La Fundació celebra el Dia Internacional de la Dona amb diferents actes

L’acte central de la jornada ha estat la lectura de manifestos als diferents centres i torns. 
Demà dijous 9 de març s’organitza la conversa amb la periodista Laia Perearnau sobre “Medicina i dones al segle XIV”. 

El 8 de març se celebra el Dia Internacional de la Dona, una jornada reivindicativa que se celebra arreu del món per a la demanda de la igualtat de drets i oportunitats. El lema central d’aquest 2023 impulsat pel Departament d’Igualtat i Feminismes és: “En els feminismes, tot és començar!“.

La Fundació s’hi adhereix cada any amb diversos actes, tot i que el principal és la lectura del manifest que s’ha fet a les 12 h a l’entrada de l’Hospital d’Olot i, simultàniament, també als centres d’atenció primària de Sant Esteve d’en Bas i Sant Joan les Fonts. Aquesta tarda i nit es repetirà els diferents torns. La declaració institucional que s’ha llegit és la impulsada pel Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya, i cada any tracta un tema diferent.

A banda d’això, durant aquesta setmana també s’han repartit llaços de color lila per a tots els professionals que vulguin posar-se’l durant la seva jornada laboral, un símbol reivindicatiu del moviment feminista i una acció més per a la visibilitat d’aquesta diada. 

A amés, demà dijous 9 de març, l’Observatori d’Humanitats organitza la primera sessió del 2023 dedicada a la salut i la literatura, concretament es parlarà sobre “Medicina i dones al segle XIV” a partir d’una conversa amb la periodista Laia Perearnau, que és autora del llibre Francesca de Barcelona i Premi Néstor Luján de novel·la històrica 2022. Ens presentarà la història de Francesca Sotorra, una metgessa i cirurgiana a la Barcelona del segle XIV, quan aquestes professions estaven prohibides per a les dones. És una sessió oberta a la sala d’actes de l’Hospital d’Olot a les 19 h.