El banc de llet materna, també a Olot

Fa un any que l’Hospital d’Olot permet a les mares que ho desitgin fer la donació de llet materna al mateix centre, sense la necessitat de desplaçar-se a l’Hospital Dr. Josep Trueta de Girona.

El circuit és senzill, les mares interessades s’han de posar en contacte amb la recepció de consultes externes de l’hospital que és qui els assigna una visita amb el referent de Banc de llet materna a l’Hospital d’Olot.

Cada quinze dies un responsable del Banc de llet materna es desplaça al centre per iniciar el procés de donació amb totes aquelles dones que ho desitgin. En aquesta trobada es contesta un qüestionari, es fa una analítica i si s’escau, es facilita el kit d’extracció de llet; a partir d’aquí, tots els contactes són només entre la mare i el Banc de llet.

Consultar el tríptic informatiu.

Selecció de donants

Per poder donar llet és imprescindible que la mare estigui alletant el seu nadó i tingui llet suficient; a més de presentar una bona salut i portar uns hàbits de vida saludables. Més informació.

Missió del Banc de llet materna

El Banc de llet materna té com a objectiu assegurar l’alimentació amb llet materna de tots els prematurs o nounats de Catalunya que ho necessitin per prescripció mèdica i que, per causes majors, no puguin ser alletats per la pròpia mare.

A més, té com a missió conscienciar sobre el valor de la lactància materna i recollir, analitzar, processar, fer els controls de qualitat i distribuir la llet materna. També garanteix que la selecció, l’extracció i el processament de llet es fan de manera eficaç i segura.