Conferència: “Com incideix la música en la nostra salut física, emocional i psíquica?” 

La sessió anirà a càrrec de Melissa Mercadal Coll, doctorada en Pedagogia Musical per la Universitat d’Oregon (EUA).
Serà el dijous 2 de juny a les 19h, a la sala d’actes de l’Hospital d’Olot i obert a tot el públic.

El 2 de juny, a les 19 h, a la sala d’actes de l’Hospital d’Olot, s’organitza una conferència a càrrec de Melissa Mercadal Coll, membre de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i doctorada en Pedagogia Musical per la Universitat d’Oregon (EUA). Mercadal farà una sessió oberta a tot el públic i en el qual explicarà com la música pot incidir directament amb la nostra salut física, emocional i psíquica.

La conferència forma part de les activitats proposades aquest 2022 per l’Observatori d’Humanitats sota la línia temàtica de la música al servei del benestar i de la salut. La música té un caràcter terapèutic innegable i és un element indispensable per a la salut emocional i l’envelliment actiu, una inversió de temps i recursos que pot contribuir a tenir una vida millor.

Durant aquest 2022 ja s’ha fet una primera activitat, concretament un concert a la unitat de llarga d’estada de l’Hospital d’Olot a càrrec de la cantautora garrotxina Agnès Algueró. Uns minuts de música en directe que van poder-ne gaudir tant els pacients ingressats en aquesta planta com els professionals. 

La pròxima activitat està prevista pel 16 de juny i serà un concert de petit format de la cantant i instrumentista Marta Rius. Allà on conflueixen el folk i el pop és on trobem la cantautora. Fa dos anys va presentar el seu últim disc, Ànima Salvatge, nascut després d’una malaltia i que desprèn un aire íntim i acollidor.