Exposició de la 20ª edició dels ‘Premis d’arquitectura de les comarques de Girona’

A partir del divendres 13 d’octubre, l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa acull l’exposició Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona 2017. Aquesta és la segona de les parades que farà l’exposició, ja que també viatjarà a Figueres i, acabarà la seva itinerància a la Biblioteca Carles Rahola de Girona, el mes de gener de 2018.

La mostra recull els 43 projectes seleccionats, d’entre les 91 obres presentades, adscrits a una de les cinc categories: Més 10, Arquitectures, Interiors, Paisatges i Efímers, han abordat diferents escales de treball, entorns i formes d’intervenció. En aquesta edició, i amb la finalitat de fer partícip i mostrar al conjunt de la ciutadania l’arquitectura de les comarques de Girona, els visitants a l’exposició que va tenir lloc entre el 13 de març i el 30 d’abril de les obres presentades, van decidir amb el seu vot, el Premi de l’Opinió.

En aquesta vintena edició, les obres premiades han estat, per categories: la Rehabilitació de les 83 cases sobre el riu Onyar a Girona de Fuses Viader Arquitectes en la categoria Més 10; Dues cases de suro a Palafrugell d’Emiliano López i Mònica Rivera, i Casa davant del mar al Port de la Selva de Xavier Martí i Lucía Ferrater, ex aequo en categoria Arquitectures; Radiador de Llum a Banyoles d’unparelld’arquitectes (Eduard Callís i Guillem Moliner) i Jesús Bassols, en la categoria Interiors; Cuques de llum a Olot de Jordi Hidalgo en la categoria Paisatges; Dèdal a Girona de Laia Escribà, Oriol Granyer i Miquel Prats en la categoria Efímers; i el Premi de l’Opinió l’obté la Rehabilitació i ampliació d’un habitatge unifamiliar en cantonada a la Tallada d’Empordà, de Montserrat Nogués i Manel Bosch.

El projecte expositiu d’aquest any ha estat comissariat i dissenyat per estudi nus, que en aquesta edició, aposta per un format digital mostrant a través d’imatges en gran format les obres arquitectòniques, que seran les protagonistes. L’exposició es planteja com el suport d’imatges fixes i en moviment i incorpora un moble on seure situat enfront d’una gran pantalla. El banc alhora és el suport del catàleg imprès de l’exposició que permet aprofundir en cadascuna de les obres seleccionades i premiades.

Del 13 d’octubre al 23 de novembre de 2017.