COMUNICACIÓ2020-05-19T15:05:03+01:00

Comunicació

Nova exposició sobre intersexualitat al vestíbul de l’Hospital d’Olot

Nova exposició sobre intersexualitat al vestíbul de
l’Hospital d’Olot

GenCosmic d’Ona Ortiz mostra reproduccions de genitals 100% anònims acompanyats dels seus testimonis.
Es pot veure fins el dijous 17 d’octubre. 

GenCòsmic d’Ona Ortiz és la nova exposició que acull el vestíbul de l’Hospital d’Olot dins el cicle “Intersexualitats: mites, reclams i imaginaris”, que organitzen conjuntament el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa i l’Observatori d’Humanitats en Medicina de la Fundació. 

L’exposició mostra una àmplia part de la multiplicitat corporal, sense poder-la abarcar tota, ja que cada persona és única i diferent. Reproduccions de genitals 100% anònimes, acompanyades dels seus testimonis. Escrits que parlen d’intimitat i d’allò que a vegades costa de compartir. D’aquesta manera l’exposició vol ser un pont de connexió entre les persones que s’hi senten identificades amb paraules, formes o converses. Una exposició sense pèls a la llengua, sense sexualizar els genitals. 

La inauguració de l’exposició també comptarà amb l’storytelling de la mateixa artivista, Ona Ortiz. Serà aquest vespre 19 de setembre a les 18 h a la sala d’actes de l’Hospital d’Olot. L’exposició es pot veure fins el dijous 17 d’octubre. 

Recollida d’extractors de llet materna

Recollida d’extractors de llet materna

Durant un mes, es recullen extractors de llet materna que ja no s’utilitzin

A partir d’aquest dimecres 18 de setembre i fins a mitjans d’octubre, es recullen extractors de llet materna a l’Hospital d’Olot de totes aquelles dones que ja no els utilitzin per la lactància. L’objectiu d’aquesta campanya és tenir un banc suficient d’extractors per després cedir-los o llogar-les a totes aquelles persones que no vulguin o no puguin comprar-se’n un. Aquest servei ja s’havia ofert abans de la pandèmia i es reobrirà en breu. 

Totes les dones que vulguin donar el seu extractor de llet materna el poden dur a la sala de parts de l’Hospital d’11 h a 18 h qualsevol dia de la setmana. La campanya de recollida està oberta fins el 16 d’octubre. 

La Comissió de Lactància Materna ha entregat el premi del I Concurs de Fotografia

La Comissió de Lactància Materna ha entregat el premi del
I Concurs de Fotografia

La fotografia guanyadora és d’Òria Vertedor i porta com a títol “Selva i Ondina, les fades bessones”.

Aquest dilluns 16 de setembre la Comissió de Lactància Materna de la Fundació va fer entrega del premi del I Concurs de Fotografia sobre lactància materna a Òria Vertedor, autora de la foto “Selva i Ondina, les fades bessones”.

El premi consisteix en 250€, donació del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Girona, i un lot de productes de La Fageda.

Van fer entrega del premi el cap de servei de ginecologia i obstetrícia, Juan Carlos Bello; la cap d’unitat de llevadores, Liliana Lozano; la llevadora referent en la lactància materna, Marta Figueras; i la pediatra, Laia Ferré.

En total es van presentar 24 fotografies i la Comissió en va escollir deu per exposar al vestíbul de l’Hospital. L’exposició es va poder veure durant el mes d’agost. 

notícies

SERVEI DE CATALÀ I SALUT

Fruït d’un conveni des del març del 2009 amb el Consorci de la Normalització Lingüística, l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa ha potenciat un projecte conjunt que té com a objectiu reflexionar la diversitat i els hàbits lingüístics i la importància de fer del català una llengua comuna.
L’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa és el primer centre hospitalari en adherir-se al voluntariat per la llengua. El projecte no és només innovador, sinó que pot ser un bon model per a la resta del territori.
El Departament de Cultura, als Premis Pompeu Fabra 2012, va premiar l’Hospital d’Olot a la categoria de Voluntariat Lingüístic que s’atorga a una iniciativa que hagi afavorit l’extensió de l’ús del català.
A més, cada any s’intenta potenciar i millorar l’ús del català en aquest àmbit professional mitjançant activitats de tota mena. El 2016, s’ha presentat un material elaborat pel Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental. Les tècniques Neus Farré, Rosa Maria Llunell i Núria Rossell van elaborar-lo per a la Fundació Hospital de Sant Celoni. D’aquesta Guia, el Servei de Català d’Olot-La Garrotxa ha seleccionat una part d’informació de l’apartat imatge i comunicació i la de l’apartat de Convencions gràfiques. Aquest material, sense alteracions, es pot consultar a continuació.

Guia lingüística de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa

– Vídeos

Video corporatiu

Podeu veure tots els vídeos de la Fundació al compte de Youtube

Go to Top