El servei d’hemodiàlisi a l’Hospital d’Olot  ja és una realitat

L’Àrea d’Hemodiàlisi de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa ha obert les seves portes aquest agost per donar servei a una vintena de persones de La Garrotxa. Fins ara aquests pacients s’havien de desplaçar tres dies a la setmana a Girona o Figueres per realitzar-se l’hemodiàlisi.
La zona habilitada de l’Hospital per a realitzar les hemodiàlisis als pacients està ubicada a la segona planta del centre i compta amb 13 punts de tractament.
Aquest nou servei és possible gràcies a un conveni entre l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa i la Clínica Girona, en què professionals especialitzats de Girona es desplacen tres dies a la setmana a Olot. Un nefròleg, dues infermeres i un/a auxiliar d’infermeria és l’equip encarregat de realitzar les hemodiàlisis al nostre centre.
El servei obre tres dies la setmana –dilluns, dimecres i divendres- en horari de les 8h del matí a les 20h del vespre.

L’hemodiàlisi
L’hemodiàlisi és un procediment que es realitza rutinàriament a persones que pateixen d’insuficiència renal crònica avançada. El procés implica l’eliminació de substàncies de rebuig i líquids de la sang que normalment s’eliminen pels ronyons.
L’hemodiàlisi pot ajudar a sentir-se millor i viure més temps, però no és una cura per a la insuficiència renal. Després d’iniciar l’hemodiàlisi, el pacient haurà de seguir unes mesures dietètiques i prendre uns medicaments a fi d’assolir un bon nivell de vida.