Celebrat el Dia Mundial Sense Tabac

Aquest dimecres 31 de maig es va celebrar el Dia Mundial Sense Tabac, dia en què es donava per finalitzada la Setmana Mundial Sense Fum. Des de la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa es van preparar una sèrie d’activitats per informar la població sobre els perills que suposa el consum de tabac, la principal causa evitable de defunció al món.

Els passadissos i les sales d’espera de l’hospital i les dues àrees bàsiques es van omplir de globus d’heli amb missatges per conscienciar a usuaris i professionals: ‘El fum del tabac apaga la flama de la vida’, ‘Avui pot ser un bon dia per deixar de fumar’, ‘El tabac produeix un envelliment de les cèl·lules del cos i, per tant, avança tots els processos, entre ells, la menopausa’, ‘La nicotina del tabac actua al cervell, creant dependència’ o ‘El fum del tabac perjudica el fetus durant el procés de gestació’.

A més, a les diferents recepcions usuaris i professionals podien provar d’inflar un globus per comprovar quina era la seva capacitat pulmonar, sota el lema: ‘Infla’m! Pots?’

A Catalunya encara fumen gairebé 1,5 milions de persones de 15 anys o més i les morts atribuïdes al tabaquisme continuen baixant, però són més de 24 cada dia, fins al punt que 1 de cada 6 morts es relaciona amb el consum de tabac. D’altra banda, el bon nivell d’acompliment de la prohibició de fumar en llocs públics es manté i 9 de cada 10 persones declaren gaudir d’un entorn sense fum.