COMUNICACIÓ2020-05-19T15:05:03+00:00

Comunicació

Casos amb COVID-19 a l’Hospital d’Olot

Casos amb COVID-19 a l’Hospital d’Olot

Actualitzem els casos amb covid-19 que hem atès o gestionat des de la Fundació durant aquest 2021:  

  • Cap professional positiu o en aïllament.
  • 1 pacient ingressat amb covid-19, cap a l’àrea de semicrítics. 
  • 320 ingressos hospitalaris de pacients amb covid-19 (dades acumulades).
  • 300 altes hospitalàries de pacients que han superat la covid-19 i que han pogut tornar al domicili.
  • 33 defuncions a l’Hospital d’Olot de pacients amb covid-19 durant aquest 2021, l’última el passat dijous 6 de maig de 2021.
  • 51 pacients crítics amb covid-19 a l’Hospital d’Olot i traslladats als hospitals de referència, l’últim aquest divendres 18 de juny de 2021.   

Última actualització: divendres 25 de juny de 2021

Connectem!, nova exposició a l’Hospital d’Olot

Connectem!, nova exposició a l’Hospital d’Olot

L’exposició mostra el procés de desenvolupament del projecte realitzat pels alumnes del PFI-PTT Garrotxa i es podrà veure fins a final de juny

Connectem! és un projecte desenvolupat pels alumnes del PFI-PTT Garrotxa que fa un reconeixement al personal sanitari de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa per la feina feta durant la pandèmia. El projecte s’ha fet en col·laboració de l’Hospital d’Olot, Integra, el Restaurant Can Xel i els centres d’educació secundària INS Bosc de la Coma i INS La Garrotxa.

L’exposició mostra les diferents fases de desenvolupament del projecte i com aquest arriba al resultat final. Es tracta d’un projecte transversal dels alumnes dels mòduls formatius de les especialitats que s’imparteixen al centre, on es treballen conceptes i competències adquirits al llarg del curs. El Pla de Transició al Treball Garrotxa (PTT) és un Pla de Formació i Inserció (PFI) que treballa per la reinserció als estudis i la incorporació al món laboral de joves d’entre 16 i 21 anys que no tenen l’ESO.

El passat abril Connectem! va rebre el 2n Premi ImpulsFP que atorga el Departament d’Educació en la modalitat Innovació PFi. En aquesta modalitat es valora la innovació duta a terme per donar resposta a una necessitat d’un usuari o entitat.

El projecte finalitzarà el proper 21 de juny amb l’entrega d’uns detalls que han preparat el mateixos alumnes per als professionals de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa.

Les sessions de prepart i postpart es fan virtuals

Les sessions de preparació al part i de postpart es fan de manera virtual

Les classes de postpart es faran de manera virtual a causa de la prohibició de reunions de més de 6 persones.
Pel que fa les sessions de preparació al naixement es mantenen també de manera virutal, en dues franges horàries diferents. 

Des del dilluns 26 d’octubre, les classes de postpart es fan de manera virtual amb la voluntat de continuar donant suport i assessorament a les mares un cop han parit. L’objectiu d’aquestes trobades és resoldre dubtes i inquietuds sobre els primers dies del nadó. El funcionament és el mateix que es va utilitzar durant la pandèmia: la plataforma Jitsi Meet i l’accés lliure per part de les mares a la sessió:

Paral·lelament, les sessions de preparació al naixement se segueixen fent de manera virtual en els horaris habituals: els dilluns de 18h a 20h i els dimarts de 9h a 11h. Per accedir a la sessió el funcionament és: la plataforma Jitsi Meet i buscar la sessió

Mentrestant, les visites guiades a sala de parts es mantenen suspeses. Tot i això, les famílies que hagin de ser pares tenen a l’abast un vídeo que explica l’accés, l’organització i la distribució de la sala de parts i que permet conèixer la zona on la dona parirà. 

Darrera actualització: octubre 2020

Preparació al naixement Postpart
Modalitat Virtual Virtual
Horaris

Dilluns de 18h a 20h

Dimarts de 9h a 11h

Dimarts d’11h a 13h
Inscripció prèvia No No
Accés Plataforma Jitsi Meet
FHOCG preparació naixement

Plataforma Jitsi Meet
FHOCG grup postpart

notícies
TV
Ràdio
Premsa

SERVEI DE CATALÀ I SALUT

Fruït d’un conveni des del març del 2009 amb el Consorci de la Normalització Lingüística, l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa ha potenciat un projecte conjunt que té com a objectiu reflexionar la diversitat i els hàbits lingüístics i la importància de fer del català una llengua comuna.
L’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa és el primer centre hospitalari en adherir-se al voluntariat per la llengua. El projecte no és només innovador, sinó que pot ser un bon model per a la resta del territori.
El Departament de Cultura, als Premis Pompeu Fabra 2012, va premiar l’Hospital d’Olot a la categoria de Voluntariat Lingüístic que s’atorga a una iniciativa que hagi afavorit l’extensió de l’ús del català.
A més, cada any s’intenta potenciar i millorar l’ús del català en aquest àmbit professional mitjançant activitats de tota mena. El 2016, s’ha presentat un material elaborat pel Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental. Les tècniques Neus Farré, Rosa Maria Llunell i Núria Rossell van elaborar-lo per a la Fundació Hospital de Sant Celoni. D’aquesta Guia, el Servei de Català d’Olot-La Garrotxa ha seleccionat una part d’informació de l’apartat imatge i comunicació i la de l’apartat de Convencions gràfiques. Aquest material, sense alteracions, es pot consultar a continuació.

Guia lingüística de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa

– Vídeos

Video corporatiu

Podeu veure tots els vídeos de la Fundació al compte de Youtube

VEURE TOTS ELS VÍDEOS
Go to Top