Es mantenen les mesures per fer front al brot de coronavirus a l’Hospital d’Olot

Se suspenen les visites de familiars a residents ingressats fins a nou avís
Es manté el brot obert i controlat a una unitat de les unitats d’hospitalització

L’Hospital d’Olot manté les mesures preses aquest cap de setmana després del brot de coronavirus detectat a una de les unitats d’hospitalització. Amb l’objectiu de protegir els pacients i els professionals, es mantenen suspeses les visites a les unitats d’hospitalització fins a nou avís. Només es permet un acompanyant en els pacients en final de vida, les parteres i els menors d’edat.

El circuit de comunicació entre els residents i les seves famílies serà el mateix que s’ha utilitzat en anteriors ocasions. Per una banda la trucada telefònica diària per part de l’equip mèdic per informar de l’estat del pacient sempre que així que es requereixi i per l’altra, la possibilitat de realitzar videotrucades entre pacients i familiars que facilita l’equip de treball social.

A hores d’ara hi ha 13 pacients ingressats per coronavirus a l’Hospital, 11 corresponents al brot detectat divendres i 2 nous ingressos. La majoria d’aquests pacients són asimptomàtics o amb simptomatologia lleu/moderada. Pel que fa a professionals actualment n’hi ha 5 de positius, 3 d’ells corresponents al brot de la unitat detectada. Tal i com indiquen els protocols en aquests casos, es farà un cribratge periòdic tant als pacients ingressats a la unitat afectada com als professionals que estiguin en contacte amb aquests pacients.

El divendres 1 de gener es va detectar un brot de coronavirus a una de les unitats d’hospitalització de l’Hospital d’Olot, amb 3 professionals positius i 10 pacients. Tal i com indiquen els protocols previstos en aquests casos, es va fer un cribratge a tots els pacients ingressats a l’Hospital així com a tots els professionals que havien treballat les darreres 24 hores al centre.

L’Hospital d’Olot té aquest matí un total de 13 pacients amb covid-19 ingressats. Pel que fa a professionals, en aquest moment hi ha 5 professionals positius amb covid-19. Des de l’inici de la pandèmia el mes de març, s’han donat 278 altes hospitalàries de pacients amb Covid-19, s’han traslladat 38 pacients a les UCI de referències -l’última el dimarts 24 de novembre de 2020- i hi ha hagut un total de 56 defuncions a l’Hospital -l’última el dilluns 28 de desembre de 2020-. Diàriament, podeu trobar la informació actualitzada a la pàgina web de la Fundació.