COMUNICACIÓ2020-05-19T15:05:03+00:00

Comunicació

Casos amb COVID-19 a l’Hospital d’Olot

Casos amb COVID-19 a l’Hospital d’Olot

Actualitzem els casos amb covid-19 que hem atès o gestionat des de la Fundació durant aquest 2021:  

 • 1 pacient ingressat amb covid-19, cap pacient a l’àrea de semicrítics. 
 • 351 ingressos hospitalaris de pacients amb covid-19 (dades acumulades) 
 • 327 altes hospitalàries de pacients que han superat la covid-19 i que han pogut tornar al domicili
 • 37 defuncions a l’Hospital d’Olot de pacients amb covid-19 durant aquest 2021, l’última el dimarts 17 d’agost de 2021
 • 51 pacients crítics amb covid-19 a l’Hospital d’Olot i traslladats als hospitals de referència, l’últim el passat divendres 18 de juny de 2021  

Última actualització: divendres 24 de setembre de 2021

Exposició: “SOS. Biodiversitat i canvi climàtic als Pirineus”

Exposició: “SOS. Biodiversitat i canvi climàtic als Pirineus”

Fins a principis d’octubre es pot veure al vestíbul de l’Hospital d’Olot aquesta exposició de l’Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa

SOS. Biodiversitat i canvi climàtic als Pirineus” és l’exposició itinerant de l’Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa sobre els efectes i les conseqüències del canvi climàtic en diferents ecosistemes del Pirineu. Consta de 12 plafons que de manera dinàmica i visual expliquen aquest procés que passa ben a prop de casa nostra. 

El Projecte SOSPYR pretén prendre consciència i actuar per incidir directament sobre les conseqüències que pot tenir el canvi climàtic sobre els fràgils ecosistemes i hàbitats dels Pirineus que posen en risc la seva biodiversitat.

L’exposició es pot veure al vestíbul de l’Hospital d’Olot fins el 4 d’octubre

Es reinicien de forma presencial les classes de preparació al naixement i de postpart

Es reinicien de forma presencial les classes de preparació al naixement i de postpart

A partir del dilluns 20 de setembre es recuperen les classes presencials de preparació al naixement i de postpart
No caldrà inscripció prèvia i es recuperen els punts habituals: Hospital d’Olot, CAP Sant Esteve d’en Bas i CAP Sant Joan les Fonts

L’inici de la pandèmia el març de 2020 va obligar a reorganitzar i reinventar algunes de les activitats presencials que es feien a l’Hospital d’Olot, entre elles les classes de preparació al naixement i al postpart. Per tal de continuar garantint una bona assistència i acompanyament a les gestants, l’equip d’obstetrícia va posar en marxa les sessions grupals mitjançant videoconferència.

Setmanalment s’han fet dues sessions de preparació al naixement i una de postpart. L’objectiu de les trobades és resoldre dubtes i inquietuds de les gestants i mares.  

Durant aquest 2021 s’han fet 102 sessions virtuals en les que hi ha participat un total de 187 mares i les seves parelles. Les trobades han permès continuar donant suport a les dones embarassades, tant abans com després del part; a més de mantenir un espai on poder resoldre dubtes i compartir inquietuds. El fet de poder fer la sessió des de casa ha permès que hi hagin participat més les parelles de les dones que en les classes presencials, així mateix també ha millorat la flexibilitat i la conciliació, a més de la comoditat.

La situació actual de la pandèmia permet fer un pas endavant i recuperar aquest espai de forma presencial. És obligatori assistir-hi amb mascareta quirúrgica i no caldrà inscripció prèvia. En tot moment es respectaran les mesures de seguretat i higiene, així com l’aforament permès a l’interior de l’aula. Els llocs i els horaris de les classes es mantenen:

 • Hospital d’Olot (Av. Països Catalans, 86), punt de trobada al vestíbul del centre
  • Preparació al naixement:
   • Dilluns de 18 h a 20 h
   • Dimarts de 9 h a 11 h
  • Postpart:
   • Dimarts d’11 h a 13 h
 • CAP Sant Joan les Fonts (C/ Jaume Balmes, 1), els dimarts:
  • Preparació al naixement: 18 h a 20 h
  • Postpart: 16 h a 18 h
 • CAP Sant Esteve d’en Bas (C/ Doctor Torró, 2), els divendres:
  • Preparació al naixement: 9 h a 11 h
  • Postpart: 11 h a 13 h

Les visites guiades a sala de parts es mantenen suspeses

Les visites guiades a sala de parts es mantenen suspeses, malgrat s’hagin reactivat les activitats grupals presencials. Tot i això, s’ha creat un vídeo que permet conèixer aquesta zona de manera visual i que fa especial èmfasi en l’accés, l’organització i la distribució de la sala de parts.

notícies
TV
Ràdio
Premsa

SERVEI DE CATALÀ I SALUT

Fruït d’un conveni des del març del 2009 amb el Consorci de la Normalització Lingüística, l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa ha potenciat un projecte conjunt que té com a objectiu reflexionar la diversitat i els hàbits lingüístics i la importància de fer del català una llengua comuna.
L’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa és el primer centre hospitalari en adherir-se al voluntariat per la llengua. El projecte no és només innovador, sinó que pot ser un bon model per a la resta del territori.
El Departament de Cultura, als Premis Pompeu Fabra 2012, va premiar l’Hospital d’Olot a la categoria de Voluntariat Lingüístic que s’atorga a una iniciativa que hagi afavorit l’extensió de l’ús del català.
A més, cada any s’intenta potenciar i millorar l’ús del català en aquest àmbit professional mitjançant activitats de tota mena. El 2016, s’ha presentat un material elaborat pel Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental. Les tècniques Neus Farré, Rosa Maria Llunell i Núria Rossell van elaborar-lo per a la Fundació Hospital de Sant Celoni. D’aquesta Guia, el Servei de Català d’Olot-La Garrotxa ha seleccionat una part d’informació de l’apartat imatge i comunicació i la de l’apartat de Convencions gràfiques. Aquest material, sense alteracions, es pot consultar a continuació.

Guia lingüística de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa

– Vídeos

Video corporatiu

Podeu veure tots els vídeos de la Fundació al compte de Youtube

VEURE TOTS ELS VÍDEOS
Go to Top