COMUNICACIÓ2020-05-19T15:05:03+00:00

Comunicació

Les classes de preparació al naixement i de postpart es tornen a fer de manera virtual

Les classes de preparació al naixement i de postpart es tornen a fer de manera virtual

Les classes de preparació al part i postpart es faran de manera telemàtica a partir del 3 de desembre. Les dones que vulguin assistir-hi no caldrà que facin una inscripció prèvia, sinó que podran accedir directament a la classe mitjançant l’enllaç que es pot trobar a la pàgina web del centre. Els horaris de les classes es mantenen:

Casos amb COVID-19 a l’Hospital d’Olot

Casos amb COVID-19 a l’Hospital d’Olot

Actualitzem els casos amb covid-19 que hem atès o gestionat des de la Fundació durant aquest 2021:  

  • 5 pacients ingressats amb covid-19 a la unitat 3 d’hospitalització, i 3 professionals positius
  • 382 ingressos hospitalaris de pacients amb covid-19 (dades acumulades) 
  • 351 altes hospitalàries de pacients que han superat la covid-19 i que han pogut tornar al domicili
  • 40 defuncions a l’Hospital d’Olot de pacients amb covid-19 durant aquest 2021, l’última el passat divendres 12 de novembre de 2021
  • 54 pacients crítics amb covid-19 a l’Hospital d’Olot i traslladats als hospitals de referència, l’últim el dimarts 23 de novembre de 2021  

Última actualització: divendres 3 de desembre de 2021.

L’Hospital d’Olot aplica noves mesures per fer front a la situació actual de la pandèmia

L’Hospital d’Olot aplica noves mesures per fer front a la situació actual de la pandèmia

L’objectiu de les mesures és minimitzar la circulació d’usuaris dins el centre i preservar els pacients i els professionals dels contagis.

La Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa ha intensificat les mesures preventives davant l’alta incidència comunitària del virus. L’objectiu d’aquestes noves restriccions és evitar brots interns que posin en risc a pacients i professionals i minimitzar la circulació d’usuaris dins el centre sanitari.

En aquesta línia, s’han restringit les visites de familiars als pacients ingressats. Així doncs es permet que una única persona visiti el seu familiar en horari de 12 h a 14 h i de 18 h a 20 h, tenint en compte que durant l’accés o l’estada al centre hospitalari cal respectar sempre les mesures preventives de seguretat: distància, mans i mascareta quirúrgica. Com a acompanyants, també es demana a la població que no accedeixi a un centre de salut en les situacions següents:

  • Si estan pendents del resultat d’una PCR.
  • Si són contactes estrets d’un positiu.
  • Si presenten símptomes compatibles amb la covid-19.

També es recomana que els usuaris portin la pauta de vacunació completa per accedir al centre. Des d’ahir tots els majors de 65 anys ja poden posar-se la dosi addicional de la vacuna demanant hora a: http://vacunacovidsalut.cat.

Les classes de preparació al part i postpart també es veuen alterades i es faran de manera telemàtica. Les dones que vulguin assistir-hi no caldrà que facin una inscripció prèvia, sinó que podran accedir directament a la classe mitjançant l’enllaç que es pot trobar a la pàgina web del centre. Els horaris de les classes es mantenen:

L’accés a la cafeteria també es veu afectat. Tal com es va anunciar des del Departament de Salut, a partir d’aquest divendres 3 de desembre es demanarà el certificat COVID digital de la UE a totes aquelles persones que vulguin consumir a la cafeteria del centre.

Aquestes noves mesures entren en vigor a partir de demà divendres 3 de desembre.

L’Hospital d’Olot té aquest matí un total de 5 pacients amb covid-19 ingressats. Pel que fa a professionals, en aquest moment hi ha 3 professionals positius amb covid-19. Durant aquest 2021, han mort 40 persones per covid-19 al centre i s’han traslladat 54 pacients crítics als hospitals de referència, els dos últims la setmana passada. Diàriament podeu trobar la informació actualitzada a la pàgina web de la Fundació.  

notícies
TV
Ràdio
Premsa

SERVEI DE CATALÀ I SALUT

Fruït d’un conveni des del març del 2009 amb el Consorci de la Normalització Lingüística, l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa ha potenciat un projecte conjunt que té com a objectiu reflexionar la diversitat i els hàbits lingüístics i la importància de fer del català una llengua comuna.
L’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa és el primer centre hospitalari en adherir-se al voluntariat per la llengua. El projecte no és només innovador, sinó que pot ser un bon model per a la resta del territori.
El Departament de Cultura, als Premis Pompeu Fabra 2012, va premiar l’Hospital d’Olot a la categoria de Voluntariat Lingüístic que s’atorga a una iniciativa que hagi afavorit l’extensió de l’ús del català.
A més, cada any s’intenta potenciar i millorar l’ús del català en aquest àmbit professional mitjançant activitats de tota mena. El 2016, s’ha presentat un material elaborat pel Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental. Les tècniques Neus Farré, Rosa Maria Llunell i Núria Rossell van elaborar-lo per a la Fundació Hospital de Sant Celoni. D’aquesta Guia, el Servei de Català d’Olot-La Garrotxa ha seleccionat una part d’informació de l’apartat imatge i comunicació i la de l’apartat de Convencions gràfiques. Aquest material, sense alteracions, es pot consultar a continuació.

Guia lingüística de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa

– Vídeos

Video corporatiu

Podeu veure tots els vídeos de la Fundació al compte de Youtube

VEURE TOTS ELS VÍDEOS

Go to Top