La Fundació complementa l’atenció al dol amb l’inici de l’espai de comiat

Aquest espai és una acció més del Programa d’atenció al dol, per facilitar el tancament de la pèrdua d’una persona

La Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa ha iniciat aquest 2019 les sessions d’acompanyament al dol, un espai formal per a famílies i professionals que han passat pel procés de perdre una persona propera o un pacient.

El procés de dol forma part del cicle de la vida i cal fer una bona gestió de les emocions per aconseguir adaptar-se a la pèrdua. L’espai de comiat és una eina útil que s’ofereix des de la Fundació, per fer un pas més en aquest procés, en forma de ritual de comiat, alhora que es faciliten eines per afrontar la situació i gestionar les emocions. Per afavorir a l’acompanyament l’espai està obert i és flexible a l’assistència i la participació.

Les sessions, guiades per la psicòloga Teresa Feliu i gestionades per la Unitat d’Atenció al Ciutadà de la Fundació, es fan l’últim divendres de cada mes a les 11 h a la Sala Multiconfessional de l’Hospital d’Olot (planta 2). Són de caràcter gratuït i garanteixen la confidencialitat dels participants. Per assistir-hi, no cal inscripció prèvia. L’espai de comiat es reiniciarà el setembre.

Aquest espai és una tasca complementària a la que es realitza d’acompanyament al dol, a familiars de pacients de cures pal·liatives i PADES de la Fundació, que es fa de manera individualitzada i amb l’objectiu d’evitar complicacions en el dol. Van destinades tant a adults com infants.