La Fundació Hospital d’Olot celebra la Setmana Sense Fum

La Setmana Sense Fum se celebrarà del 25 al 31 de maig.
El Programa de Deshabituació Tabàquica, al centre de la campanya.

Del 25 al 31 de maig, l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, juntament amb els dos CAP de la Fundació, Sant Joan les Fonts i la Vall d’en Bas – Hostoles, celebraran la Setmana Sense Fum amb l’objectiu de sensibilitzar la població de la importància que té per a la salut no iniciar-se en aquest mal hàbit o abandonar el consum de tabac i poder gaudir d’un ambient lliure de fum i dels residus que provoca.

A més, durant tota la setmana i fins a mitjans de juny, s’instal·larà una exposició al vestíbul de l’Hospital amb el nom “Més de 20 anys de la Setmana Sense Fum”. Aquesta exposició, feta amb la col·laboració de Salut Pública, està formada per un recull dels cartells que han il·lustrat la Setmana Sense Fum en els darrers 20 anys i d’altres de més antics. Es complementarà amb uns panells informatius sobre el Programa de Deshabituació Tabàquica i la Comissió Garrotxa Sense Fum.

A l’entrada de la cafeteria de l’Hospital, durant tota la setmana es podrà veure una exposició de samarretes de la Fundació Oncolliga Girona que han estat il·lustrades per alumnes de centres educatius de la província de Girona amb motiu de la Setmana Sense Fum.

El dilluns 31 de maig, coincidint amb el Dia Mundial Sense Tabac, s’ubicarà un punt informatiu a l’entrada de l’Hospital per crear el primer contacte amb aquelles persones fumadores que volen deixar-ho i motivar-les a formar part del Programa de Deshabituació Tabàquica. També se’n farà un reforç positiu des de les consultes dels CAP. Aquesta acció es complementarà embolcallant el perímetre de les instal·lacions amb el missatge “Entorn sense fum. Allunyem el tabac”, amb l’objectiu de reforçar el missatge.

Aquestes són accions que s’han promogut des de la Comissió Hospital Sense Fum que, més enllà d’aquesta setmana, vetlla per promoure polítiques actives per al control del tabaquisme entre els pacients i professionals.

La Comissió Garrotxa Sense Fum es consolida

La Comissió Garrotxa Sense Fum es va crear a mitjans  del 2019 incorporant nous membres a la Comissió Hospital Sense Fum externs a la Fundació. D’aquesta manera es va generar un projecte global afegint col·laboradors estratègics dins l’àmbit de la salut per aconseguir millors resultats a la comarca.

Amb l’acció conjunta de la instal·lació de codis QR a punts estratègics de la comarca, es consolida la Comissió Garrotxa Sense Fum, que té per objectiu abordar el tabaquisme com un dels problemes de salut més importants i rellevants a la Garrotxa des d’una perspectiva multidisciplinària, i també facilitar la disminució de la prevalença de l’hàbit tabàquic en la població general. Formen part d’aquesta comissió professionals de la Fundació hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, del CAS, de l’ICS – CAP Garrotxa, professionals farmacèutics, tècnics del Consorci SIGMA i tècnics del Servei de Salut Pública Girona Nord, Garrotxa i Ripollès.