Celebrat el primer aniversari del Follet

Divendres 7 d’abril es va celebrar el primer aniversari del Follet de la Garrotxa, jornada que coincidia també amb el Dia Mundial de la Salut.

En primer lloc es va presentar el mural del follet, que ja llueix a l’entrada de consultes externes. Aquest pictograma està fet amb totes les fotografies dels més de cent nens i nenes que l’any passat van venir a l’Hospital d’Olot en motiu del seu naixement i els follets que hi ha repartits als diferents punts de l’hospital: urgències, hospital de dia mèdic, consultes externes, nurseria i salut mental. L’acte de presentació va comptar amb la presència de Josep Mª Corominas, president del Patronat de la FHOCG i alcalde d’Olot, de Josep Mª Padrosa, gerent del centre, de Ton Foguet, pediatre i director assistencial de l’Equip Pediàtric Territorial de la Garrotxa (EPTG), de Carme Pastor, directora d’infermeria del centre i de Tavi Algueró, autor del Follet.

Seguidament, va començar el taller ‘Com fer un berenar saludable?’ a càrrec de David Colom, cuiner del col·lectiu Cuina Volcànica. Durant la tarda es preparar pa amb tomata i embotit i pa de motlle amb alvocat, es van fer sucs de taronja, llimona i kiwi i, finalment, un pastís de fruites. Un berenar per fomentar els hàbits d’alimentació saludables i ensenyar que amb ingredients ben senzills es pot preparar un bon àpat.

La jornada va finalitzar amb el berenar que tots els nens i nenes van preparar durant la tarda i que tant grans com petits van poder degustar. En total, una trentena de persones van participar en la celebració el primer aniversari del Follet de la Garrotxa.