Celebració de la diada de Sant Jordi a la Fundació 

Aquests dies, a l’entorn de la diada de Sant Jordi 2024, s’han organitzat diferents iniciatives i activitats per a pacients i professionals. 

Cada 23 d’abril els carrers s’omplen de roses i llibres i la Fundació no n’és una excepció. Per celebrar aquesta diada s’han preparat diferents accions i activitats durant aquests dies. 

Tercer intercanvi de llibres entre professionals

Durant tota aquesta setmana i la que ve els professionals que volen porten llibres que ja han llegit amb una dedicatòria per intercanviar-los amb la resta de companys. L’intercanvi de llibres es fa en punts habilitats a la cafeteria de personal i a la planta 0 de l’Hospital i de manera totalment autònoma. Aquesta acció ja es va fer el 2021 i el 2023 amb gran èxit i molta participació. 

“Cap infant sense conte”, la desena edició de la iniciativa

La Fundació col·labora un any més amb el projecte “Cap infant sense conte” per fomentar la lectura entre els més petits. Enguany es reparteix el conte: Sopa de petons, escrit per Antoni Argent i il·lustrat per Silvana Jiménez. El conte es reparteix aquests dies entre els nens i nenes hospitalitzats i també a tots aquells que es visitin a les consultes externes de pediatria de l’Hospital. Per celebrar la desena edició d’aquest projecte que fomenta l’ús de la llengua catalana, l’hàbit lector i la creativitat dels infants s’ha elaborat un vídeo resum d’aquests anys. 

Aquesta iniciativa es va engegar el curs 2013/14 gràcies a dos professors d’educació secundària i s’ha mantingut fins a arribar a la novena edició. Els contes que es reparteixen són una autoedició i tracten temes com educar en la diferència, en el treball en equip, superar les pors o el valor de l’esforç, entre altres. Aquests contes no es venen, sinó que el projecte funciona gràcies a les aportacions d’institucions i empreses que ajuden a finançar-ne l’edició i la seva distribució. 

Roses per als pacients de la Unitat 1 i Hospital de Dia

Durant el dia d’avui es repartiran llapis amb forma de rosa de Sant Jordi als pacients d’Hospital de Dia Oncològic i de la Unitat 1 d’hospitalització -llarga estada i convalescència-. Les roses són gentilesa de l’Associació Contra el Càncer de Girona, amb qui la Fundació va signar un conveni de col·laboració el 2023. 

Segona edició del sorteig de llibres i roses

La Fundació també organitza un sorteig entre els professionals per celebrar Sant Jordi, concretament de 5 lots amb tres llibres dedicats pels autors i una rosa. Els llibres són els que durant l’any passat es van presentar a l’Hospital d’Olot dins la temàtica de Literatura i Salut de l’Observatori d’Humanitats: Francesca de Barcelona, de Laia Perarnau; Atrapat, de Josep Maria Arnau de Bolós; i El Submarí, de Laura Garriga.