COMUNICACIÓ2020-05-19T15:05:03+00:00

Comunicació

Les dones embarassades podran registrar les imatges ecogràfiques durant els controls

Les dones embarassades podran registrar les imatges ecogràfiques durant els controls

La iniciativa sorgeix després d’algunes peticions de les usuàries, ja que no poden venir acompanyades a la consulta per les mesures temporals de seguretat i limitació de visites. 

El Servei de Ginecologia i Obstetrícia de l’Hospital d’Olot facilitarà la gravació de les ecografies a les dones embarassades que tinguin visita al centre. Aquest és un moment important i essencial durant l’embaràs i, a causa de les restriccions d’acompanyants a les visites i controls de seguiment, les gestants accedeixen soles a la consulta. Aquesta iniciativa permetrà que, a posteriori, puguin compartir aquest moment amb la parella o familiars.

L’obertura de consultes externes i la tornada gradual a l’activitat presencial a l’Hospital d’Olot es va fer amb una sèrie de restriccions i mesures per garantir la seguretat tant dels usuaris com dels professionals. Durant aquesta situació excepcional no es permet l’entrada d’acompanyants a les visites a consultes externes, sinó que s’han d’esperar fora del centre. Tal com estableix la Guia d’actuació enfront de casos s’infecció pel nou coronavirus SARS-CoV-2 en dones embarassades i nadons del Servei Català de la Salut es valora l’entrada d’acompanyants només en els casos en què s’hagi de comunicar informació rellevant o si es detecta alguna situació clínica de la qual s’ha d’informar. Aquesta restricció és temporal i de seguida que la situació de la pandèmia ho permeti, es restablirà l’acompanyament de les dones als controls prenatals.

És per això que mentre durin aquestes pautes, l’equip d’obstetres facilitarà que les gestants gravin aquestes imatges durant l’ecografia perquè posteriorment puguin compartir-les. L’opció de fer fotografies o enregistrar amb vídeo l’ecografia es permetrà un cop feta l’exploració mèdica.

Des de l’inici de la pandèmia, l’Hospital d’Olot ha atès 61 parts i només un ha estat d’una gestant amb COVID-19 positiu. Es va atendre sense complicacions.

Els dubtes i les inquietuds de les gestants

A l’inici de la pandèmia, el servei va habilitar un telèfon d’urgències obstètriques que funciona les 24 hores del dia i és atès per un dels membres de l’equip de ginecologia i obstetrícia. Aquest canal de comunicació entre les gestants i un sanitari especialista es va crear en un moment en què els recursos assistencials estaven més limitats i es recomanava no desplaçar-se als centres sanitaris si no era imprescindible.

Durant aquestes deu setmanes s’han rebut desenes de trucades telefòniques, que han servit per aconsellar i dirigir el dispositiu assistencial més adequat en cada cas. Majoritàriament, les consultes que més s’han atès han estat dones embarassades amb símptomes d’inici de treball de part o dubtes de circuits interns d’accés als centres sanitaris. L’equip de ginecologia i obstetrícia fa un balanç positiu d’aquest canal i creu que ha estat una bona eina en un moment en què l’accés als centres sanitaris estava molt restringit, i que han pogut “tranquil·litzar moltes dones embarassades i donar-los seguretat”.

Amb la reactivació de l’activitat habitual a la majoria de dispositius assistencials del sistema sanitari, l’ús d’aquest telèfon de contacte es restringirà durant les properes setmanes. A  partir d’aquest mes de juny, les consultes obstètriques han de seguir el seu circuit habitual: l’atenció primària o la llevadora de referència; mentre que les urgències s’atendran de manera presencial als centres hospitalaris.

A més, per a totes aquelles dones que tinguin dubtes o inquietuds durant o després de l’embaràs, poden inscriure’s a les classes de preparació al part, post-part i consulta de lactància materna que l’equip de llevadores de la Fundació està gestionant de manera virtual des de finals d’abril. Durant aquestes setmanes, ja són més de quaranta les dones que han participat en aquestes sessions.

Casos amb COVID-19 a la Garrotxa

Casos amb COVID-19 a la Garrotxa

Actualitzem els casos amb COVID-19 que hem atès o gestionat des de la Fundació. Cal tenir en compte que només es fa el test per detectar positius de coronavirus als professionals sanitaris i pacients que presentin una simptomatologia greu, per tant, les dades no reflecteixen la realitat de la comarca:

  • 0 professionals per COVID-19 a la Fundació.
  • 3 pacients ingressats amb COVID-19.
  • 1 alta d’un pacient amb COVID-19. En total, hem comptabilitzat 109 altes per COVID-19.  

A partir de dilluns 25 de maig es reactiven les visites de familiars a les Unitats 3 i 4 d’hospitalització, només de pacients que no siguin positius per COVID-19. Aquestes unitats és on hi ha actualment els pacients de traumatologia, ginecologia, cirurgia i medicina interna, també les parteres que han d’ingressar. Les recomanacions per aquestes visites són:

  • Visites de només una persona
  • Visites curtes, de 30-60 minuts
  • Franges horàries de visites: d’11h a 13h i de 17h a 19h
  • Higiene de mans i ús de mascareta quirúrgica abans d’accedir a la unitat

Des d’aquesta setmana, l’àrea quirúrgica ja ha adoptat la seva activitat habitual i s’està portant a terme tota l’activitat programada prevista. Per garantir la seguretat de totes les intervencions quirúrgiques es fa una PCR als pacients abans de la cirurgia per confirmar o descartar la presència del virus i adoptar les mesures de seguretat més adequades.

