Estudiants de medicina comencen les pràctiques a
l’Hospital d’Olot

L’Hospital d’Olot inicia el primer curs com a centre de formació d’estudiants de medicina
Aquest curs comencen els estudiants de tercer de la UVic-UCC, la primera promoció del Grau en aquesta Universitat

Dos alumnes de tercer del Grau en Medicina de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) han iniciat aquest dimarts les pràctiques curriculars a l’Hospital d’Olot. Durant sis setmanes -del 15 d’octubre al 27 de novembre- faran pràctiques intensives al Servei de Medicina interna del centre. Durant la seva estada els estudiants formaran part d’un projecte docent propi de la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa que vincula el treball interdisciplinari entre tots els estudiants en pràctiques de la Fundació i la introducció de les humanitats en ciències de la salut com a eina d’aprenentatge.

La formació d’aquests estudiants està vinculada directament amb la Unitat Docent de Medicina de Vic, que segueixen els seus estudis a les instal·lacions de Can Baumann (equipament universitari de Vic).

L’Hospital d’Olot compta amb un coordinador docent membre de la Comissió de la Unitat Docent Vic de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC, responsable de coordinar les pràctiques, i dos col·laboradors docents que guien l’estada dels alumnes, en aquest cap professionals mèdics de l’especialitat de medicina interna.

En quatre anys el centre preveu acollir fins a 16 estudiants, entre tercer i sisè del Grau en Medicina de la UVic-UCC. A més, a aquests estudiants se’ls ofereix la possibilitat d’allotjar-se al mateix Hospital. Durant les sis setmanes que durin les pràctiques els alumnes tindran a la seva disposició una habitació individual al centre.

La formació acadèmica

Durant el curs 2019/2020 la Fundació pot acollir fins a 193 estudiants -97 universitaris i 96 de cicles formatius-. Els graus en infermeria i fisioteràpia cobreixen la majoria d’aquestes places universitàries, amb 77; les altres 19 són ocupades per estudiants de treball social, psicologia o medicina.

Pel que fa als cicles formatius, la majoria d’aquestes places les ocupen estudiants del cicle formatiu de grau mitjà de tècnic auxiliar d’infermeria. També se n’ofereix alguna d’administració sanitària.

Acollir estudiants durant el seu procés de formació suposa per a la Fundació col·laborar durant aquest aprenentatge, millorar el procés de detecció de talent i de selecció de personal qualificat, i alhora relacionar-se amb els centres de formació professional i universitaris.

A la fotografia, els dos col·laboradors docents i metges internistes, Alba Serra i Joan Carles Trullàs; i les dues estudiants, Laura Sinca i Núria Estalrich