El projecte “Covid, lliçons de vida” rep el Premi Baldiri Reixac de la Fundació Carulla a experiències innovadores

És una iniciativa conjunta de cinc instituts de la Garrotxa i la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa.
El premi l’han recollit aquest diumenge 18 de juny Sandra Tubert, representant de la Fundació, i Elisa Planagumà, de l’Institut la Garrotxa, a l’Espluga de Francolí (Tarragona).

El projecte “Covid, lliçons de vida” es va dur a terme durant el 2022 conjuntament entre cinc instituts de la Garrotxa -Montsacopa, Garrotxa, Bosc de la Coma, Escola Pia d’Olot i Salvador Vilarrasa de Besalú- i la Comissió de Dol de la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, amb el suport de l’Ajuntament d’Olot. Aquest diumenge 18 de juny Sandra Tubert, membre de la Comissió de Dol de la Fundació, i Elisa Planagumà, professora de l’Institut la Garrotxa, han recollit el guardó Baldiri Reixac de la Fundació Carulla en l’àmbit d’experiències innovadores a l’acte que s’ha celebrat al Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí (Tarragona). 

Covid, lliçons de vida” va néixer per donar veu a tota la gent que havia patit una pèrdua en temps de pandèmia. Per una banda es va treballar amb els alumnes de primer d’ESO d’aquests centres educatius l’impacte i els canvis que ha suposat la pandèmia de la Covid-19 i, per una altra, el maig del 2022 es va retre un homenatge conjunt a totes les víctimes i les persones que han treballat per fer-hi front. Paral·lelament a aquests dos objectius, també es va presentar una coreografia de percussió corporal interpretada pels alumnes i alguns professionals de la Fundació i, a més, els centres van preparar uns treballs plàstics sobre els coneixements apresos durant les visites dels professionals de la salut que es van exposar al vestíbul de l’Hospital d’Olot. 

La Fundació Carulla va anunciar la setmana passada els resultats de la 45a edició dels Premis Baldiri Reixac, els guardons anuals que impulsen i reconeixen projectes educatius que utilitzen l’art i la cultura per a millorar i transformar la societat, i es divideixen en tres categories: escola transformadora, projectes artístics i experiències innovadores. 

A banda del projecte transversal “Covid, lliçons de vida”, també ha rebut el Premi Baldiri Reixac el projecte artístic “Arrela’t” de l’Institut-Escola Greda d’Olot.