La Fundació Hospital d’Olot administra la segona dosi de la vacuna per a la Covid-19 als seus professionals

Aquest matí s’ha començat a administrar la segona dosi a tots els professionals que es van vacunar el passat 13 de gener.

La Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa ha començat a posar la segona dosi de la vacuna contra la Covid-19 aquest matí. La previsió és que entre avui dimecres i demà dijous es vacuni a tots els professionals de la Fundació que se la van posar el passat 13 de gener. 

Els 36 vials de la vacuna Pfizer/BioNTech van arribar ahir a la tarda al Servei de Farmàcia de l’Hospital i s’han començat a posar avui mateix. Cal destacar que el grau màxim d’immunitat s’aconsegueix set dies després d’haver rebut la segona dosi i que la pauta d’administració és de dues dosis de 0,3 ml administrades per via intramuscular amb un interval de com a mínim 21 dies. 

La Fundació preveu tenir vacunades aquesta setmana 216 professionals. Quedarà pendent d’administrar la segona dosi a 144 professionals i la primera a 133. A hora d’ara un global de 84 treballadors han manifestat dubtes o han dit que no es volien vacunar. Un cop finalitzat el procés de vacunació es preveu que hi hagi un 85% de la plantilla amb immunitat. Cal tenir en compte que en aquestes dades també hi ha inclosos els tècnics de transport sanitari i els professionals de l’Agència de Salut Pública de la Garrotxa. 

Tal com es va fer fa unes setmanes és l’equip d’infermeria de la Fundació qui agilitza aquest procés de vacunació intern. Els equips que vacunen aquests dies a la Fundació segueixen les pautes establertes per les autoritats sanitàries. La majoria d’aquests processos també formen part del programa de vacunació que s’està duent a terme a les residències de gent gran de la Garrotxa.

Una vegada finalitzada la vacunació de tots els professionals, s’iniciarà el procés amb els pacients ingressats al sociosanitari.