I Concurs de fotografia sobre lactància materna

Organitza la Comissió de Lactància de la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa

La pèrdua de referents culturals de la criança al pit és, sens dubte, el que més dificulta a les mares la seva decisió d’alletar. Aquest concurs té com a objectiu fomentar, promocionar i normalitzar la lactància materna en la nostra societat a través de l’art de la fotografia, mostrant imatges de mares en actitud d’alletar. 

Pot participar-hi qualsevol persona major d’edat

Queden exclosos de la participació els membres de la Comissió de Lactància de la Fundació que participen en l’organització del concurs i els membres del jurat. 

Cada participant podrà presentar un màxim d’una fotografia. Les fotografies presentades han de ser inèdites. No s’admetran fotografies guardonades en d’altres concursos, comercialitzades o publicades en mitjans impresos o digitals (xarxes socials, webs, blogs…) o que tinguin com origen altres fotografies guardonades, comercialitzades o publicades (amb qualsevol característica similar que consideri el jurat i/o l’organització del concurs). És imprescindible ser el propietari intel·lectual de les fotografies presentades. Si no ets l’autor/a de les fotos, assegura’t de tenir els permisos necessaris per presentar-les. 

Les fotografies han de mostrar imatges de lactància materna, en les quals apareguin mares alletant als seus fills o filles, en situacions diverses. 

  • Les fotografies han de tenir una resolució òptima. Els arxius que s’envïin han de ser JPEG o TIFF i tenir una resolució de 300ppi píxels com a mínim. 
  • NOMÉS S’ADMETRAN IMATGES EN FORMAT HORITZONTAL
  • A les fotografies no hi poden aparèixer noms, marques o dates. 
  • Es recomana realitzar les fotografies amb càmeres d’un mínim de 12 megapíxels en el cas que es facin en un mòbil i no fer servir el flash. 
  • Les fotografies poden ser en blanc/negre o color. 
  • Les fotografies que no compleixin els requisits de format i mides seran desqualificades. 

Participaran totes les fotografies inscrites mitjançant el formulari de la pàgina web. El termini de presentació és del divendres 21 de juny al diumenge 14 de juliol de 2024.

Per participar-hi només cal omplir el formulari i pujar la fotografia. En cas d’aparèixer persones reconeixibles a la fotografia, també cal signar els drets d’imatge i adjuntar-los.

Autorització drets d’imatge

El jurat està format pels membres de la Comissió de Lactància de la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa i organitzador del concurs. La decisió del jurat serà inapel·lable. 

Totes les fotografies presentades i acceptades es penjaran a la pàgina web de la Fundació. A més, una selecció de fotos considerades per l’organització formaran part d’una exposició que s’iniciarà al vestíbul de l’Hospital d’Olot el dijous 1 d’agost, que coincideix amb la Setmana Mundial de la Lactància Materna. 

El premi es lliurarà durant aquella setmana. S’avisarà personalment amb antelació al guanyador.  

Hi haurà un únic premi que consistirà en 250€, donatiu del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Girona, i un lot de productes de la Fageda.