Finalitza la primera edició del club de lectura per a professionals

El club de lectura per a professionals de la Fundació va acabar aquesta setmana després de sis sessions en què s’han tractat lectures i temàtiques relacionades amb la bioètica. 

Novel·les com Tienes que mirar, d’Anna Starobinets; Flors per a l’Algernon, de Daniel Keyes, o La plaga blanca, d’Ada Klein Fortuny, són algunes de les que han acompanyat els participants en la primera edició del club de lectura per a professionals de la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa. 

El curs de lectura va iniciar-se a principis d’any i cada mes els participants han llegit un llibre que després es comentava a la sessió grupal. Totes les lectures s’han enfocat a fer una reflexió posterior sobre temes bioètics i a posar en comú els diferents punts de vista d’una mateixa història. En aquesta primera edició hi ha participat una dotzena de professionals tant de perfils assistencials com de serveis generals, una mescla enriquidora i que reflecteix la realitat diària d’un centre sanitari. 

La lectura d’obres literàries relacionades amb la salut, la malaltia i l’atenció sanitària i la posterior reflexió de manera compartida poden contribuir a respectar i comprendre millor la singularitat de cada pacient i les diferents formes de sofriment i, alhora, fomentar una atenció més empàtica i compassiva quan calgui, i respectuosa amb els valors i desitjos dels pacients. 

La iniciativa de crear un club de lectura va sorgir del Comitè d’Ètica Assistencial, un òrgan consultiu i multidisciplinari que integra diversos perfils i ideologies de l’entorn. Està al servei dels professionals i usuaris de la Fundació per ajudar a analitzar els problemes ètics que puguin sorgir en el desenvolupament de l’atenció sanitària, amb l’objectiu, en darrera instància, de millorar la qualitat assistencial. 

Paral·lelament, aquest juny s’ha iniciat una segona edició del club de lectura per a professionals, en aquesta ocasió amb l’objectiu de cuidar les emocions i promoure el benestar. En total són set llibres, entre els quals podem trobar Les ales de la papallona, d’Ariel Andres Almada; Aprendre a parlar amb les plantes, de Marta Orriols, o La Lucy a la vora del mar, d’Elizabeth Strout. Les sessions són els dimarts de 16 h a 17 h, a l’àrea de benestar de l’Hospital d’Olot.