COMUNICACIÓ2020-05-19T15:05:03+01:00

Comunicació

Nova jornada de plantació de plançons

Nova jornada de plantació de plançons

Serà aquest divendres 24 de març i coincidirà amb la II Jornada de Salut Mediambiental Pediàtrica

Aquest divendres 24 de març organitzem una nova plantada de plançons a l’Hospital d’Olot, dins el projecte “Un nadó, un arbre”. Tots aquells pares i mares que hagin tingut el seu nadó els darrers mesos al nostre centre o que no van poder venir a la darrera plantada, poden acostar-se durant el matí de divendres per plantar el plançó. 

El punt de trobada per les famílies serà a l’entrada del Bosc dels Tres Roures, al costat de l’entrada principal de l’Hospital, la plantada es farà a l’entorn del bosc. 

Des de l’Hospital ens estem posant en contacte amb totes les famílies per indicar-los l’hora. Si alguna no ha rebut la informació podeu trucar al 972 26 18 00 indicant que voleu participar-hi. 

Busquem mosso de magatzem

Busquem mosso/a de magatzem pel
Servei de Central de Compres

REQUISITS: 

 • Graduat/da escolar i ESO o superior. 
 • Carnet de conduir B1 (furgoneta de 300kg de capacitat).

S’OFEREIX: 

 • Contracte de relleu per substituir una jubilació parcial. 
 • Jornada parcial de 1296 hores any (80%). Horari de dilluns a divendres de 9 h a 14 h i de 15.15 h a 17.30 h. 
 • Salari segons Conveni SISCAT (grup 7) – personal de gestió. 
 • Incorporació a concretar. 

TAMBÉ ES VALORARÀ: 

 • Experiència prèvia en el sector logístic. 
 • Coneixements informàtics. 
 • Coneixements en tècniques logístiques. 
 • Habilitats d’ergonomia en el treball. 

FUNCIONS GENERALS:

 • Tasques de picking.
 • Distribució inter-hospitalària i intra-hospitalària. 
 • Ubicació dels productes dins la zona d’emmagatzematge. 
 • Verificació de les dates de producció, caducitats, lots i referències. 
 • Tasques de reposició de material. 
 • Repassar i verificar comandes. 
 • Gestió de l’estoc i l’inventari. 
 • Enviament de paqueteria. 
 • Neteja i organització del magatzem. 

CANDIDATS/TES INTERESSATS/ADES: 

 • Enviar CV actualitzat amb les següents dades: 
  • Nom i cognoms, telèfons i correu electrònic. 
  • Mèrits acadèmics: formació cursada requerida. 
  • Mèrits professionals: detall de l’experiència professional. 
 • Enviar-ho a través de la borsa de treball de la Fundació abans del 2 d’abril de 2023, amb el codi de selecció:
  Ref. 01COMPRES/2023.

Olot i la Garrotxa, territori seleccionat com a referent en integració social i sanitària de Catalunya

Olot i la Garrotxa, territori seleccionat com a referent en integració social i sanitària de Catalunya

La comarca és un dels 7 territoris seleccionats per consolidar projectes integrats en aquest àmbit i poder-los acabar desplegant a altres territoris. 
Es treballen iniciatives relacionades amb l’atenció a la complexitat a l’atenció primària social i sanitària, l’entorn domiciliari, la salut mental, el benestar emocional i sistemes d’informació 

La Generalitat ha seleccionat 7 territoris -entre ells la Garrotxa i Olot- on s’implementaran i finançaran projectes d’integració social i sanitària pioners que permetran identificar pràctiques de valor i que serveixin d’aprenentatge per a altres territoris. Aquest matí ha tingut lloc una reunió de treball per avançar en aquest procés, que ha comptat amb l’assistència de la directora general de Planificació de Recerca en Salut de la Generalitat, Aina Plaza, i la directora general de l’Autonomia Personal i la Discapacitat, Marta Segura. L’objectiu de reforçar i consolidar els projectes en col·laboració amb el món local i poder-los acabar desplegant a altres territoris. 

