Guerau Pallàs, nova conversa de “Els nostres grans petits mestres”

Per segon divendres consecutiu, la sala d’actes de l’Hospital d’Olot s’omplia de vitalitat, d’optimisme, de valor, de sinceritat i, sobretot, es donava una lliçó de vida a tots els assistents.

En Guerau va estar acompanyat pels seus pares, en Xevi Pallàs i la Sara Sànchez, i de la cardiòloga pediàtrica Mariàngels Puigdevall. Amb un gran sentit de l’humor i sense manies, en Guerau va explicar que havia entrat fins a “nou vegades a quiròfan” i que de l’última, el mes de maig passat, del que se’n recorda més és de quan li van treure els 30 punts que duia i que li van fer “un mal horrorós”.

Els pares van puntualitzar que sense parlar-ne, i al dir-nos en el moment de l’embaràs que alguna cosa no anava bé, van decidir tirar endavant. “El primer any de vida va ser complicadíssim, amb pocs mesos havia entrat moltes vegades a quiròfan”, explicava la Sara. “Però llavors, en Guerau treia aquella força i aquella vitalitat que t’aportava felicitat en aquells moments tan durs, i ja havia valgut la pena”, afirmava el pare.

En Guerau porta uns mesos estable, i malgrat no poder fer activitat física com la resta dels seus companys de classe, porta una vida molt més tranquil·la que fa uns anys. La cardiòloga pediàtrica, Mariàngels Puigdevall, va explicar que “un 90% dels casos com el d’en Guerau se’n surten” i que “aquests nens amb una cardiopatia congènita tenen, cada vegada més, una bona qualitat de vida”.   

Unes 120 persones, entre els quals molts nens i nenes, van omplir la sala d’actes per escoltar un exemple de vida i valentia. L’última gran conversa serà aquest divendres amb en Tasio Raviña, els seus pares, els seus quatre germans i la neuròloga pediàtrica de l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona, Mireia del Toro, també a les 20h a la sala d’actes de l’hospital.

Podreu seguir l’última xerrada amb el hashtag #PetitsMestres al Twitter de @hospiolot.

Els nostres grans petits mestres Guerau Pallàs 4