Les urgències menys greus s’han reduït a més de la meitat des de l’inici de la pandèmia

Les urgències menys greus s’han reduït a més de la meitat des de l’inici de la pandèmia

La corresponsabilitat de la ciutadania amb el sistema sanitari ha permès disminuir la pressió assistencial a urgències i prioritzar els casos més greus i amb simptomatologia respiratòria.
La restricció de la mobilitat a la població ha fet baixar el nombre d’accidents de trànsit i, en conseqüència, les urgències de politraumatismes.

La corresponsabilitat de la ciutadania i l’excel·lent tasca de seguiment i control de l’atenció primària ha permès reduir un 60% les atencions presencials en aquest servei, per la qual cosa s’ha disminuït, també, la pressió assistencial i s’ha donat prioritat a aquells casos més greus. Aquesta reducció es deu bàsicament a les urgències més banals, aquelles que es podrien resoldre des d’atenció primària o amb una trucada al 061, la baixada de les quals ha estat d’un 70,1%.

La disminució de les atencions a urgències es deu a diferents factors: per una banda, per la responsabilitat de la ciutadania de fer un ús racional del sistema sanitari, amb un especial i destacat protagonisme de l’atenció primària i l’accés al 061; i, per l’altra, el neguit de la població de poder-se contagiar en cas d’accedir als centres de salut.  

També s’ha notat una reducció important pel que fa a les urgències de politraumatismes. La disminució de mobilitat de la població ha reduït la possibilitat de patir accidents, fet que s’ha traduït en una baixada del 83,3% d’aquests casos. En el mateix període del 2019 es van atendre un total de 60 urgències per accident de trànsit, mentre que aquest 2020 només n’han estat 10.

Mentre les atencions presencials al servei han disminuït, les atencions domiciliàries han augmentat. S’ha passat de les 66 que es van fer el 2019, a les 169 d’aquest 2020, i una quarta  part d’aquestes han estat respiratòries. Aquestes atencions ambulatòries que es fan al domicili són sempre en l’horari en què els centres d’atenció primària de la Garrotxa estan tancats, és a dir, durant les nits, caps de setmana i festius.

La reflexió i posterior priorització que aquests dies ha estat fent la ciutadania per accedir a les urgències hospitalàries demostra un alt grau de responsabilitat amb el sistema sanitari i de respecte al confinament i, en conseqüència, amb els professionals del sector.

Cal recordar a totes aquelles persones que presentin símptomes greus de manera aguda o per descompensació de la seva malaltia crònica que no esperin a anar al seu centre d’atenció primària o a urgències per por d’encomanar-se. Així com també tots aquells ciutadans que tinguin símptomes d’alguna patologia greu com ictus, infarts o sèpsia. Els centres sanitaris estan preparats per garantir la seguretat de l’atenció sanitària.

Divisió de les urgències hospitalàries

Des de l’inici de la pandèmia el circuit intern d’urgències es va dividir en dos espais: pacients amb patologia respiratòria i no respiratòria. Aquest mateix procediment es va seguir amb la sala d’espera, per tal de poder aïllar des de l’arribada qualsevol cas positiu de coronavirus fins que ho determini la prova corresponent –PCR-. Durant les sis primeres setmanes de la pandèmia s’han atès 530 urgències de pacients amb simptomatologia respiratòria, cosa que representa un 30% del total de les atencions que s’han fet al servei. Pels professionals d’aquesta àrea, tractar els pacients amb aquests símptomes ha suposat un augment de la dedicació, del temps, dels esforços i de les mesures de seguretat per tractar-los.

Per minimitzar riscos per a la població i els mateixos professionals, també s’ha reduït el nombre d’acompanyants al servei. En la majoria dels casos no es permet acompanyant al box amb l’excepció dels menors d’edat, persones dependents, pacients obstètriques o persones en final de vida.

Es preveu que es mantindran aquestes diferències de circuit, de les àrees i de la sala d’espera fins que el risc de contagi i d’un possible rebrot es minimitzin.

 

notícies
agenda
TV
Ràdio
Premsa

SERVEI DE CATALÀ I SALUT

Fruït d’un conveni des del març del 2009 amb el Consorci de la Normalització Lingüística, l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa ha potenciat un projecte conjunt que té com a objectiu reflexionar la diversitat i els hàbits lingüístics i la importància de fer del català una llengua comuna.
L’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa és el primer centre hospitalari en adherir-se al voluntariat per la llengua. El projecte no és només innovador, sinó que pot ser un bon model per a la resta del territori.
El Departament de Cultura, als Premis Pompeu Fabra 2012, va premiar l’Hospital d’Olot a la categoria de Voluntariat Lingüístic que s’atorga a una iniciativa que hagi afavorit l’extensió de l’ús del català.
A més, cada any s’intenta potenciar i millorar l’ús del català en aquest àmbit professional mitjançant activitats de tota mena. El 2016, s’ha presentat un material elaborat pel Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental. Les tècniques Neus Farré, Rosa Maria Llunell i Núria Rossell van elaborar-lo per a la Fundació Hospital de Sant Celoni. D’aquesta Guia, el Servei de Català d’Olot-La Garrotxa ha seleccionat una part d’informació de l’apartat imatge i comunicació i la de l’apartat de Convencions gràfiques. Aquest material, sense alteracions, es pot consultar a continuació.

Guia lingüística de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa

– Vídeos

Video corporatiu

Podeu veure tots els vídeos de la Fundació al compte de Youtube

VEURE TOTS ELS VÍDEOS