“Imaginaris de la pandèmia a través dels mots; mirades dels més joves”, nova exposició aquest abril al vestíbul de l’Hospital d’Olot

Recull una selecció de dibuixos i definicions exposats en cubs, cada un representatiu d’un mot vinculat amb el virus i les mesures que es van implantar durant la pandèmia.
Es pot veure al vestíbul de l’Hospital fins el divendres 26 d’abril.   

Aquest migdia s’ha instal·lat al vestíbul de l’Hospital d’Olot l’exposició Imaginaris de la pandèmia a través dels mots: mirades dels més joves, una mostra que presenta dibuixos i definicions de les vivències i experiències viscudes durant la pandèmia de la Covid-19 per infants i joves. La iniciativa neix de la Universitat Pompeu Fabra i l’Hospital del Mar, amb Rosa Estopà i Jorge M. Porras-Garzón, amb el recolzament de la cap de la Unitat de Pediatria de l’Hospital del Mar, M. Àngels López. 

Els dibuixos es presenten amb una vintena de cubs que són una selecció de les mirades més representatives de 20 termes relacionats amb la malaltia de la Covid-19. És una selecció del recull que es va fer entre alumnes des de tercer de primària a quart d’ESO. Així, l’exposició ofereix una selecció dels dibuixos més suggeridors i fascinants, acompanyats per les definicions dels termes fetes per lingüistes que destrueixen els prejudicis i les creences falses dels infants

Aquestes definicions també han servit per actualitzar el Diccionari de medicina il·lustrat per a principiants, un llibre destinat a explicar el significat i l’ús de les paraules més bàsiques que els nens i les nenes escolten i fan servir quan parlen de la seva salut. Tot plegat, s’ha explicat aquest migdia en una sessió clínica de l’Equip Pediàtric Territorial de la Garrotxa on hi participen els pediatres i les infermeres pediàtriques de la comarca. 

Durant aquests darrers mesos l’exposició s’ha pogut veure a diferents hospitals de Catalunya com l’Hospital del Mar o el Trueta de Girona i té previst que continuï el seu recorregut en d’altres centres de salut. 

La mostra es podrà veure al vestíbul de l’Hospital fins el divendres 26 d’abril