COMUNICACIÓ2020-05-19T15:05:03+01:00

Comunicació

Avui 16 d’abril celebrem el Dia Mundial de la Veu

Avui 16 d’abril celebrem el Dia Mundial de la Veu

Des de la Fundació s’ha organitzat una matinal per donar consells i conscienciar sobre la cura i la importància de la veu. 

Aquest matí s’ha celebrat el Dia Mundial de la Veu amb l’objectiu de difondre la necessitat de tenir cura de la veu, un element de gran importància com a mitjà de comunicació, instrument de treball i com a expressió estètica. 

Per celebrar-ho, des de la Fundació s’ha organitzat una matinal amb diverses activitats per conscienciar tant a professionals de la salut com a la ciutadania. Entre elles, durant el matí hi ha hagut una taula informativa on els usuaris i professionals han pogut practicar exercicis per cuidar la veu i rebre consells de les logopedes del centre. També hi ha hagut un concert a capella de petit format amb professionals de la Fundació: Toni Vinyes, Gemma Badosa i Lídia Capellas han estat els encarregats de demostrar que cuidar la veu és imprescindible interpretant tres cançons sense cap mena d’acompanyament musical. 

Al voltant d’un 5% de la població pateix algun tipus de trastorn de la veu que requereix atenció mèdica especialitzada, amb més prevalença entre els 25 i els 45 anys. Algunes professions són més susceptibles a patir trastorns d’aquest tipus com els docents, cantants, locutors de ràdio, actors de doblatge, etc.  

23 de maig, III Jornada de Salut Mediambiental Pediàtrica a Olot

III Jornada de Salut Mediambiental Pediàtrica a Olot

El 23 de maig tindrà lloc la III Jornada de Salut Mediambiental Pediàtrica a l’Hospital d’Olot, per a professionals de la salut maternoinfantil, de l’atenció a la infància i a l’adolescència i de medi ambient. 
També coincidirà amb la I Trobada de la Xarxa de Referents de Salut Mediambiental Pediàtrica,
que serà el mateix divendres a la tarda.

El divendres 23 de maig se celebra la III Jornada de Salut Mediambiental Pediàtrica a l’Hospital d’Olot. És la tercera edició d’una jornada que organitza cada dos anys la Unitat de Salut Mediambiental Pediàtrica de la Garrotxa (PEHSU), l’Equip Pediàtric Territorial de la Garrotxa i la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa. Enguany, també s’aprofita la cita per organitzar la I Trobada de la Xarxa de Referents en Salut Mediambiental Pediàtrica que tindrà lloc a la tarda al mateix centre hospitalari. 

Aquesta tercera edició de la Jornada pretén continuar sent un espai obert a professionals i a la ciutadania d’exposar, debatre i actualitzar-e en coneixements i propostes de millora sobre la influència del medi ambient sobre la salut infantil.

Inscripcions: omplir el formulari AQUÍ i fer pagament de la jornada (30 euros). Concepte: Jornada SMAP25 + Nom i cognoms i transferència al compte de la Fundació (ES94 2100 9046 9602 0000 8871).

Programa de la jornada: 

Busquem metge o metgessa especialista en rehabilitació

Busquem metge o metgessa especialista en rehabilitació

REQUISITS:

  • Títol superior universitari en Medicina.  
  • Especialitat via MIR en Rehabilitació.  

TAMBÉ ES VALORARÀ:

  • Experiència en hospitals.
  • Capacitat de treball en equip.
  • Capacitat d’adaptació als canvis.

S’OFEREIX:

  • Relació contractual: contracte temporal a jornada completa (1.688 hores anuals), amb un període de prova de quatre mesos i amb possibilitat de transformació a indefinit passat aquest període. 
  • Salari segons conveni SISCAT. 
  • Carrera professional segons conveni. 
  • Incorporació novembre de 2025. 
  • Programa actiu de formació continuada i reciclatge. 

CANDIDATS/TES INTERESSATS/ADES:

  • Carta de presentació exposant les motivacions per presentar-se a la convocatòria.
  • Enviar CV actualitzat amb les característiques següents: 
    • Nom i cognoms, data i lloc de naixement, lloc de residència i telèfons i correu electrònic
    • Mèrits acadèmics 
    • Mèrits professionals
  • Enviar-ho a través de la borsa de treball de la Fundació, amb el codi de selecció: Ref. 01REH/2025. 
notícies

SERVEI DE CATALÀ I SALUT

Fruït d’un conveni des del març del 2009 amb el Consorci de la Normalització Lingüística, l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa ha potenciat un projecte conjunt que té com a objectiu reflexionar la diversitat i els hàbits lingüístics i la importància de fer del català una llengua comuna.
L’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa és el primer centre hospitalari en adherir-se al voluntariat per la llengua. El projecte no és només innovador, sinó que pot ser un bon model per a la resta del territori.
El Departament de Cultura, als Premis Pompeu Fabra 2012, va premiar l’Hospital d’Olot a la categoria de Voluntariat Lingüístic que s’atorga a una iniciativa que hagi afavorit l’extensió de l’ús del català.
A més, cada any s’intenta potenciar i millorar l’ús del català en aquest àmbit professional mitjançant activitats de tota mena. El 2016, s’ha presentat un material elaborat pel Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental. Les tècniques Neus Farré, Rosa Maria Llunell i Núria Rossell van elaborar-lo per a la Fundació Hospital de Sant Celoni. D’aquesta Guia, el Servei de Català d’Olot-La Garrotxa ha seleccionat una part d’informació de l’apartat imatge i comunicació i la de l’apartat de Convencions gràfiques. Aquest material, sense alteracions, es pot consultar a continuació.

Guia lingüística de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa

– Vídeos

Video corporatiu

Podeu veure tots els vídeos de la Fundació al compte de Youtube

Go to Top