Es reinicien de forma presencial les classes de preparació al naixement i de postpart

Una seixantena de dones han pogut participar a les classes virtuals durant aquestes setmanes més intenses de la pandèmia
A partir del mes de juliol, es recuperen les classes presencials amb la novetat que les de postpart es faran a l’exterior de l’Hospital mentre la climatologia ho permeti

Fa unes setmanes l’equip d’obstetrícia de l’Hospital d’Olot posava en marxa les sessions grupals mitjançant videoconferència per tal de continuar donant suport i assessorament a les gestants i mares, malgrat la situació de pandèmia en què ens trobàvem. Setmanalment s’han fet dues sessions de preparació al naixement i una de postpart, a més de la consulta en lactància materna. L’objectiu de les trobades era resoldre dubtes i inquietuds i cada sessió es dedicava a un tema concret relacionat amb l’embaràs.

Durant aquestes vuit setmanes s’han fet 32 sessions virtuals en les que hi han participat un total de 59 mares i les seves parelles. Les trobades mensuals han permès continuar donant suport a les dones embarassades, tant abans com després del part; a més de mantenir un espai on poder resoldre dubtes i compartir inquietuds. El fet de poder fer la sessió des de casa ha permès que hi hagin participat més les parelles de les dones que en les classes presencials, així mateix també ha millorat la flexibilitat i la conciliació, a més de la comoditat. Per altra banda, l’equip d’obstetrícia també apunta que fer les classes de manera virtual “no permet una connexió tan directa amb la dona” i que “es fa més complicat practicar exercicis d’estiraments o relaxació”. Uns punts que caldrà tenir en compte si en un futur es tornen a emprendre aquest tipus de sessions de manera no presencial.

A partir d’aquest mes de juliol les classes de preparació al naixement i les de postpart es faran presencials. Les de prepart es mantindran a l’àrea de docència (planta 2), mentre que les de de postpart, i mentre el temps ho permeti, es faran a l’exterior de l’Hospital. Aprofitant la proximitat del bosquet Tres Turons, a partir d’aquest mes de juliol aquestes sessions es faran a l’exterior. No cal inscripció prèvia per assistir-hi i es recuperen els horaris habituals:

  • Preparació al part: dilluns de 18h a 20h i dimarts de 9h a 11h
  • Postpart: dimarts d’11h a 13h

És imprescindible que les dones i els seus acompanyants portin mascareta quirúrgica per fer la classe. A més, per les classes de postpart s’haurà de portar una manta o tovallola.

El punt de trobada per iniciar les classes serà l’entrada principal de l’Hospital d’Olot (Av. Països Catalans, 86).

Paral·lelament al reinici de les activitats grupals presencials, les visites guiades a sala de parts es mantenen suspeses. Durant tot l’estiu, i tal i com ja s’ha fet durant aquest temps en què les visites als centres sanitaris estaven molt restringides, s’ha editat un vídeo que fa especial èmfasi en l’accés, organització i distribució de la sala de parts. El contingut audiovisual permet conèixer la zona on la dona parirà.

Preparació al part Postpart
Inscripció prèvia No No
Punt de trobada Vestíbul Hospital d’Olot  Vestíbul Hospital d’Olot 
Què cal portar?
Mascareta quirúrgica Mascareta quirúrgica
Manta o tovallola
Lloc de la classe Aula docència (planta 2) Bosquet “Tres Turons” (exterior de l’Hospital)