Evolució brot de Covid-19 a l’Hospital d’Olot

En relació amb el brot de coronavirus que es va detectar a principis de gener a la unitat covid de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa:  

  • S’han repetit periòdicament les PCR als pacients ingressats, tal i com indica el protocol. En global, el brot ha afectat 17 pacients, 8 dels quals encara estan ingressats.
  • S’han repetit periòdicament les PCR als professionals que han treballat durant aquests quinze dies a la unitat covid. En total hi ha 11 professionals positius d’aquesta unitat.
  • S’ha habilitat tota la unitat per a pacients covid, amb 32 llits.
  • Es mantenen suspeses totes les visites de familiars a les unitats d’hospitalització, també al sociosanitari, fins a nou avís.
  • Es manté establert el circuit de comunicació mitjançant videotrucades, per tal de posar en contacte les famílies amb el seu familiar ingressat.

En relació amb les dades acumulades i globals de la Fundació, a dia d’avui hi ha 20 pacients ingressats per Covid-19, 8 detectats en el brot. Pel que fa als treballadors, n’hi ha 15, 11 d’ells detectats del brot. Des de l’inici de la pandèmia el mes de març, s’han donat 295 altes hospitalàries de pacients amb Covid-19, s’han traslladat 43 pacients a les UCI de referències -l’últim aquest dimarts 12 de gener de 2021- i hi ha hagut un total de 61 defuncions a l’Hospital -l’última també aquest dimarts 12 de gener de 2021-. 

Olot, divendres 15 de gener de 2021