Belluga’t, itineraris saludables

Belluga’t a Olot’ és un projecte que té la finalitat de facilitar a tota la població la pràctica esportiva des d’un punt de vista de la salut i sense caire competitiu. A més de potenciar el coneixement de l’entorn magnífic que tenim mitjançant l’esport i la família. Ha estat impulsat per l’Institut Municipal d’Esports i Lleure d’Olot amb la col·laboració de l’Equip d’Atenció Primària de la Garrotxa, la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, la Creu Roja i el Dipsalut.

En total, 15 circuits per fer als diferents barris de la ciutat d’Olot i que s’enllacen entre ells. Cada circuit està explicat en un tríptic que recull les característiques principals de cada recorregut (com ara la dificultat, la durada aproximada, la distància, el tipus de terreny…). Les 15 rutes es troben recollides en una capsa que també inclou un quadríptic de presentació del Belluga’t, els consells per anar a caminar, un plànol de la ubicació dels circuits i una taula d’estiraments per fer al finalitzar les caminades.

Els circuits saludables es dirigeixen a tota la població en general, però estan especialment indicats per a aquelles persones sedentàries, les que pateixen o estan en risc de patir patologies com obesitat, diabetis, colesterol, problemes cardiovasculars i a la gent gran.

La capsa del ‘Belluga’t’ ja es pot consultar i descarregar. Per a les persones que prefereixin tenir-lo imprès, a partir del 10 d’abril, podran recollir la caixa amb els 15 circuits a l’hospital mateix, entre altres punts de la ciutat com el Pavelló Municipal d’Esports, l’Oficina de Turisme, el CAP d’Olot o els casals de gent gran i els pisos assistits.

La presentació a la població es va fer el passat dijous 6 d’abril, coincidint amb el Dia Mundial de l’Activitat Física, amb una caminada popular apte per a totes les edats. Seguidament es va realitzar una sessió d’estiraments i es va poder gaudir d’un esmorzar saludable.

Tot i que els circuits es poden fer de forma individual, a partir de finals de mes també s’oferirà la possibilitat de seguir unes sortides en grup. Serà a partir del 26 d’abril, cada dimecres a 2/4 de 10h s’organitzaran unes caminades saludables, gratuïtes i a peu pla. Us podeu inscriure a partir del dia 17 d’abril a la Creu Roja de la Garrotxa (C/ Honduras, 3).