“Gaudir d’un entorn inclusiu”, guanyador dels primers premis Innova’t de la Fundació

El projecte, presentat pel Servei de Rehabilitació, busca definir i adaptar itineraris adaptats a l’entorn de l’Hospital per a usuaris, familiars i professionals.
L’entrega dels premis després de la conferència de la periodista Xantal Llavina ha estat l’últim acte de la Mobile Week Olot.

Desenes de persones i estudiants de secundària d’Olot van acostar-se durant tot el dia a l’Hospital d’Olot per conèixer i veure de primera mà la impressió d’aliments en 3D i quina és la seva funcionalitat, els tallers de robòtica amb en Peppers o els procediments d’infermeria gravats en 360º per facilitar la formació dels professionals de la salut a l’Hospital d’Olot. Una jornada que també va comptar amb la conferència de Rosalia Alonso sobre teleassistència de l’empresa Tunstall Televida el migdia.

El punt i final a la Mobile Week Olot el va posar la periodista Xantal Llavina. Durant la conferència, Llavina va posar èmfasi en què la salut, la tecnologia i la innovació són camps que es treballen transversalment i de manera conjunta i el que el sector sanitari té reptes importants de futur en el camp de les noves tecnologies i la revolució digital.

Seguidament, el gerent de la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, Josep Maria Padrosa, va fer entrega dels primers premis del concurs Innova’t. Uns guardons que volen empoderar els professionals perquè aportin idees i projectes en matèria d’innovació i que tinguin un benefici directe tant pels propis treballadors, com per usuaris, pacients i familiars. En total, es van presentar set projectes en les cinc categories: salut digital, seguretat dels professionals i les persones, millora de processos, salut i entorn i sostenibilitat energètica. El projecte “Gaudir d’un entorn inclusiu”, presentat pel Servei de Rehabilitació del centre, es va endur el premi. La iniciativa pretén definir itineraris adaptats amb exercicis i recomanacions a l’entorn del centre per tal d’integrar-ho com un únic espai. El foment de l’activitat física i la millor qualitat de vida, sobretot per a pacients ingressats i familiars, són els objectius que persegueix el projecte.

L’acte va finalitzar amb la intervenció del regidor d’innovació i tecnologia de l’Ajuntament d’Olot, Agustí Arbós, definint l’aposta clara del consistori en matèria d’innovació tecnològica i recolzament a les institucions i entitats que així ho liderin.