Com a mesura preventiva, l’Hospital d’Olot actualitza la normativa d’accés al centre

S’amplia la franja horària de visita als pacients ingressats i es limita a un acompanyant per pacient ingressat i dia. 
Les mesures busquen disminuir el risc de transmissió del virus dins el centre i evitar nous contagis. La col·laboració de la ciutadania és clau per evitar possibles rebrots. 

La Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa ha decidit, seguint les línies d’accions preventives, actualitzar les recomanacions d’accés al centre. Tot i haver-hi una situació estable i controlada a l’Hospital i a la comarca de la Garrotxa, la Fundació segueix amb l’estratègia de prevenció que s’ha seguit des de l’inici de la pandèmia, mantenint les limitacions d’acompanyants i el règim de visites al centre hospitalari.

Es recomana a tots aquells usuaris i pacients que hagin de desplaçar-se al centre que ho facin sols sempre que sigui possible.

Guia d’accés d’acompanyants de pacients:

  • Unitat d’hospitalització 1: concertades prèviament -2 familiars acreditats per pacient- i es fan a la zona comuna de la unitat per mantenir les distàncies físiques de seguretat. Horari de visita: d’11h a 13h i de 16:30h a 18:30h. L’accés a la unitat és per Hospital de Dia Rehabilitador. 
  • Unitats d’hospitalització 3 i 4: un acompanyant i ha de ser el mateix durant el dia, visita de 60 minuts -matí i tarda-. Horari de visita: d’11h a 14h i de 18h a 20h.
  • Zona pacients amb COVID-19: se seguiran sempre les recomanacions i indicacions de visites de l’equip assistencial de la unitat.
  • Urgències: un acompanyant que es mantindrà a la sala d’espera llevat que l’equip assistencial indiqui el contrari.
  • Intervencions quirúrgiques: un acompanyant que es mantindrà a la sala d’espera tret que l’equip assistencial indiqui el contrari. 
  • Hospital de Dia Mèdic-Quirúrgic i Oncològic: un acompanyant que es mantindrà a la sala d’espera a menys que l’equip assistencial indiqui el contrari.
  • Consultes externes: no es permeten acompanyants, amb excepció de persones dependents o amb fragilitat, menors d’edat o les gestants que vinguin a fer-se una ecografia o un control de registre.
  • Sala de parts i ingrés a hospitalització: un acompanyant durant el procés de part i postpart, sempre seguint les indicacions del personal assistencial del servei. 

En casos de pacients dependents o amb fragilitat, cures pal·liatives i menors d’edat aquestes indicacions s’adaptaran a cada situació. 

En tots els casos es recomana, tant a pacients com a acompanyants, que no es vingui al centre hospitalari si es tenen símptomes compatibles amb la COVID-19: febre, tos seca, diarrea, dolors musculars, mal de cap o de coll o pèrdua de gust o olfacte. En aquestes circumstàncies és imprescindible trucar al CAP i automàticament s’entrarà al circuit per fer una PCR i el control de símptomes. 

En cas de venir al centre hospitalari és obligatori l’ús de mascareta d’un sol ús, mantenir la distància de seguretat i rentar-se les mans a l’entrada i sortida del centre. 

Unitat o servei Horari de visita Règim de visites

Unitat 1

11h a 13h i 16:30h a 18:30h 2 acompanyants amb acreditació prèvia
Unitats 3 i 4

11h a 14h i 18h a 20h

1 acompanyant*

Zona pacients COVID-19

Segons indicacions de l’equip assistencial

Pacients pediàtrics i parteres

24h/dia

1 acompanyant

*Només es permet un acompanyant per dia

Unitat o servei Règim de visites
Urgències 1 acompanyant
Intervencions quirúrgiques 1 acompanyant
Consultes externes No es permeten acompanyants*
Hospital de Dia Mèdic-Quirúrgic i Oncològic 1 acompanyant
Sala de parts 1 acompanyant

*Amb excepció de persones dependents o amb fragilitat, pacients pediàtrics, pediatria ambiental, ecografies obstètriques i controls de registre