El 22 de desembre, vuitena edició dels playbacks de l’Hospital per la Marató de TV3

Les entrades es posen a la venda el dimarts 12 de novembre als punts de venda habituals d’Olot Cultura: www.olotcultura.cat, taquilla del Teatre i Can Trincheria

La Comissió de la Marató de la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa organitza, el diumenge 22 de desembre, la vuitena edició dels playbacks de l’Hospital a favor de la Marató de TV3, enguany dedicada a les malalties minoritàries. Serà en dues sessions: a les 16:30 h i les 19 h, al Teatre Principal d’Olot, i hi participaran una cinquantena de treballadors del centre.

Els playbacks de l’Hospital es faran una setmana després que tingui lloc el programa de televisió -15 de desembre- i que, per primera vegada, sortirà dels platós de TV3. Olot, juntament amb les ciutats de Tàrrega, Reus i Barcelona, serà un dels punts itinerants que acollirà la Marató.

L’espectacle, com en edicions anteriors, comptarà amb una quinzena d’actuacions musicals i tindrà una durada aproximada d’una hora i mitja. El preu de les entrades és de 12€, 10€ i 8€, en funció de la ubicació de les butaques. Les entrades, que es posaran a la venda el dimarts 12 de novembre a les 10 h, es podran comprar als punts de venda habituals d’Olot Cultura: a la pàgina web (www.olotcultura.cat), a la taquilla del Teatre i a Can Trincheria.

La Marató de TV3 dedicarà aquest any el programa a les malalties minoritàries. Serà la segona edició dedicada a aquestes malalties que afecten mig milió de persones a Catalunya i se celebrarà el 15 de desembre, en una gala presentada per l’actor Quim Masferrer. Les donacions a la Marató 2019 es poden fer fins al 31 de març de 2020.

El 2018, rècord de recaptació

La Comissió de Playbacks de l’Hospital d’Olot ha organitzat set edicions d’aquest certamen per recollir fons per a la Marató. En la primera edició del 2011, dedicada a la regeneració i trasplantament d’òrgans i teixits, es van recollir 2.615€; el 2012, que es va dedicar al càncer, 2.500€. Les dues primeres edicions del festival es van representar a la Sala Torín. El 2013 anava destinada a les malalties neurodegeneratives i es van recollir 6.700€; el 2014 es va centrar en les malalties del cor i es van aconseguir 7.100€; el 2015 va ser el torn de la diabetis i l’obesitat, i es van recaptar 7.750€ i el 2016, dedicada a l’ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques, es van recollir 8.014€. El rècord de recaptació es va aconseguir l’any passat, amb 9.014€ en una Marató dedicada al càncer. Des del 2013, els playbacks s’han representat al Teatre Principal d’Olot i en aquests anys s’han aconseguit 43.693€.