Exposició “Mà d’infermera” del Col·legi d’Infermeria de Girona a l’Hospital d’Olot

El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Girona (CODIGI) ha posat en marxa la mostra itinerant “Mà d’infermera”. A través del testimoni de 15 professionals de la infermeria, l’exposició destaca els valors d’aquesta professió i la seva aportació a la societat, expressats en vuit grans panells amb fotografies i entrevistes personals a les infermeres.

La mostra es va estrenar a principis de març a l’Hospital de Figueres i des d’aquest dilluns 19 de març i fins el pròxim 9 d’abril estarà al hall principal de l’Hospital d’Olot. Seguidament, l’exposició seguirà amb la ruta pels hospitals gironins i s’instal·larà a Palamós i Blanes.

“Mà d’infermera” és un homenatge a totes aquelles infermeres de Girona que en el passat van contribuir a posar la llavor d’aquesta professió, a les que amb el seu dia a dia continuen treballant per fer-la gran i als futurs professionals que es preparen per seguir-la transformant. La mostra està dirigida a ciutadans i professionals de la salut interessats en conèixer què fan, què pensen i què ofereixen les infermeres. Està inspirada en el llibre “Mà d’infermera” que el col·legi professional va editar l’any passat i que presenta un recorregut per una part de la història de la infermeria a les comarques de Girona explicada en primera persona a través de les vivències de quinze professionals que aporten la seva mirada particular sobre la professió.

Aquesta exposició és un viatge pel passat, el present, però també el futur de la infermeria gironina i una contribució per ajudar a fer més visible la professió i a explicar l’aportació del CODIGI als ciutadans.

El tret de sortida de l’exposició es va fer el dilluns 19 de març amb la conferència de l’autora del llibre Gemma Bruna, periodista especialitzada en salut.

Tríptic Mà d’infermera