Fundació antic Hospital Sant Jaume i del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies a través del conveni de les entitats financeres amb La Caixa.
La previsió és que aquesta tardor finalitzin els treballs, que continuaran amb una segona fase d’un projecte pressupostat en més de 3 milions d’euros. Amb aquesta reforma la residència Sant Jaume es convertirà en un dels primers centres de Catalunya en què les obres realitzades a les instal·lacions donen resposta al model d’atenció centrat en la persona. Així ho han remarcat tant l’alcalde i president del Patronat de l’antic Hospital Sant Jaume, Josep Mª Corominas, com el gerent de la Fundació antic Hospital Sant Jaume, Josep Mª Padrosa.