A principis d’any, el Departament de Salut, el Departament de Drets Socials, les quatre diputacions, l’Ajuntament de Barcelona i les entitats municipalistes van signar l’acord per al desplegament territorial de l’atenció integrada social i sanitària. 

L’objectiu és aconseguir una atenció integrada a les necessitats de les persones grans, amb discapacitat, amb malaltia mental i, en general a totes les persones amb necessitats complexessocials i sanitàries i s’aposta així per un sistema que faciliti l’atenció centrada en la persona. S’està treballant en el desplegament de les eines i accions per aportar una millor resposta a les necessitats dels col·lectius més vulnerables, promovent la qualitat de vida de les persones; enfortint els suports d’atenció i impuls a l’autonomia personal i garantint el dret a viure amb la millor qualitat de vida possible. 

Una de les primeres línies estratègiques i accions fruit d’aquest acord és la selecció de 7 territoris catalans que funcionaran com a zones impulsores de projectes d’atenció i integració. Tot amb l’objectiu d’apostar per un desenvolupament de l’atenció social i sanitària intregrada que compti de forma decidida amb el món local. 

La Garrotxa, i Olot com a capital, ha estat un dels territoris seleccionats per la seva singularitat i pel treball realitzat fins a l’actualitat. Així es va acordar en un acte que va tenir lloc el 2 de febrer a la seu del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya. 

Aquest divendres 10 de març s’ha portat a terme una sessió de treball que ha comptat amb l’assistència de la directora general de Planificació i Recerca en Salut de la Generalitat, Aina Plaza, i la directora general de l’Autonomia Personal i la Discapacitat, Marta Segura. La trobada -que ha acollit la seu del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa (CASG)- ha comptat amb la presència del president del CASG i del Consell Comarcal de la Garrotxa, Santi Reixach, del vicepresident del CASG i alcalde d’Olot, Josep Berga; Helga Nuell, directora territorial de Girona del Departament de Drets Socials a Girona i Miquel Carreras, gerent de la Regió Sanitària de Girona del Departament de Salut. 

A continuació, professionals dels àmbits de serveis socials i de salut de la Garrotxa han pres part de la trobada en la que s’han analitzat les línies d’actuació plantejades en el full de ruta “Atenció integrada social i sanitària 2022-2026 d’Olot i la Garrotxa,” aprovades en l’òrgan de governança reunit el dia 3 de març. 

Olot i la Garrotxa, territori de referència 

El fet de seleccionar a Olot-La Garrotxa com a territori per dur a terme aquest impuls és el resultat de la feina feta pels agents socials i sanitaris de la comarca en el treball d’integració. El model implantat en aquest municipi té com a base un potent equip impulsor del projecte que es va constituir com a òrgan de governança de la Garrotxa el 3 de juliol de 2014. Està format per les institucions i professionals més implicats en l’àmbit social i sanitari de la comarca, amb capacitat per tirar endavant els projectes que s’hi proposen: l’Alcaldia de l’Ajuntament d’Olot, la Presidència del Consell Comarcal, la Gerència de la Regió Sanitària de Girona, la Direcció Territorial del Departament d’Afers Socials i Drets Socials, la Gerència de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa així com la Gerència Territorial a Girona de l’Institut Català de la Salut (ICS) i l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS); la Direcció del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa així com representants d’Atenció Integrada Social i Sanitària (AISS). 

Aquest òrgan va permetre aprovar el primer Full de Ruta per a l’impuls de la Integració Social i Sanitària de la Garrotxa pels anys 2015-2018, focalitzat en les situacions de més complexitat, com malalties mentals greus o complexes en l’àmbit de la salut i el social, i va permetre avançar en el model d’atenció a l’entorn domiciliari, com un dels serveis claus a la ciutadania. 

