El grup de suport d’Oncolliga a l’Hospital d’Olot s’amplia a tots els afectats de càncer
El grup de suport per a afectades de càncer de mama que la Fundació Oncolliga Girona va posar en marxa a principis d’aquest any a l’Hospital d’Olot tindrà continuïtat en aquest nou curs, però ara estarà oberta a qualsevol persona afectada de càncer, sigui del tipus que sigui. El grup, dirigit per la psicòloga Teresa Feliu, es va posar en marxa divendres passat amb una jornada de presentació i acollida a la qual van assistir una quinzena de persones, però està obert a noves incorporacions. L’únic requisit és assistir a una entrevista amb la psicòloga per fer una valoració prèvia.
L’objectiu del grup de suport és empoderar els malalts a través de l’intercanvi d’experiències pròpies, així com ajudar-los a guanyar confiança, seguretat, força i autonomia. De moment hi ha previstes sis sessions, durant les quals es tractaran temes tan diversos com l’autocura de la pell, la radioteràpia, els dubtes legals, la introducció a la marxa nòrdica i els hàbits d’alimentació saludable, amb la participació de diferents professionals de la medicina, la fisioteràpia, la dietètica i l’estètica oncològica, que hi aportaran informació tècnica. Les sessions es portaran a terme a la Sala d’Educació Sanitària de l’Hospital d’Olot amb una periodicitat quinzenal i tindran una durada de dues hores. Les persones interessades a formar part d’aquest nou grup de suport poden contactar amb l’Hospital d’Olot per rebre tota la informació.
La marxa nòrdica terapèutica també continua
El grup de suport i la marxa nòrdica són només dos dels múltiples serveis que l’Oncolliga ofereix actualment als malalts de càncer de la comarca i a les seves famílies i que són possibles gràcies a les aportacions dels socis i de les persones que col·laboren en les diferents activitats benèfiques que l’entitat organitza al cap de l’any. L’entitat compta amb un magatzem a Olot amb material destinat a proporcionar comoditat al malalt i la seva família en la vida diària fora de l’hospital: cadires de rodes, caminadors, crosses, llits articulats, cadires de dutxa, grua… Tot aquest material s’ofereix en préstec de manera temporal, en funció de les necessitats de cada malalt. A més, l’Oncolliga utiltiza espais cedits per l’Hospital d’Olot per oferir els serveis d’atenció psicològica, drenatge limfàtic, estètica oncològica integral, grup de gimnàstica per a afectades de càncer de mama i banc de perruques, tots ells de manera gratuïta. En els casos en què el malalt ho necessita, les visites dels psicooncòlegs i fisioterapeutes es fan a domicili.
L’Oncolliga continua també endavant amb la seva tasca de promoció d’hàbits saludables com a eina per prevenir el càncer. Una de les activitats més destacades en aquest àmbit és el Festival de la Fruita, dirigit a alumnes de primària d’Olot i comarca.