Blísters de salut, nou format audiovisual per ajudar a usuaris i pacients

La Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa posa a disposició d’usuaris, familiars, acompanyants i professionals un primer blíster de salut o vídeo explicatiu sobre com s’ha de preparar un usuari per fer-se una colonoscòpia. Els dubtes, les pautes a seguir i el circuit estan explicats en el vídeo, que pretén ser el primer de tres aquest 2018.

Aquest primer blíster: com em preparo per una colonoscòpia?, que ja podeu veure tant a la pàgina web com al Youtube, explica el recorregut i els passos a seguir a l’hora de fer-se una colonoscòpia. Aquest procediment, com molts d’altres, s’inicia amb la preparació de l’usuari a domicili uns dies abans de realitzar-lo i per tant, aquestes hores prèvies a sotmetre’s a la prova són summament importants.

La necessitat d’oferir un format audiovisual d’alguns procediments o proves externes neix de la constatació que alguns usuaris sovint tenen dubtes o venen mal preparats a fer-se, en aquest cas, una colonoscòpia. Per evitar aquests casos que obliguen a fer una reprogramació de la prova, una repetició de la preparació i per tant, un retard en el diagnòstic del pacient; a més d’augmentar les llistes d’espera i suposar un cost afegit pel centre, l’hospital obra una nova línia de contacte, formació i recolzament a l’usuari. 

Aquest 2018 la Fundació Hospital d’Olot té previst editar i publicar dos vídeos més tractant temes com la recollida de mostres o la mobilització d’un pacient a domicili. Aquests blísters de salut volen aprofundir en les pràctiques segures, mostrar els consells dels professionals sanitaris i aclarir els dubtes que sovint apareixen un cop l’usuari i l’acompanyant són a domicili.

Us podeu subscriure al compte de Youtube aquí.