Actualització formativa dels professors dels cicles formatius de TCAI de Girona

Els dies 26, 27 i 28 de juny l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa va acollir un grup de professors de secundària que imparteixen els cicles formatius de TCAI (Tècnic en Cures Auxiliars d’Infermeria) de les comarques de Girona per formar-los i reciclar la tècnica obtinguda, sota el títol ‘Teràpies intravenoses i noves tecnologies diagnòstiques i terapèutiques’.

Una vintena de professors dels instituts de Vic, S’agulla de Blanes, Narcís Xifra i Masmitjà de Girona, Montsacopa de La Garrotxa, Pedraforca de l’Hospital de Llobregat, Alexandre Deulofeu de Figueres, Milà i Fontanals de Vilafranca i Sales de Viladecans van assistir durant aquests tres dies a la formació de l’hospital.

La primera sessió, a càrrec de les inferemeres Irene Roura i Cristina Arjona, es va centrar a Hospital de Dia Mèdic-Quiúrgic i Oncològic, on es van tractar les teràpies intravenoses i les teràpies en oncologia. La segona, que va tenir lloc a l’Àrea Quirúrgica i la van impartir les infermeres Adriana Monells i Marisé Segura, es van tractar les diferents estacions d’anestèsia, les innovacions tècniques quirúrgiques, la preparació del pacient i reanimació. La tercera i última sessió es va realitzar primerament a radiologia i després a l’àrea obstètrica, a càrrec de les radiòloga Lluïsa Gifre i la llevadora Lídia Coromina. Una última trobada que va servir per explicar els diferents tipus de TC i en què es basa la radiologia i posteriorment conèixer l’estructura i material de l’àrea obstètrica i les funcions de l’equip, en especial els tècnics de cures auxiliars d’infermeria (TCAI).