El 3 de desembre arriba la desena edició dels playbacks de l’Hospital per a la Marató de TV3

Per celebrar la desena edició s’ha preparat una actuació sorpresa.

La Comissió de la Marató de la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa organitza, el pròxim diumenge 3 de desembre, la desena edició dels playbacks de l’Hospital a favor de la Marató de TV3. Aquest 2023 està dedicada a la salut sexual i reproductiva. És la primera vegada que es dedica a aquesta temàtica.

Es faran dues sessions: a les 16.30 h i les 19 h, al Teatre Principal d’Olot, i hi participaran una quarantena de professionals del centre. L’espectacle comptarà amb una quinzena d’actuacions musicals i tindrà una durada aproximada d’una hora i mitja. El preu de les entrades és de 15 €, 12 € o 10 €, en funció de la ubicació de les butaques. Les entrades, que es posaran a la venda el dilluns 20 de novembre a les 18 h, es podran comprar prioritàriament a la web d’Olot Cultura (www.olotcultura.cat) i a la taquilla del Teatre als horaris habituals. De dilluns a dimecres de 10 h a 13 h i dijous i divendres de 10 h a 13 h i de 17 h a 19 h. Enguany, per celebrar la desena edició hi haurà una actuació sorpresa

A banda de les interpretacions musicals, l’espectacle també comptarà amb la participació d’experts en salut sexual i reproductiva del nostre territori i la contextualització d’aquestes malalties mitjançant fragments de pel·lícules, sèries i curtmetratges. És imprescindible en esdeveniments d’aquest tipus fomentar la pedagogia, l’educació sanitària i el coneixement d’una manera entenedora i propera. 

En l’última edició dels playbacks de l’Hospital es van recaptar 6.760 €, que es van ingressar íntegrament a la Marató dedicada a les malalties cardiovasculars

La salut sexual i reproductiva (SSIR)

Segons els professionals de la salut engloba el conjunt de patologies que afecten més la població, en tots els aspectes de la vida i al llarg de tota la vida. Són malalties que tenen una prevalença (proporció de persones afectades en una població i un moment concrets) de 3 milions de persones a Catalunya, i una incidència (nombre de casos nous que apareixen en una població i un moment determinats) que s’estima en 210.095 nous casos cada any. 

Els professionals experts en SSIR destaquen que les malalties relacionades amb la sexualitat i la reproducció són molt poc conegudes, especialment entre el jovent. En aquesta edició es veuran reflectides les patologies i complicacions relacionades amb l’aparell reproductor, la medicina reproductiva, i les vinculades a l’embaràs i el part, entre d’altres. Alguns exemples d’aquestes malalties i problemes, que afecten greument la qualitat de vida de les persones, especialment les dones, són la preeclàmpsia, l’endometriosi, les infeccions de transmissió sexual, el dolor pelvià i el vaginisme, els problemes associats a la menstruació i a l’etapa de la menopausa, la prematuritat les disfuncions sexuals, les disfuncions del sòl pelvià, com ara el prolapse, la incontinència urinària i anal, l’esterilitat, la infertilitat, la gestació, els problemes en el part i els càncers de mama, de coll d’úter o de pròstata.