Estrenem mural sobre la higiene de mans

En col·laboració amb els alumnes de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot

El 5 de maig va ser el Dia Mundial de la Higiene de Mans, una diada per sensibilitzar i conscienciar sobre la importància del rentat de mans i de fer aquest gest durant el dia a dia.

Per potenciar-lo, la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa ha col·laborat amb l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot. Els alumnes del Cicle Formatiu de Grau Mitjà en Revestiments Murals han realitzat un mural que sintetitza la idea de la importància de rentar-se les mans, a través d’una composició narrativa de tres columnes.

En aquestes vinyetes s’hi mostren moments claus en els que caldria rentar-se les mans i els passos de com fer-ho. El mural, que està ubicat davant la recepció d’admissions (planta 2), és un reclam visual didàctic a través del qual es vol contribuir a la conscienciació de la importància d’una adequada higiene de mans.

A més de la inauguració del mural, des de la Comissió d’Infeccions també s’ha fet una campanya de sensibilització mitjançant la projecció de vídeos formatius a les pantalles de televisió de les sales d’espera, un concurs intern pels professionals, una taula informativa per a usuaris i pacients i s’ha fet el primer taller de simulació d’higiene de mans a la Fundació.