El Consell Comarcal de la Garrotxa i la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa posen en marxa Emotiespai, un nou servei d’acompanyament emocional a joves

El servei s’oferirà de manera gratuïta a partir d’aquest divendres 19 de març, de manera presencial i individual.
Emotiespai és un servei d’acollida, escolta i acompanyament en la gestió emocional dels joves, on els participants trobaran un professional que els rebrà de forma anònima i confidencial.

La COVID-19 ha causat efectes en la salut emocional de moltes persones, també en el col·lectiu jove. Per donar resposta a aquesta demanda d’acompanyament i suport, el Servei de Joventut del Consell Comarcal de la Garrotxa i l’equip pediàtric territorial de la Garrotxa de la Fundació Hospital d’Olot han impulsat un nou servei gratuït d’acompanyament emocional destinat als joves, que s’oferirà i es coordinarà amb els serveis de l’Ideal-Oficina Jove de la Garrotxa.

Es tracta d’un servei d’acollida, escolta i acompanyament en la gestió de les emocions, on les persones joves trobaran un professional que les rebrà de forma anònima i confidencial. El servei s’oferirà de manera gratuïta a partir d’aquest divendres 19 de març, de forma presencial, individual i amb accés directe (sense cita prèvia), el primer i tercer divendres de cada mes de 16 a 18 h.

Estudis sobre la influència de la pandèmia en la salut emocional han constatat que es multipliquen els casos de depressió, ansietat, angoixa i trastorns de salut mental en persones joves. Destaquen el fet que, al reduir-se la vida social dels més joves, l’acompanyament emocional que feien amb el seu grup d’iguals s’hagi vist reduït i moltes vegades creixi el sentiment de soledat.

D’altra banda, la pandèmia també ha provocat que alguns dels serveis que s’ofereixen i tenen l’abast per atendre aquesta demanda, com el programa “Salut i escola”, s’han hagut de fer online i han patit una reducció d’ús, així com el servei de mediació i consum ubicat a l’Hospitat d’Olot, que també ha vist reduïda la seva afluència.