Exposició de l’associació garrotxina El Paraigua

S’exposen les obres realitzades per artistes de la Garrotxa que tenen algun tipus de trastorn mental.
Es pot veure al vestíbul de l’Hospital d’Olot fins al 19 de febrer.

Des d’aquest dimarts 16 de gener es pot veure al vestíbul de l’Hospital d’Olot l’exposició itinerant “De primera mà”, de l’entitat El Paraigua, una associació de familiars de persones amb problemes de salut mental de la Garrotxa. L’exposició recull una sèrie d’obres d’art i expressions artístiques creades per les persones que han patit o pateixen trastorns mentals i, precisament, pretén donar-los un espai perquè puguin expressar com se senten, quines capacitats tenen i quines són les seves opinions i reflexions sobre diversos aspectes de la vida. 

Les obres s’agrupen en cinc conjunts temàtics: comunitat, identitat, laberint, somnis i diversitat. En cadascun s’hi fan reflexions diferents. 

  • Comunitat: format per deu quadres de flors i amb el lema “Una rosa, sola, no fa jardí”. 
  • Identitat: “Mai em rendeixo, soc una persona útil i capaç”, formada per cinc quadres de cares i finalitza amb un mirall on et pregunten: “Com em veig?”.
  • Laberint: “Camina entre un garbuix de dubtes sense trair-me”. La instal·lació consta de sis cortines de roba que representen el laberint i, a l’interior, hi ha deu quadres amb les diferents expressions oníriques. 
  • Somnis: “A pinzellades desxifra els meus somnis”, un conjunt de vuit quadres amb diferents expressions i textures. 
  • Diversitat: “El llenguatge de les flors: la diversitat de ser”. Són cinc quadres florals on s’explica el seu significat i origen, un cant gràfic a la diversitat. 

L’exposició que pretén donar visibilitat als problemes de salut mental perquè no quedin estigmatitzats, ja es va poder veure al pati de l’Hospici d’Olot durant la setmana dedicada a la salut mental del passat mes d’octubre. A l’Hospital d’Olot es pot veure fins el 19 de febrer.