COMUNICACIÓ2020-05-19T15:05:03+00:00

Comunicació

Es reinicien de forma presencial les classes de preparació al naixement i de postpart

Es reinicien de forma presencial les classes de preparació al naixement i de postpart

Una seixantena de dones han pogut participar a les classes virtuals durant aquestes setmanes més intenses de la pandèmia
A partir del mes de juliol, es recuperen les classes presencials amb la novetat que les de postpart es faran a l’exterior de l’Hospital mentre la climatologia ho permeti

Fa unes setmanes l’equip d’obstetrícia de l’Hospital d’Olot posava en marxa les sessions grupals mitjançant videoconferència per tal de continuar donant suport i assessorament a les gestants i mares, malgrat la situació de pandèmia en què ens trobàvem. Setmanalment s’han fet dues sessions de preparació al naixement i una de postpart, a més de la consulta en lactància materna. L’objectiu de les trobades era resoldre dubtes i inquietuds i cada sessió es dedicava a un tema concret relacionat amb l’embaràs.

Durant aquestes vuit setmanes s’han fet 32 sessions virtuals en les que hi han participat un total de 59 mares i les seves parelles. Les trobades mensuals han permès continuar donant suport a les dones embarassades, tant abans com després del part; a més de mantenir un espai on poder resoldre dubtes i compartir inquietuds. El fet de poder fer la sessió des de casa ha permès que hi hagin participat més les parelles de les dones que en les classes presencials, així mateix també ha millorat la flexibilitat i la conciliació, a més de la comoditat. Per altra banda, l’equip d’obstetrícia també apunta que fer les classes de manera virtual “no permet una connexió tan directa amb la dona” i que “es fa més complicat practicar exercicis d’estiraments o relaxació”. Uns punts que caldrà tenir en compte si en un futur es tornen a emprendre aquest tipus de sessions de manera no presencial.

A partir d’aquest mes de juliol les classes de preparació al naixement i les de postpart es faran presencials. Les de prepart es mantindran a l’àrea de docència (planta 2), mentre que les de de postpart, i mentre el temps ho permeti, es faran a l’exterior de l’Hospital. Aprofitant la proximitat del bosquet Tres Turons, a partir d’aquest mes de juliol aquestes sessions es faran a l’exterior. No cal inscripció prèvia per assistir-hi i es recuperen els horaris habituals:

 • Preparació al part: dilluns de 18h a 20h i dimarts de 9h a 11h
 • Postpart: dimarts d’11h a 13h

És imprescindible que les dones i els seus acompanyants portin mascareta quirúrgica per fer la classe. A més, per les classes de postpart s’haurà de portar una manta o tovallola.

El punt de trobada per iniciar les classes serà l’entrada principal de l’Hospital d’Olot (Av. Països Catalans, 86).

Paral·lelament al reinici de les activitats grupals presencials, les visites guiades a sala de parts es mantenen suspeses. Durant tot l’estiu, i tal i com ja s’ha fet durant aquest temps en què les visites als centres sanitaris estaven molt restringides, s’ha editat un vídeo que fa especial èmfasi en l’accés, organització i distribució de la sala de parts. El contingut audiovisual permet conèixer la zona on la dona parirà.

Preparació al part Postpart
Inscripció prèvia No No
Punt de trobada Vestíbul Hospital d’Olot  Vestíbul Hospital d’Olot 
Què cal portar?
Mascareta quirúrgica Mascareta quirúrgica
Manta o tovallola
Lloc de la classe Aula docència (planta 2) Bosquet “Tres Turons” (exterior de l’Hospital)

Busquem enginyer/a informàtic

Busquem enginyer/a informàtic

Busquem enginyer/a informàtic 

REQUISITS

 • Títol de Grau en Enginyeria Informàtica o Enginyers Tècnics en Informàtica 

ES VALORARÀ

 • Experiència professional en entorns sanitaris i en empreses grans/mitjanes.
 • Capacitat de treball en equip i amb voluntat de formar equips multidisciplinars.
 • Capacitat d’adaptació i motivació per l’aprenentatge.
 • Actitud proactiva i resolutiva. 

TREBALLEM AMB 

  • Infraestructura: MICROSOFT, VMWARE, NETAPP, CISCO, CHECKPOINT
  • BBDD: Oracle, MSSQL, mySQL
  • HIS: SAVAC (GFI)
   • RIS: Productes RAI (Parc Taulí-CIMD) | LIS: LABSUITE (LUMEN)
  • Altres:
   • XCP (Sunset), TOURON, MINDRAY, PLEXUS, SIEMENS 
  • Metodologies: Agile, LEAN

S’OFEREIX

 • Relació laboral per compte de la Fundació: contracte de treball de sis mesos amb possibilitat d’ampliació i de participar a la convocatòria per la plaça fixa.
 • Jornada completa. Horari: de dilluns a divendres de 8h a 15h i dues tardes (fins 16:30h).
 • Incorporació immediata un cop superat el període de selecció.
 • Participació en projectes d’evolució de les TIC en l’àmbit de la salut.
 • Formació continuada i reciclatge.

