La Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa renova part del seu Patronat

Josep Berga manté el càrrec de president del Patronat de la Fundació i s’incorpora Dani Dorca, com a membre de l’oposició
de l’Ajuntament d’Olot.  

La Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa va renovar aquest juliol part del seu Patronat. Concretament el càrrec que fins ara ocupava Josep Quintana, com a cap de l’oposició de l’Ajuntament per ERC, i que a partir d’ara assumeix Dani Dorca, regidor de la CUP.

El president del Patronat continuarà sent quatre anys més Josep Berga, alcalde de la ciutat d’Olot, després que el passat 13 de juliol s’establís el cartipàs municipal de l’Ajuntament d’Olot. En el pròxim Patronat es preveu que Santi Reixach renovi el seu càrrec com a representant del Consell Comarcal de la Garrotxa i mantingui la vicepresidència del màxim òrgan de govern de la Fundació. Tant la presidència com la vicepresidència són càrrecs que designa el propi Patronat.  

Composició del Patronat de la Fundació

El Patronat de la Fundació és l’òrgan de govern de l’organització i està format per 9 persones físiques, amb les procedències següents:

  • L’alcalde d’Olot, patró nat.
  • Un patró designat per l’Ajuntament d’Olot, prioritàriament el portaveu del grup majoritari de l’oposició.
  • El Consell Comarcal de la Garrotxa, que serà representat per la persona que designi.
  • Quatre patrons en representació del teixit econòmic i social de la Garrotxa, dels quals, com a mínim dos hauran d’estar vinculats a entitats socials de la Garrotxa.
  • Un patró designat per la Junta Clínica de l’Hospital.
  • Un patró designat pel Secretari General de les comarques gironines, dels dos sindicats majoritaris de la comarca de la Garrotxa.

Actualment, el Patronat de la Fundació està format per: Josep Berga (alcalde d’Olot), Santi Reixach (president del Consell Comarcal), Dani Dorca (membre del grup majoritari de l’oposició a l’Ajuntament d’Olot), Cristòbal Colón (La Fageda SCCL), Josefina Puig (ALBA, Associació de Dones de la Garrotxa), Montserrat Vayreda (Associació INTEGRA), Anna Mª Bosch (Associació d’Empreses EURAM Garrotxa), Joan Tubella (representant de la Junta Clínica) i Francesc Xavier Hidalgo (sindicats majoritaris). El secretari, no patró, és Ramon Masó, assessor jurídic de la Fundació.