“Bestiari ocult. Jo he somiat que pintava”, exposició de Joan Vila Marco al vestíbul de l’Hospital d’Olot

L’exposició es podrà veure durant el mes de juliol al vestíbul de l’Hospital.
Una vintena d’obres amb pintura acrílica fetes durant aquestes setmanes de confinament representen expressions de l’estat d’ànim i mental de l’artista, amb una malaltia psíquica com és l’esquizofrènia paranoide.

Joan Vila Marco (Sant Jaume de Llierca, 1962) és un artista garrotxí que ha exposat les seves pintures acríliques a ambients molt diferents, des de l’Arts Santa Mònica a Barcelona fins a l’empresa on treballa, La Fageda. L’activitat artística és per ell una teràpia per combatre l’esquizofrènia paranoide que li van diagnosticar de jove

Les pintures exposades al vestíbul de l’Hospital d’Olot les ha fetes durant aquestes setmanes de confinament i es podran veure durant aquest estiu

Tot sovint vinc de visita a veure el Dr. Torrell, psiquiatre, i veig al vestíbul de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa exposicions de quadres. I penso: jo també podria exposar-hi el meu art. 

Tinc una malaltia mental, l’esquizofrènia paranoide, que amb el temps se m’ha anat cronificant i actualment estic en una fase residual i estable. 

La pintura acrílica em serveix per expressar-me i explicar com em sento, també amb el meu psiquiatre. En aquestes pintures podran veure expressions fortes del meu estat d’ànim i mental: el “sismògraf” del meu estat. Faig un oda a la sàtira, creant un món fantàstic, irreal i imaginari.

M’agradaria que m’entenguessin com m’entén el doctor. Amb ironia i divertiment presento els meus personatges imaginaris i fantàstics, sense dramatismes ni polèmiques. Així doncs, completo el meu desig i il·lusió d’exposar a l’Hospital i els presento l’exposició “Bestiari ocult. Jo he somiat que pintava”

Joan Vila Marco explica així la seva obra.