COMUNICACIÓ2020-05-19T15:05:03+01:00

Comunicació

L’Hospital d’Olot instal·la aparcaments de bicicletes i patinets per a professionals

L’Hospital d’Olot instal·la aparcaments de bicicletes i patinets per a professionals 

Aquesta acció dona resposta a la demanda dels professionals i s’alinea amb el Pla de desplaçament d’empresa. 

Aquesta setmana l’Hospital d’Olot ha instal·lat dos aparcaments de bicicletes i patinets a la zona d’entrada de personal, a la planta 0 i a urgències. Uns pàrquings que també estaran preparats per endollar i carregar els vehicles personals en un futur.

L’aparcament consta d’un cabina tancada amb clau on els professionals poden deixar amb total seguretat tant la bicicleta com el patinet. Cada aparcament té capacitat per a 5 vehicles i, si fos necessari, en un futur s’ampliaria. De moment, l’ús d’aquests aparcaments és exclusiu per als professionals del centre, tot i que es preveu dur a terme una acció similar per als usuaris i pacients de l’Hospital en el marc del projecte Olot Pedala.  

La instal·lació dels aparcaments respon a les demandes que els professionals de la institució van fer arribar mitjançant l’enquesta sobre els hàbits i percepcions de salut i mobilitat del col·lectiu que treballa en l’àmbit sanitari a la Garrotxa, d’on es va extreure que només un 1,2% dels professionals es desplaçaven a treballar amb bicicleta. A hores d’ara ja hi ha una desena de professionals que han sol·licitat aquesta opció.

Paral·lelament l’any passat es va crear la Comissió de Mobilitat de la Fundació que impulsa accions en favor de la sostenibilitat ambiental i amb la intenció de millorar la qualitat de vida de les persones i l’accessibilitat al centre sanitari.

Aquesta acció també s’alinea amb el Pla de desplaçament d’empresa (PDE) que es va aprovar el 2021 i que conté un estudi exhaustiu de la mobilitat que es produeix diàriament a l’Hospital. A banda de l’anàlisi, inclou una sèrie d’accions que s’han d’anar produint en els propers anys per incrementar substancialment els desplaçaments a peu, en vehicles personals i en transport públic; fomentar un ús racional del vehicle privat tradicional; incrementar la seguretat viària i minimitzar el risc d’accidents;  estalviar en el consum energètic, o millorar la qualitat de vida dels professionals i dels usuaris, entre d’altres.

Casos amb COVID-19 a l’Hospital d’Olot

Casos amb COVID-19 a l’Hospital d’Olot

Actualitzem els casos amb covid-19 que hem atès o gestionat des de la Fundació. A data d’avui, 27 de maig de 2022:

  • 3 pacients ingressats amb covid-19. 
  • 3 professionals positius.

Durant el 2021 i inici d’aquest 2022 hem atès:  

  • 586 ingressos hospitalaris de pacients amb covid-19 (dades acumulades).
  • 529 altes hospitalàries de pacients que han superat la covid-19 i que han pogut tornar al domicili.
  • 68 defuncions a l’Hospital d’Olot de pacients amb covid-19, l’últim aquest dimarts 24 de maig de 2022.
  • 71 pacients crítics amb covid-19 a l’Hospital d’Olot i traslladats als hospitals de referència, l’últim el divendres 25 de febrer de 2022.   

Última actualització: divendres 27 de maig de 2022 

Conferència: “Com incideix la música en la nostra salut física, emocional i psíquica?” a càrrec de Melissa Mercadal

Conferència: “Com incideix la música en la nostra salut física, emocional i psíquica?” 

La sessió anirà a càrrec de Melissa Mercadal Coll, doctorada en Pedagogia Musical per la Universitat d’Oregon (EUA).
Serà el dijous 2 de juny a les 19h, a la sala d’actes de l’Hospital d’Olot i obert a tot el públic.

El 2 de juny, a les 19 h, a la sala d’actes de l’Hospital d’Olot, s’organitza una conferència a càrrec de Melissa Mercadal Coll, membre de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i doctorada en Pedagogia Musical per la Universitat d’Oregon (EUA). Mercadal farà una sessió oberta a tot el públic i en el qual explicarà com la música pot incidir directament amb la nostra salut física, emocional i psíquica.

La conferència forma part de les activitats proposades aquest 2022 per l’Observatori d’Humanitats sota la línia temàtica de la música al servei del benestar i de la salut. La música té un caràcter terapèutic innegable i és un element indispensable per a la salut emocional i l’envelliment actiu, una inversió de temps i recursos que pot contribuir a tenir una vida millor.

Durant aquest 2022 ja s’ha fet una primera activitat, concretament un concert a la unitat de llarga d’estada de l’Hospital d’Olot a càrrec de la cantautora garrotxina Agnès Algueró. Uns minuts de música en directe que van poder-ne gaudir tant els pacients ingressats en aquesta planta com els professionals. 

La pròxima activitat està prevista pel 16 de juny i serà un concert de petit format de la cantant i instrumentista Marta Rius. Allà on conflueixen el folk i el pop és on trobem la cantautora. Fa dos anys va presentar el seu últim disc, Ànima Salvatge, nascut després d’una malaltia i que desprèn un aire íntim i acollidor.

notícies
TV
Ràdio
Premsa

SERVEI DE CATALÀ I SALUT

Fruït d’un conveni des del març del 2009 amb el Consorci de la Normalització Lingüística, l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa ha potenciat un projecte conjunt que té com a objectiu reflexionar la diversitat i els hàbits lingüístics i la importància de fer del català una llengua comuna.
L’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa és el primer centre hospitalari en adherir-se al voluntariat per la llengua. El projecte no és només innovador, sinó que pot ser un bon model per a la resta del territori.
El Departament de Cultura, als Premis Pompeu Fabra 2012, va premiar l’Hospital d’Olot a la categoria de Voluntariat Lingüístic que s’atorga a una iniciativa que hagi afavorit l’extensió de l’ús del català.
A més, cada any s’intenta potenciar i millorar l’ús del català en aquest àmbit professional mitjançant activitats de tota mena. El 2016, s’ha presentat un material elaborat pel Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental. Les tècniques Neus Farré, Rosa Maria Llunell i Núria Rossell van elaborar-lo per a la Fundació Hospital de Sant Celoni. D’aquesta Guia, el Servei de Català d’Olot-La Garrotxa ha seleccionat una part d’informació de l’apartat imatge i comunicació i la de l’apartat de Convencions gràfiques. Aquest material, sense alteracions, es pot consultar a continuació.

Guia lingüística de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa

– Vídeos

Video corporatiu

Podeu veure tots els vídeos de la Fundació al compte de Youtube

VEURE TOTS ELS VÍDEOS

No hi ha extensions per instal·lar o activar. <a href="%1$s" title="Return to the Dashboard">Return to the Dashboard</a>

Go to Top