Celebració de la diada de Sant Jordi a la Fundació

Aquests dies a l’entorn de la diada de Sant Jordi 2023, s’han organitzat diferents iniciatives i activitats per a pacients i professionals. 

Cada 23 d’abril s’omplen els carrers de roses i llibres; i la Fundació no n’és una excepció. Per celebrar aquesta diada s’han preparat diferents accions i activitats durant aquests dies. 

Segon intercanvi de llibres entre professionals
Durant tota aquesta setmana i la que ve, els professionals que volen porten llibres que ja han llegit amb una dedicatòria per intercanviar-los amb la resta de companys. L’intercanvi de llibres es fa en punts habilitats a la cafeteria de personal i a la planta 0 de l’Hospital i de manera totalment autònoma. Aquesta acció ja es va fer el 2021 amb un gran èxit de participació. 

“Cap infant sense conte”, la novena edició de la iniciativa
La Fundació col·labora un any més amb el projecte “Cap infant sense conte” per fomentar la lectura entre els més petits. Enguany es reparteixen dos contes diferents: Un mundo sin fronteras, del pediatre Iñaki Alegría, fundador de l’ONG Alería Sin Fronteres, i el nou d’aquesta edició titulat: Compte amb el llop!, escrit per Antoni Argent i il·lustrat per Maria Jaime. Els contes es reparteixen aquests dies entre els nens i nenes hospitalitzats i també tots aquells que es visitin a les consultes de pediatria de l’Hospital. 

Aquesta iniciativa es va engegar el curs 2013/14 gràcies a dos professors d’educació secundària i s’ha mantingut fins arribar a la novena edició. Els contes que es reparteixen són una autoedició i tracten temes com educar en la diferència, el treball en equip, superar les pors o el valor de l’esforç, entre altres. Aquests contes no es venen, sinó que el projecte funciona gràcies a les aportacions d’institucions i empreses que ajuden a finançar-ne l’edició i la seva distribució. 

Roses pels pacients de la Unitat 1 i Hospital de Dia
Durant el dia d’avui s’han repartit llapis amb forma de rosa de Sant Jordi als pacients d’Hospital de Dia Oncològic i de la unitat 1 d’hospitalització –llarga estada i convalescència-. Les roses són gentilesa de l’Associació Contra el Càncer de Girona amb qui la Fundació va signar un conveni de col·laboració a principis de febrer d’aquest 2023. En total se n’han repartit 50.

Sorteig de llibres i música
La Fundació també ha fet un sorteig aquest matí per celebrar Sant Jordi que ha consistit en 7 lots amb llibres, CDs i una rosa per 7 professionals diferents. Els llibres són: Tienes que mirar, d’Anna Starobinets; Reparar els vius, de Maylis de Kerangal i Arrugues, de Paco Roca. Els CDs són dels músics que el 2022 van actuar en diferents punts de l’Hospital de la iniciativa impulsada per l’Observatori d’Humanitats: Bosc endins d’Agnès Algueró, Ànima Salvatge de Marta Rius i Quartet de Dani Lòpez. 

Que passeu una bona diada de Sant Jordi!