La Carbonera torna a ser el punt d’assistència sanitària durant les Festes del Tura

  • Per segon any consecutiu, el Servei d’Urgències de l’Hospital d’Olot serà qui es farà càrrec del Punt d’Atenció Sanitària durant les Festes del Tura al centre de la ciutat (La Carbonera)

La sala La Carbonera al centre d’Olot tornarà a ser el punt d’assistència sanitària de referència durant aquestes Festes del Tura, del 7 a l’11 de setembre, i estarà gestionat pel Servei d’Urgències de l’Hospital d’Olot.

Com ja va passar el 2017, el PAS (Punt d’Atenció Sanitària) serà un punt de triatge i assistencial avançat que dependrà del Servei d’Urgències i des d’on es realitzaran les assistències considerades banals (primers auxilis, cura de ferides…). Jeràrquicament, aquest “hospital de campanya” dependrà del Servei d’Urgències de l’Hospital d’Olot i, per tant, si el pacient necessita proves complementàries, visites mèdiques i/o hores d’observació, se’l derivarà al centre hospitalari.

El PAS està integrat per dos infermers/eres propis del Servei d’Urgències en tot el seu horari d’activitat (20h a 6h) i, a més, disposarà d’una ambulància del TSC (Transport Sanitari de Catalunya) que farà d’enllaç entre el PAS i l’hospital.

La Carbonera donarà assistència a totes les persones que de 20h a 6h dels dies 7, 8, 9 i 10 de setembre ho requereixin. Per al bon funcionament, el PAS tindrà dues àrees clarament definides:

  • Àrea de recepció, admissió i classificació
  • Àrea assistencial

D’aquesta manera, es garanteix l’atenció en les primeres cures immediates i d’emergència.

Menys assistències el 2017

El 2017 es van fer un 29% menys d’assistències respecte l’any anterior, tot i que van augmentar els ferits per baralles. Dels 3 de l’any 2016, el 2017 n’hi va haver 15, però cap de greu. Tampoc hi va haver cap cas de coma etílic, però sí intoxicacions etíliques, amb un total de 18, la majoria d’adults.