Els odontòlegs dels CAP de la Regió Sanitària de Girona faran revisions sense cita prèvia el dia 12 de juny

A Catalunya, cada any un miler de persones són diagnosticades de càncer de boca. Tenint en compte que el 90 % dels casos de càncer bucal i orofaringi són fàcilment identificables amb una inspecció, els centres de salut de la Regió Sanitària de Girona inicien aquest mes de juny una campanya que pretén conscienciar la ciutadania dels factors de risc de la malaltia i de com prevenir-la, i posar en relleu la importància de visitar la consulta d’odontologia per revisar la salut bucodental.

Així, sota l’etiqueta #StopCàncerOral i el amb lema “Treu la llengua al càncer”, a partir del dilluns 4 de juny, els professionals de l’atenció primària repartiran tríptics a la ciutadania on els informaran sobre què pot fer per evitar el càncer oral, com les persones poden fer-se  una bona autoexploració i on se’ls recorda la importància d’anar a odontologia si detecten qualsevol anomalia. També s’inicia una campanya, a través de les xarxes socials i de les pantalles informatives dels centres de salut, que s’allargarà fins a principis d’agost.

El proper 12 de juny, coincidint amb el Dia Europeu contra el Càncer Oral, els odontòlegs dels centres d’atenció primària de Sant Joan les Fonts i Sant Esteve d’en Bas faran revisions a la ciutadania sense que calgui sol·licitar cita prèvia. Els horaris són:

  • CAP Sant Joan les Fonts: 10h a 16h
  • CAP Sant Esteve d’en Bas: 10h a 16h

NdP STOP Càncer Oral