COMUNICACIÓ2020-05-19T15:05:03+00:00

Comunicació

Primers cribratges intensius de Covid-19 a Olot

Primers cribratges intensius de Covid-19 a Olot

Comencen demà 25 de novembre i s’allargarà fins el divendres 27 
Es faran proves de detecció de la Covid-19 a persones asimptomàtiques de més de 16 anys 

En el marc de la nova estratègia del Departament de Salut d’intensificar els cribratges poblacionals per frenar els casos de la COVID-19 a Catalunya, demà s’inicien els primers cribratges intensius, que a la Regió Sanitària de Girona començaran per Olot i Banyoles.

Les dates i espais de les proves són les següents:

Ciutat d’Olot:

Dies i horari: 25, 26 i 27 de novembre de 10h a 17h

Lloc: Pavelló Firal d’Olot, Recinte de l’Antiga Estació (Carrer Madrid, 17800 Olot)

Des del Departament de Salut s’ha decidit començar per aquests municipis donada l’alta incidència que encara hi ha actualment. A la capital del Pla de l’Estany, aquesta setmana el risc de rebrot se situa als 746 i s’han detectat 94 casos positius. Un 12% de les proves fetes (ja siguin Testos antigènics ràpids o PCR) estan donant positiu. La situació és molt semblant a la de la setmana passada, quan hi havia un risc de rebrot de 752 i es van detectar 79 positius.

A la capital de la Garrotxa la situació epidemiològica el risc de rebrot és de 402, mentre que la setmana passada estava a 817. A Olot, aquesta setmana s’han detectat 70 casos, mentre que la setmana passada eren 138. El percentatge de positius és de 7,23%.

Pensat per a tallar cadenes de contagis en majors de 16 anys

La mesura està dirigida a la població asimptomàtica de més de 16 anys, amb la finalitat de frenar l’expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària. La tècnica a utilitzar serà el test antigènic ràpid (TAR).

L’estratègia de fer proves a la comunitat es fa per aturar l’extensió del virus, és a dir, per assegurar que persones infectades no el transmetin a altres persones. Es tracta de detectar el màxim nombre possible de persones contagiades, ja que n’hi ha que no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn. Cal destacar la importància de fer l’aïllament que determinin els professionals sanitaris en cada cas.

Els cribratges intensius de la Regió Sanitària Girona compten amb la col·laboració dels ajuntaments implicats, que col·laboren en la logística i la difusió local, l’Institut Català de la Salut, que organitza el dispositiu, i el Servei de Vigilància Epidemiològica de Salut Pública.

Les proves per a la detecció de la COVID-19 a les persones amb símptomes es continuen fent, com fins ara, als centres d’atenció primària (CAP) i als centres d’urgències d’atenció primària (CUAP).

L’Hospital d’Olot tindrà residents MIR el curs vinent

L’Hospital d’Olot tindrà residents MIR el curs vinent

El curs 2021/2022 s’oferirà per primera vegada tres places de residents MIR en Medicina Familiar i Comunitària a l’Hospital d’Olot. 
La residència, de quatre anys en aquesta especialitat, es farà principalment als CAP d’Olot i Banyoles (ICS) i
l’atenció especialitzada a l’Hospital d’Olot. 

L’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa s’ha acreditat com a dispositiu associat per a la formació d’especialistes a la Unitat Docent Multiprofessional d’Atenció Familiar i Comunitària Girona-ICS. Conjuntament amb el CAP d’Olot i Banyoles, els residents que iniciïn la seva especialitat en aquests centres d’atenció primària faran la seva estada d’atenció especialitzada a l’Hospital d’Olot. Les noves places MIR (metges interns residents) de Medicina Familiar i Comunitària per als nous professionals de la medicina es podran sol·licitar a partir del curs 2021/2022. 

La setmana passada el Ministerio de Sanidad, Consumo y Bienestar Social va comunicar la nova acreditació amb un total de tres places per als nous MIR

Aquestes acreditacions com a unitats docents tenen en compte una sèrie de requisits referents a recursos humans i físics, activitat assistencial, activitat docent i d’investigació. Després d’entregar la documentació dels dos últims anys, 2018 i 2019, el Ministerio va acreditar l’Hospital d’Olot com a centre docent associat. 

La Unitat Docent Multiprofessional d’Atenció Familiar i Comunitària Girona-ICS disposa de 33 places d’aquesta especialitat. L’Hospital Universitari Dr. Josep Trueta de Girona, el Santa Caterina de Salt, el de Figueres, Palamós, Sant Jaume de Calella, Blanes i, des de fa uns dies també el d’Olot, són els centres hospitalaris associats a aquesta Unitat Docent. 

Actualment l’Hospital d’Olot no té alumnes de MIR que facin la seva residència aquí. Tot i això, sí que tant a l’Hospital com als centres d’atenció primària de la Fundació hi ha hagut residents que han fet la seva rotació rural

El 2018 es va crear a la Fundació l’Àrea de Docència amb l’objectiu principal d’aconseguir l’acreditació per tenir estudiants residents de medicina (MIR). Un cop assolida aquesta fita, des d’aquesta àrea es preveu treballar per aconseguir també l’acreditació de l’atenció primària de la Fundació

Casos amb COVID-19 a l’Hospital d’Olot

Casos amb COVID-19 a l’Hospital d’Olot

Actualitzem els casos amb COVID-19 que hem atès o gestionat des de la Fundació. 

  • 4 professionals amb COVID-19.
  • 17 pacients ingressats amb COVID-19.
  • 246 altes hospitalàries de pacients que han superat la COVID-19 i que han pogut tornar al domicili.
  • 46 defuncions a l’Hospital d’Olot de pacients amb COVID-19 des de l’inici de la pandèmia, l’última el diumenge 15 de novembre de 2020.
  • 36 pacients crítics amb COVID-19 a l’Hospital d’Olot, els dos últims aquest la matinada de diumenge 15 de novembre de 2020.  

Última actualització: dilluns 23 de novembre de 2020.

 

notícies
TV
Ràdio
Premsa

SERVEI DE CATALÀ I SALUT

Fruït d’un conveni des del març del 2009 amb el Consorci de la Normalització Lingüística, l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa ha potenciat un projecte conjunt que té com a objectiu reflexionar la diversitat i els hàbits lingüístics i la importància de fer del català una llengua comuna.
L’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa és el primer centre hospitalari en adherir-se al voluntariat per la llengua. El projecte no és només innovador, sinó que pot ser un bon model per a la resta del territori.
El Departament de Cultura, als Premis Pompeu Fabra 2012, va premiar l’Hospital d’Olot a la categoria de Voluntariat Lingüístic que s’atorga a una iniciativa que hagi afavorit l’extensió de l’ús del català.
A més, cada any s’intenta potenciar i millorar l’ús del català en aquest àmbit professional mitjançant activitats de tota mena. El 2016, s’ha presentat un material elaborat pel Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental. Les tècniques Neus Farré, Rosa Maria Llunell i Núria Rossell van elaborar-lo per a la Fundació Hospital de Sant Celoni. D’aquesta Guia, el Servei de Català d’Olot-La Garrotxa ha seleccionat una part d’informació de l’apartat imatge i comunicació i la de l’apartat de Convencions gràfiques. Aquest material, sense alteracions, es pot consultar a continuació.

Guia lingüística de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa

– Vídeos

Video corporatiu

Podeu veure tots els vídeos de la Fundació al compte de Youtube

VEURE TOTS ELS VÍDEOS
Go to Top