DESCRIPCIÓ DE LES FUNCIONS A DESENVOLUPAR

 • Manteniment i operativa de plataformes, sistemes i infraestructures TIC corporatives.
 • Manteniment i operativa de plataformes, sistemes i infraestructures mèdiques TIC.
 • Integració a l’equip de desenvolupament.
 • Gestió d’externs (partners) per a compliment de SLAs.
 • Administració de sistemes Microsoft/Linux.
 • Infraestructura xarxa: VLANs, internet, connectivitat, túnels IPsec, networking en general, telefonia VOIP.
 • Gestió backups, recuperació backups, creació nous sistemes, gestió ACLSs activació nous serveis.
 • Gestió d’un entorn de +500 usuaris, +100 servidors, +400 punts de treball.

CANDIDATS/ATES INTERESSATS/ADES

 • Enviar CV actualitzat i carta de presentació, exposant les motivacions per presentar-se al càrrec, a la pàgina web de la Fundació amb el codi de selecció. Ref. 01SISINF/2020
 • Termini màxim de presentació de sol·licituds:  15 de juliol de 2020

El projecte GARROTXA, respirador apte per a totes les fases de la intubació, de NOEL Alimentària i l’Hospital d’Olot, rep el reconeixement Premi Indústria 4.0

El projecte GARROTXA, respirador apte per a totes les fases de la intubació, de NOEL Alimentària i l’Hospital d’Olot, rep el reconeixement Premi Indústria 4.0

L’Associació d’Enginyers Industrials de Catalunya ha atorgat un reconeixement a projectes que s’han generat des de l’entorn tecnològic i industrial per contribuir a la gestió contra la COVID-19. Majoritàriament s’han reconegut els projectes de respiradors proposats des de Catalunya, com és el cas de GARROTXA. 

GARROTXA és un respirador apte per a totes les fases de la intubació que amb el seu control electrònic detecta i reacciona si el pacient recupera la respiració. La iniciativa va sorgir conjuntament de NOEL Alimentària i el Servei d’Anestèsia de l’Hospital d’Olot. 

Des de fa cinc anys les associacions i col·legis professionals dels Enginyers de Catalunya a través de la Comissió Indústria 4.0 atorga el Premi Indústria 4.0 amb l’objectiu de reconèixer la contribució de les empreses que, de forma pionera, estan duent a terme iniciatives i projectes innovadors en aquest àmbit. En aquesta edició, i atenent l’excepcionalitat del moment, ha acordat transformar el Premi en un reconeixement a la iniciativa, l’esforç i la capacitat de posar el talent al servei de la comunitat, de tots els projectes que s’han generat des de l’entorn tecnològic i industrial per contribuir a la gestió contra la COVID-19. Entre ells, el projecte GARROTXA. 

notícies
agenda
TV
Ràdio
Premsa

SERVEI DE CATALÀ I SALUT

Fruït d’un conveni des del març del 2009 amb el Consorci de la Normalització Lingüística, l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa ha potenciat un projecte conjunt que té com a objectiu reflexionar la diversitat i els hàbits lingüístics i la importància de fer del català una llengua comuna.
L’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa és el primer centre hospitalari en adherir-se al voluntariat per la llengua. El projecte no és només innovador, sinó que pot ser un bon model per a la resta del territori.
El Departament de Cultura, als Premis Pompeu Fabra 2012, va premiar l’Hospital d’Olot a la categoria de Voluntariat Lingüístic que s’atorga a una iniciativa que hagi afavorit l’extensió de l’ús del català.
A més, cada any s’intenta potenciar i millorar l’ús del català en aquest àmbit professional mitjançant activitats de tota mena. El 2016, s’ha presentat un material elaborat pel Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental. Les tècniques Neus Farré, Rosa Maria Llunell i Núria Rossell van elaborar-lo per a la Fundació Hospital de Sant Celoni. D’aquesta Guia, el Servei de Català d’Olot-La Garrotxa ha seleccionat una part d’informació de l’apartat imatge i comunicació i la de l’apartat de Convencions gràfiques. Aquest material, sense alteracions, es pot consultar a continuació.

Guia lingüística de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa

– Vídeos

Video corporatiu

Podeu veure tots els vídeos de la Fundació al compte de Youtube

VEURE TOTS ELS VÍDEOS