L’any 2019 es va tornar a avaluar aquesta memòria, fet que va permetre incorporar un seguit de noves línies i accions que -arran de la pandèmia de la COVID-19- no s’han pogut implementar fins al passat 2022, quan també es va aprofitar l’avinantesa per incorporar noves línies plantejades arran dels canvis i afectacions de la pandèmia. Aquest nou full de ruta -que s’ha començat a aplicar- posa èmfasi en l’atenció prioritària de les situacions de complexitat en l’entorn domiciliari i inclou l’elaboració d’un model territorial d’atenció a les emergències socials i sanitàries, així com l’increment d’eines i vies d’atencó i suport a les persones cuidadores i la millora de l’atenció social i sanitària de les persones que viuen a les residències. I per dur a terme tot aquest treball intregrat social i sanitari, a la Garrotxa s’ha desenvolupat una integració dels sistemes informàtics que permeten recollir la informació social i sanitària. 

Com a accions que s’estan treballant per potenciar l’atenció integrada de les persones, en l’entorn domiciliari i comunitari, s’han posat en funcionament equips que treballen de manera integrada la vessant social i la sanitària d’atenció primària, de manera que només hi ha una porta d’accés per a la ciutadania, una “finestra única”. Per altra banda, s’han potenciat el servei d’ajuda a domicili, el servei de teleassistència i el servei de teràpia ocupacional, a més d’altres productes de suport. També es plantegen per accions per donar ajuda als cuidadors d’aquestes persones dependents i amb problemes de salut. Altres pràctiques de valor que s’han potenciat són la resposta a les situacions de crisi, durant totes les hores i tots els dies de l’any (és a dir, una atenció 7×24, o la compartició de dades dels sistemes d’informació de l’àmbit social i sanitari, amb l’objectiu de millorar la coordinació). 

Finalment, també s’està desenvolupant l’establiment de procediments de coordinació per la millora en l’atenció del col·lectiu de persones que viuen a les residències, que presenten una situació clínica cada vegada més complexa i amb un perfil més elevat de dependència. 

Tot pelgat, sense deixar de banda els infants, joves i adults amb condició de complexitat de salut mental. En aquest sentit, s’estan creant unitats funcionals formades per professionals de diferents àmbits per poder treballar de manera integrada les situacions de malaltia mental complexes. 

Text: Departament de Salut

notícies

SERVEI DE CATALÀ I SALUT

Fruït d’un conveni des del març del 2009 amb el Consorci de la Normalització Lingüística, l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa ha potenciat un projecte conjunt que té com a objectiu reflexionar la diversitat i els hàbits lingüístics i la importància de fer del català una llengua comuna.
L’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa és el primer centre hospitalari en adherir-se al voluntariat per la llengua. El projecte no és només innovador, sinó que pot ser un bon model per a la resta del territori.
El Departament de Cultura, als Premis Pompeu Fabra 2012, va premiar l’Hospital d’Olot a la categoria de Voluntariat Lingüístic que s’atorga a una iniciativa que hagi afavorit l’extensió de l’ús del català.
A més, cada any s’intenta potenciar i millorar l’ús del català en aquest àmbit professional mitjançant activitats de tota mena. El 2016, s’ha presentat un material elaborat pel Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental. Les tècniques Neus Farré, Rosa Maria Llunell i Núria Rossell van elaborar-lo per a la Fundació Hospital de Sant Celoni. D’aquesta Guia, el Servei de Català d’Olot-La Garrotxa ha seleccionat una part d’informació de l’apartat imatge i comunicació i la de l’apartat de Convencions gràfiques. Aquest material, sense alteracions, es pot consultar a continuació.

Guia lingüística de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa

– Vídeos

Video corporatiu

Podeu veure tots els vídeos de la Fundació al compte de Youtube

No hi ha extensions per instal·lar o activar. <a href="%1$s" title="Return to the Dashboard">Return to the Dashboard</a>

Go to Top