L’Oncolliga dona a l’Hospital d’Olot 16.000€ per millorar la comoditat dels malalts de càncer i els seus familiars 

La Fundació Oncolliga Girona i l’Hospital d’Olot han presentat avui el nou material adquirit amb el donatiu de 16.020 euros de l’Oncotrail 2017, una cursa solidària de 100km que té com a finalitat recaptar fons per millorar les condicions de vida dels malalts de càncer i els seus familiars. En la darrera edició d’aquesta cursa es van recaptar un total de 234.000 euros que s’han destinat a cobrir necessitats dels diferents hospitals gironins, a finançar una beca d’investigació sobre dieta i càncer i a necessitats pròpies de l’entitat.

A l’acte de presentació hi ha assistit el director d’Oncotrail, Lluís Comet; la delegada d’Oncolliga a Olot, Roser Grabulosa, i el director-gerent de l’hospital, Josep Mª Padrosa, qui ha explicat que gràcies al donatiu el centre hospitalari ha pogut adquirir 5 matalassos d’aire valorats en 13.310 euros, 5 taules (1.560 euros) i un silló (1.149 euros). El nou material està repartit entre la unitat 2 d’hospitalització, on reben atenció els malalts de cures pal·liatives, i l’Hospital de Dia Mèdic-Oncològic i Quirúrgic, on es realitzen els tractaments de quimioteràpia.

Sumar-se al repte

L’Oncotrail és un repte esportiu i solidari que va néixer l’any 2013, per tant el pròxim mes d’octubre se’n celebrarà la sisena edició. La prova es disputa per equips i consisteix a recórrer 100km per corriols de la Costa Brava i les Gavarres, amb sortida i arribada a Palafrugell. Cada equip ha de fer un donatiu mínim de 1.000 euros per poder participar a la prova i gràcies a la participació de voluntaris i patrocinadors, tot el que es recapta es destina íntegrament a l’objectiu solidari del repte: millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer i els seus familiars. Des de la primera edició fins ara s’han recollit més de 600.000 euros, uns fons que s’han anat repartint en funció de les necessitats de cada centre hospitalari. En el cas de l’Hospital d’Olot, el donatiu del 2017 se suma als que va rebre els anys 2016 (19.971,88€) i 2015 (6.000€). 

Serveis d’Oncolliga vinculats a l’hospital 

Més enllà de l’aportació puntual de diners provinents dels donatius de l’Oncotrail, l’Oncolliga col·labora des de fa anys amb l’Hospital d’Olot per oferir dins de les seves instal·lacions diversos serveis d’ajuda i suport als malalts de càncer, com per exemple l’atenció psicològica i el grup de suport per a afectades de càncer de mama, el banc de les perruques solidàries, el drenatge limfàtic, els grups de gimnàstica i marxa nòrdica, el servei de fisioteràpia a domicili o el nou servei d’estètica oncològica, que s’engegarà el pròxim 30 de maig.

L’oncologia a l’Hospital d’Olot

L’Hospital de Dia Oncològic es va posar en marxa a la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa a finals de desembre del 2015, començant amb tractaments d’hematologia i algun cas d’oncologia. Durant el 2017 es van realitzar 541 sessions a l’hospital de dia oncològic, de les quals més d’un 50% (271 sessions) van ser de quimioteràpia. A consultes externes es van realitzar 93 primeres visites d’oncologia que van suposar un total de 758 visites al llarg de l’any en aquesta especialitat.